Tą recepte ma Sagitta. ( mam IV rozdział, 31 Pzm. i 570 hp. właśnie dzięki tej recepcie, więc nie marnuj PN na HP i nie jedz leśnych/dzikich jagód ! ) Jej nazwa to chyba wyciąg życia z leśnych jagód, w każdym razie jakoś podobnie. Wg. mnie to najlepiej iść w jednoręczne, co prawda w tym modzie jest więcej lepszych mieczy dwuręcznych ( młot trolla 150 DMG, miecz assassina 160 DMG, Srebrny Nordmarski Miecz 140 DMG, Pazur Smoka 190 DMG, Uriziel nie wiem, ale napewno duży DMG bo to jest chyba 2 najlepszy miecz, Szpon Beliara zależnie od Pzm. i inne ) ale są także dobre jednoręczne ( min. Przeklęty Miecz 130 DMG, Szpon Beliara zależnie od poziomu, jakiś tam w skarbcu ognistego smoka 180 DMG ). Ja wolę miecze jednoręczne, bo są szybsze, szybko można je wyciągnąć z pochwy, a jest to dla np. paladyna bardzo ważne, bo po rzuceniu paru czarów można szybko je wyciągnąć, a z dwuręczniakiem było by to trochę trudne. Poza tym dwuręczne wymagają dużo siły ( na początku trudno o jakiś dobry miecz dwuręczny, który zabiera dużo HP ), i tak napawdę nie są jakoś bardzo dłuższe od jednoręcznych. Co do siły - To zależy. Teraz siła jest potrzebna do noszenia zbroi, więc jeżeli jesteś Paladynem - wal do 120 i dalej i ulepszaj zbroję, jeżeli jesteś Strażnikiem Świątynnym wal w siłe, aby móc nosić najlepszą zbroję i ulepszaj ją. Oczywiście nie można zapomnieć o wbijaniu % w broni. Mając 100 % broni można być pogromcą wszystkiego co się rusza nawet słabą bronią. Pamiętam jak koleś z lagą i 100 % w jednroęcznych miał mnie na hita ( zadanie z gildii zabójców ). Miałem wtedy zbroję wodnego kręgu i jakieś 250 hp. Co do lvl. to rób wszystkie zadania, jeżeli nie możesz zabić jakiegoś zwierzaka - wal magią potem mieczem. Czytaj wszystkie książki, np. na pulpitach, możesz także kupić książki. Lutero sprzedaje książkę + 5 w jednoręcznych i +5 w dwuręcznych, ale kosztuje 5000. Poza tym zabijaj bossy, bo za ich pokonanie są bonusy, np. +2 Punkty Nauki itd. Dołącz do "pobocznych" gildii, bo np. w gildii zabójców za początkowe zadania można dostać nawet 500 zł, potem to nawet 2000 i dużo EXPa. No trochę się rozpisałem