Pytania o decyzje w rozwoju postaci 151655 281

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 151655

Odpowiedzi 281

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
chodziło mi o to czy opłaca mi się brać u tego całego Ghallada (czy jak mu tam) nauke kręgów skoro mogę nauczyć się ich jako strażnik z obozu ... i u kogo mogę nauczyć się potki siły z serc orków i w jakim rozdziale. To samo pytanie do potki siły na stole alchemicznym, kto nauczy mnie jej wyrobu ? dopóki co mogę tylko zręczności...

Gdzie mozna w bractwie uczyc sie kregow? Ja u nikogo nie mialem takiej opcji mozliwej, a jestem 7 rozdzial, strażnik swiatynny, a jedyna magia z jaka sie styknalem to magia straznikow, czyli ala magia paladynow (runy specjalne, bez kregow).

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie da się strażnikiem b uczyć kręgów. Tylko guru.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Alembik to jest temat o rozwoju postaci. Nie o twoim braku umiejętnośći grania skoro musisz kodów używać.

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
A właśnie, ze to właściwy temat do zadawania takich pytań i głupio się kłócisz. Jeśli ma się problem z zadaniem to mozna zapytać o kod w temacie: 'problemy z zadaniami'. Analogicznie jeśli ma się problem z rozwojem postaci a niemozliwość nauki mikstury siły to ewidentne niedopracowanie twórców moda. I nie chodzi o to, ze gra jest za trudna, bo właśnie teraz, po wejściu do Jarkendaru stała się łatwiejsza, lecz o to, aby właśnie rozegrać grę w sposób jak najpełniejszy.

Jeśli istnieje jakikolwiek inny sposób na nauczenie się tej mikstury to tym bardziej proszę o jego podanie. Niestety nie zostałem czeladnikiem constantina a alchemik bractwa takze nie uczy wazenia tej mikstury. A z tego co słyszałem miał jej uczyć, ale wtedy juz wybrałem Harada, tak więc jestem teraz w kropce.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A właśnie, ze to właściwy temat do zadawania takich pytań i głupio się kłócisz. Jeśli ma się problem z zadaniem to mozna zapytać o kod w temacie: #msg1073903problemy z zadaniami#msg1073903. Analogicznie jeśli ma się problem z rozwojem postaci a niemozliwość nauki mikstury siły to ewidentne niedopracowanie twórców moda. I nie chodzi o to, ze gra jest za trudna, bo właśnie teraz, po wejściu do Jarkendaru stała się łatwiejsza, lecz o to, aby właśnie rozegrać grę w sposób jak najpełniejszy.

Jeśli istnieje jakikolwiek inny sposób na nauczenie się tej mikstury to tym bardziej proszę o jego podanie. Niestety nie zostałem czeladnikiem constantina a alchemik bractwa takze nie uczy wazenia tej mikstury. A z tego co słyszałem miał jej uczyć, ale wtedy juz wybrałem Harada, tak więc jestem teraz w kropce.

Constatino w dalszym ciągu uczy mikstury siły, tylko jakiś tłumacz się po prostu tego nie poprawił i zostało, że niby uczy mikstury życia, a to jest eliksir siły.

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Constatino w dalszym ciągu uczy mikstury siły, tylko jakiś tłumacz się po prostu tego nie poprawił i zostało, że niby uczy mikstury życia, a to jest eliksir siły.

No tak wiem to, ale ja jestem czeladnikiem Harada.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wystarczy mieć wyuczoną  jakąkolwiek miksturę, wtedy pojawi się opcja nauki u niego.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrob zadanie chociazby dla Ignaza luz Sagitty i sie u nich wyucz wszystkiego co mozliwe, a Constantino stoi otworem ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
O w mordę, zapomniałem o tym :F  No nic, dzięki i przepraszam za uporczywość. :)

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Do czego słuzy mikstura spadku ochrony? Po wypiciu pojawia się komunikat: 'spadek ochrony -10' Ale ochrona wcale nie spada, więc pomyślałem, ze moze ta mikstura słuzy do czego innego. Ale do czego?

Neary

Neary

Użytkownicy
posty43
Propsy4
  • Użytkownicy
To mikstura ochrony przed upadkiem. Jak sama nazwa wskazuje na stałe zmniejsza obrażenia podczas „źle wymierzonych skoków w dół”.
Przydatna podczas walki z Trollami i Smokami, które podczas ataku odrzucają nas daleko w tył.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Dawno tutaj nie byłem z własnym problemem, ale go teraz przedstawie:

Wiecie, jak na nekromancie wreszcie zdobyć te 40 inteligencji?
Mój obecny stan Inteligencji to: 38
Oto, co mniej więcej zrobiłem:
- Przeczytałem wszystkie księgi w bibliotece klasztornej (+6 inteligencji)
- Przeczytałem wszystkie możliwe książnki w mieście.
- Byłem w podziemiach klasztoru i przeczytałem wszystkie książki (z tego tylko jedna dała mi inteligencje)
- Przeczytałem "Smocze opowieści" ze skarbca klasztoru.
- Byłem u wszystkich handlarzy w mieście, w klasztorze i u Sagity i pokupowałem co się da.
- Przeczytałem "Smocze Opowieści" Tom II.
Tak mniej więcej wygląda moja sytuacja, jedyne książki/receptury jakie mi zostały u handlarzy to:
  • Pełnia życia (cena 1000)
  • Pełnia many  (cena 1500)
  • Łowy i zwierzyna (cena 5000)
Te 3 rzeczy jednak są cholernie drogie.
Podejrzewam, że na tym forum jest wiele ludzi, którzy obecnie grają, lub przeszli gre nekromantą.
To znacie jakiś sposób na te ostatnie 2 inteligencji? Może jakaś książka ukryta w lesie, czy coś.

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy
Uczyłeś się alchemii? ^^  Jak nie to wyucz się najlepiej u Constantina jeśli jesteś jego czeladnikiem. Nie stracisz punktów na zbędne umiejętności, bo zawsze możesz nakupować menzurek i pobawić się w alchemika grając Nekromantą. Kup Zniszczenia Ożywieńca idź tam gdzie jest smocza zguba, tam jest chyba 2x szkielet wojownik i jeden paladyn. Tam jest sporo złota to zarobisz jak sprzedajesz u Halvora i są Smocze Opowieści tom II. Po drodze możesz wejść do winiarni tam jest książka pt. Duch Wina i boss goblinów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poza tym ucząc sie umiejetnosci chyba takze dostajesz inteligencje. Mozesz takze czytac pulpity w Jarkhendarze, one takze dodaja inteligencje.

KOMPUTER:
Spoiler

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy
Poza tym ucząc sie umiejetnosci chyba takze dostajesz inteligencje. Mozesz takze czytac pulpity w Jarkhendarze, one takze dodaja inteligencje.
Jak ma czytać w Jarkendarze skoro nie został Nekromantą ^^  Nadal jest Akolitą^^
Gdyby akolita miał dostęp do Jarkendaru to nie problem bo jest potka na int...
Tak, ucząc się umiejętności dostajesz inteligencje.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Dziękuje wam za odpowiedź.
Jednak doszedłem do tego, że alchemia także daje inteligencje zanim przeczytałem wasze wypowiedzi xD

Ale i tak dzięki, 40 inteligencji zdobyte :)

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy
-.- "Ciesze się że mogłem pomóc" pff :D

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Powiedzcie, opłaci się uczyć wydobycia rudy do 100pkt? i tak mam trochę wolnych punktów nauki, ale czy ruda jest potrzebna do czegoś fajnego? Jestem w sekcie.

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
Aby zrobić pancerz z rudy9ten haradrimów) trzeba mieć 100 bryłek i 1 czarną rude.Oraz Paladyn Parcival skupuje rudę +n daje doświadczenie.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Wystarczy znaleźć tą paczkę z rudą Vipera i dostaje się jakieś 750 bryłek. Jak mu się nie odda, to można zabrać jakieś 1500 bryłek więc nie warto bawić się w kopanie itp. skoro wystarczy tą rudę znaleźć. Więc naprawdę nie warto uczyć się tej umiejętności.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry