Pytania o decyzje w rozwoju postaci 128184 281

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 128184

Odpowiedzi 281

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema.
W returninga zamierzam grać trzeci raz (tym razem zamierzam przejść całego).Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się uczyć walki bronią jedno-, a później dwuręczną.Dodatkowo czy iść w siłę i zrę razem? A trzeci pytanie brzmi w jakiej gildi jest najłatwiej? Na razie dobrze grało się w bractwie strażnikiem.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Neary

Neary

Użytkownicy
posty43
Propsy4
  • Użytkownicy
1.Jeśli chodzi o naukę brońmi do Cord Ci wszystko wyjaśni ;p  Wg mnie na wyższych poziomach trudności lepiej uczyć się broni dwuręcznych, gdyż mają duży zasięg (np. pika wodnego kręgu), co znacznie ułatwia walkę z wieloma stworami.

2.Na początku łukiem i tak wiele nie zdziałasz, a do tych lepszych potrzeba mnóstwo zręczności, więc lepiej na starcie inwestować w siłę, a dopiero w późniejszym etapie w zręczność. Do tego dochodzi kwestia różnorakich umiejętności złodziejkich, ale co nam po kupie złota, skoro nawet jeśli kupimy dobrą broń, to i tak jej nie podniesiemy, a złamanie wytrycha do nie jest taka duża strata?

3.Najłatwiej jest prawdopodobnie u magów ognia. Zaklęcia ogniste mają ogromną przewagę nad lodowymi dzięki spalaniu (póki nie zdobędziesz lodowej fali) i już z samą kulą ognia możesz pokonać sporo przeciwności.

PS. To tylko MOJE opinie. Nie traktuj ich jako wytyczne, ale raczej luźne wskazówki. Oczywiście zapraszam do ew. polemiki.

Locker

Locker

Użytkownicy
posty21
Propsy3
  • Użytkownicy
Moim zdaniem co do gildii to najłatwiej być Strażnikem Świątynnym dobra zbroja i czary którymi kładziemy orka z łatwością od 5 rozdziału byłem prawie nie do zabicia .

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem jak gra ward z youtube że na 8 lvl i 60 siły, 50 zrę, 33% jednoręcznej. Dodam, że chyba z 20 siły i 5 zrę było z eq.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie postaci, jak zacząć żeby było ok? chodzi o to czy opłaca mi się robić broń 1r czy 2r ile siły początkowo i jak mogę wbić spory lvl jak to u niektórych jest, co by 25 lvl na 2 rozdziale dobili  oO  

@Edit
Mam jeszcze pytanie, jak nazywa się receptura z leśnych jagód ta która daje HP

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Tą recepte ma Sagitta. ( mam IV rozdział, 31 Pzm. i 570 hp. właśnie dzięki tej recepcie, więc nie marnuj PN na HP i nie jedz leśnych/dzikich jagód ! ) Jej nazwa to chyba wyciąg życia z leśnych jagód, w każdym razie jakoś podobnie. Wg. mnie to najlepiej iść w jednoręczne, co prawda w tym modzie jest więcej lepszych mieczy dwuręcznych ( młot trolla 150 DMG, miecz assassina 160 DMG, Srebrny Nordmarski Miecz 140 DMG, Pazur Smoka 190 DMG, Uriziel nie wiem, ale napewno duży DMG bo to jest chyba 2 najlepszy miecz, Szpon Beliara zależnie od Pzm. i inne ) ale są także dobre jednoręczne ( min. Przeklęty Miecz 130 DMG, Szpon Beliara zależnie od poziomu, jakiś tam w skarbcu ognistego smoka 180 DMG ). Ja wolę miecze jednoręczne, bo są szybsze, szybko można je wyciągnąć z pochwy, a jest to dla np. paladyna bardzo ważne, bo po rzuceniu paru czarów można szybko je wyciągnąć, a z dwuręczniakiem było by to trochę trudne. Poza tym dwuręczne wymagają dużo siły ( na początku trudno o jakiś dobry miecz dwuręczny, który zabiera dużo HP ), i tak napawdę nie są jakoś bardzo dłuższe od jednoręcznych. Co do siły - To zależy. Teraz siła jest potrzebna do noszenia zbroi, więc jeżeli jesteś Paladynem - wal do 120 i dalej i ulepszaj zbroję, jeżeli jesteś Strażnikiem Świątynnym wal w siłe, aby móc nosić najlepszą zbroję i ulepszaj ją. Oczywiście nie można zapomnieć o wbijaniu % w broni. Mając 100 % broni można być pogromcą wszystkiego co się rusza nawet słabą bronią. Pamiętam jak koleś z lagą i 100 % w jednroęcznych miał mnie na hita ( zadanie z gildii zabójców ). Miałem wtedy zbroję wodnego kręgu i jakieś 250 hp. Co do lvl. to rób wszystkie zadania, jeżeli nie możesz zabić jakiegoś zwierzaka - wal magią potem mieczem. Czytaj wszystkie książki, np. na pulpitach, możesz także kupić książki. Lutero sprzedaje książkę + 5 w jednoręcznych i +5 w dwuręcznych, ale kosztuje 5000. Poza tym zabijaj bossy, bo za ich pokonanie są bonusy, np. +2 Punkty Nauki itd. Dołącz do "pobocznych" gildii, bo np. w gildii zabójców za początkowe zadania można dostać nawet 500 zł, potem to nawet 2000 i dużo EXPa. No trochę się rozpisałem :D

Neary

Neary

Użytkownicy
posty43
Propsy4
  • Użytkownicy
@UP
Przeklęty miecz to naprawdę świetna broń jednoręczna. Dzięki dużemu zasiegowi można bezproblemowo zdejmować Trolle i orków bez straty hp.

Co do % skilla, to jeśli wcześnie rano pójdziemy do Wulfgara (koszary w mieście), gdy sam ćwiczy, to nauczy nas za darmo chyba po 2 % do jedno- i dwuręczniaków. Działa to niezależnie od gildii, czyli nauczy nawet najemnika. Działa to też w czystym gothicu 2. Nie będzie co prawda informacji o tym na ekranie, ale % się zwiększy.

BTW. Czy to bug, że mając full hp i 0 wytrzymałości kolejne ciosy nie kosztują nas hp? Z tego co zauważyłem działa to na wszystko prócz ludzi.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Właśnie chodzi mi o dokładną nazwę tej recepty, bo jestem w pierwszym rozdziale i nie mam nic oprócz "pełnego uzdrowienia" i coś z maną (pełne odnowienie) a tak to recepta z tych jagód pojawia się po jakimś queście czy może dopiero 2-gi rozdział ?

@Edit
A właśnie słyszałem też że podobno trezba mieć alchemię ?? przynajmniej niektóre osoby tak piszą

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do leśnych i polnych jagód, to można zrobić z 25 sztuk kompot w kotle,który dodaje +10 do HP, nawet zrobienie z nich mikstury nie zmienia ilości dodawanego Hp, więc można je też po prostu zjeść.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Co można otrzymać z jagód trolla?
Jak jest z tymi miksturkami z jagód i grzybów? Czy można je otrzymać w 1 rozdziale bez alchemii?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Jeżeli chodzi o te mikstury z przepisów, to nie jest potrzebna alchemia - ja wcale się nie uczyłem alchemii a uwarzyłem chyba kilkanaście tych mikstur z leśnych i dzikich jagód. Z jagód trolla... Nie spotkałem się z jakąś recepturą wymagającą użycia jagody trolla, więc można je chyba jeść...

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Dzięki, a czy można je zrobić w pierwszym rozdziale czy wtedy tylko kompot/zupa? U Sagity i Constantina są tylko przepisy wymagające alchemii...

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Przepis ten kupiłem od Sagitty, więc będzie go miała w nast. rozdziale albo w III skoro teraz go nie ma. Za miksturę dostaje się 2x 10 hp, więc razem 20 hp. Ugotuj kompot i zobacz ile dodaje hp. Jeżeli kompot dodaje 10 hp. a mikstura 20 hp. to chyba lepiej poczekać i zrobić tą miksturę. Receptura ta będzie miała coś w nazwie, ..... z leśych/dzikich jagód i będzie kosztować jakieś 3000 zł. Trochę to dziwne, że tak tanio.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Czy opłaca się uczyć magii u tego maga dla którego trzeba było zbierać listy, czy jak chce być strażnikiem świątynnym nie ma to sensu i lepiej brać miksturki a magii uczyć się tylko w bractwie? On uczy normalnych kręgów magii jak u zwykłego maga czy daje coś innego?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Czy opłaca się uczyć magii u tego maga dla którego trzeba było zbierać listy, czy jak chce być strażnikiem świątynnym nie ma to sensu i lepiej brać miksturki a magii uczyć się tylko w bractwie? On uczy normalnych kręgów magii jak u zwykłego maga czy daje coś innego?
Najlepiej u tego maga nauczyć się drugiego kręgu magii i nauczyć się runy "Zniszczenie ożywieńca", gdyż przyda ci się ona do końca gry.

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy
Takie pytanko mam, zostając nekromantą uczymy się tworzenia run od Xardasia, do tego powiedzmy wybierając opiekuna wody uczymy się od niego tworzenia run związanych z lodem itp. Więc kto nas uczy tworzenia run od 5 rozdziału skoro Xardas znika?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Wydaje mi się że jak zrobisz misje opiekunów to w 5 rozdziale ktoś zostanie twoim mistrzem i będzie cie mógł uczyć czarnej magii

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Co do leśnych i polnych jagód, to można zrobić z 25 sztuk kompot w kotle,który dodaje +10 do HP, nawet zrobienie z nich mikstury nie zmienia ilości dodawanego Hp, więc można je też po prostu zjeść.
Tworząc mikstury poprzez alchemię dostaje się 2 egzemplarze, więc jedzenie na surowo czy gotowanie mija się z celem.

( mam IV rozdział, 31 Pzm. i 570 hp. właśnie dzięki tej recepcie, więc nie marnuj PN na HP i nie jedz leśnych/dzikich jagód ! )
Heh. A ja dopiero co zacząłem IV rozdział...

Od początku gry pakowałem w zręczność i przy 160 zacząłem inwestować też w siłę. Zebrałem większość Szczawii Królewskich dzięki czemu sporo statystyk poleciało w górę, z orkowych serc uważyłem też kilka potionów na siłe, a z Jarkendaru wyzbierałem mnóstwo jagód. I musze powiedzieć, że taką hybrydą gra się przyjemniej niż czystym wojownikiem. Silniejszych orków z łatwością zabijam z dystansu, a tych słabszych mam na 1-2 ciosy z dwuręcznego Szponu Beliara (Uriziel teraz powoli zdobywam).

Jak najbardziej polecam zaczynać buildem pod dex#msg1072791a, bo nie jest nudno. Na początku gry, będąc czeladnikiem u Bospera dostałem bardzo dobry łuk 40dmg/10zręczność, którym spokojnie zabijałem wilki i inne pomniejsze bestie. No ale jak kto woli. :)

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy
Wydaje mi się że jak zrobisz misje opiekunów to w 5 rozdziale ktoś zostanie twoim mistrzem i będzie cie mógł uczyć czarnej magii

No to pisałem że jak wybiorę opiekuna wody na mistrza ( po zrobieniu misji wszystkich innych opiekunów) to zostaje tylko Xardas który mnie naucza teraz ;x

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A co ma do tego wybór ściezki z dotychczasową gildia? Będąc uczniem opiekuna wody możesz u niego sie dalej kształcic w magii, manie, kręgach i magii (oczywiscie tej wodnej, lodowej, gromy itd).

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry