CZ bugi 96471 224

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 4.03.2012 roku

Wyświetleń 96471

Odpowiedzi 224

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Drock

CZ bugi
#140 2012-04-13, 18:23(Ostatnia zmiana: 2012-04-13, 19:08)
Rodzaj błędu: zanikanie textur
Rozdział: 1
podczas gry zanikają tekstury świata i na końcu world staje się przezroczysty prócz vobów i budynków
Rozmowa z: -
Status: zgłoszone
Screen :

Rodzaj błędu: napis " Damage Pool "
Podczas dialogu z Świstakiem wyświetla się napis " Damage Pool "
Rozmowa z: Świstakiem

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy

ZubenPL

CZ bugi
#141 2012-04-13, 20:04(Ostatnia zmiana: 2012-04-13, 20:04)
Rodzaj błędu: Przerwany skrypt

Nowo dodany npc Mark, przerywa skrypt podczas którego podążamy za Ablem do cavalorn ,przez co zadanie z głową złego zostaje nie zaliczone.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
rodzaj błędu: blad w dialogu
rozdział: 1
Opis błędu: wybierajac opcje dialogowa "czego mozesz mnie nauczyc?" nie pojawia sie dialog, ale jest zapis w dzienniku i ta opcja nie znika po jej wybraniu, mozemy ja wybierac ile tylko nam sie podoba
rozmowa z: Raczka
status: zgłoszone
screen: brak

rodzaj błędu: blad w dialogu
Opis błędu: Vam ma 2x KONIEC w dialog
rozmowa z: Vam
screen: brak

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

dawidOo

dawidOo

Użytkownicy
posty26
Propsy8
  • Użytkownicy

dawidOo

CZ bugi
#143 2012-04-14, 19:32(Ostatnia zmiana: 2012-04-14, 22:26)
Opis błędu: Po nauczeniu się pozyskiwania skór, w każdym pokonanym potworze można znaleźć wilczą skórę (chociaż nie jestem pewny czy to ogranicza się tylko do potworów, bo po ubiciu "rannego orka" też tam była :D )
Rozmowa z: ---
Screen: ---

Edit: W sumie jeszcze jedno mi się przypomniało
Rodzaj błędu: Nie znikające okno dialogowe
Opis błędu: Kiedy z plaży na początku gry popłynąłem w prawo i wziąłem stamtąd recepturę na jakiś łuk, po użyciu jej wyskoczyło okienko dialogowe "nie posiadasz składników", które po kliknięciu taba znikało i pojawiało się ponownie, jedynym wyjściem było ponowne uruchomienie gry, bo nijak tego wyłączyć nie mogłem.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Dzięki za uwagi.

1. Paczki z bronią.

Skrypt jest ok, miałeś opcję z wyborem recepty po tym jak przyniosłeś 3 paczki oręża?

2. Nie znalazłem u Marka tego błędu z potrawką.

3. Vam ma 1 Ende.

4. Mark już nie przerywa przed rozmową z Cavalornem.

5. Rączki raczej nie wsadzimy do chaty, trochę mało miejsca.

6. Kagan poprawiony.

7. Opcja nauki u Cavalorna pojawia się po zapytaniu o to.

8. Poprawiony Rączka.

Czekam na więcej bugów ;)

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
nie wiem czy z kazdym npc tak jest, ale npc w OR pytamy sie o nauke, dialog sie nie pojawia, tylko klikamy "mozesz mnie czegos nauczyc?" i zapis w dzienniku, mozemy sie uczyc i papa

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
Rodzaj błędu: Zabójstow

Quentin czasami nas zabija zamiast powalić.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Rodzaj błędu : wyrzucanie do pulpitu i błąd acces volation
Rozdział 2
Kiedy idziemy z Pacho po rudę, i odkopujemy ją to wyskakuje błąd acces volation

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Rodzaj Błędu : Trofea
Opis: Mogę tylko zbierać pazury i kły zabitych zwierząt a mam wyuczone wszystkie umiejętności z pozyskiwania trofeów

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

CZ bugi
#149 2012-04-16, 21:56(Ostatnia zmiana: 2012-04-16, 22:16)
rodzaj błędu: Niedokończone zadanie
Opis błędu: Po ataku ścierwojadów nie ma dalszej akcji, w przeciągu paru godzin nie pojawił się ani strażnik ani ork
rozmowa z: Tony
screen:

Wczytywałem parę razy i efekt ciągle ten sam.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Andre202

CZ bugi
#150 2012-04-17, 16:28(Ostatnia zmiana: 2012-04-17, 16:42)
rodzaj błędu: brak zaliczenia misji "Tajemnice żula"
Opis błędu: po pokonaniu Harka i zakończeniu misji u Fiska, by rozruszać towarzystwo, nie zalicza misji "Tajemnice żula" i nadal widneje ono w bieżących misjach, mimo, że Hark już lanie dostał i nie ma dalszych opcji dialogowych.
rozmowa z: -
screen: -

rodzaj błędu: Zawiecha gry po 10-20-30 minutach
rozdział: -
Opis błędu: Na Windows 7 64-bit gra co jakiś czas się zawiesza na parę sekund, natomiast głównie po wystąpieniu buga "zanikających tekstur" obraz zwiesza się na stałe i trzeba potraktować grę Menedżerem zadań i włączyć od nowa.

dawidOo

dawidOo

Użytkownicy
posty26
Propsy8
  • Użytkownicy
@up - u mnie tego nie było, normalnie warta minęła.
Co do bugów:

Rodzaj błędu: Powtarzający się dialog
Rozmowa z: Georg
Opis błędu: Kiedy po ataku niemowy na Nię chcę wejść do tej karczmy w Orlim Gnieździe, Georg zaczepia mnie, mówi że nie wie dlaczego ale Nia pozwoliła mi wejść, kiedy klikam koniec znowu mnie zagaduje, i tak w kółko...
Rozdział: 2

Rodzaj błędu: Niedopracowana rutyna (?)
Opis błędu: Kiedy pierwszy raz szedłem do Orlego Gniazda, po rozmowie z Wisielcem patrzyłem jak jakiś strażnik idzie wzdłuż "blanków" i... spada na dół, zabijając się. Wydaje mi się, że to nie powinno mieć miejsca ;)

Rodzaj błędu: Nieznikające okienko dialogowe
Opis błędu: Po schadzce z Nią Siódemka zabija ją, a okienko nie znika - efekt jest taki, że żeby odzyskać kontrolę nad grą, trzeba włączyć marvina i wcisnąć F8. Tak samo dzieje się przy Tonym, z tym, że tam wystarczy dać kilka kroków do tyłu i zagada do nas Abel...

Rodzaj błędu: Atakujący NPC
Opis błędu: Po zabiciu Nii, Siódemka gada że musiał, pokazuje sztylet itd. po czym kiedy dialog się kończy z niewiadomych przyczyn zaczyna mnie atakować.

Wydaje mi się, że o czymś zapomniałem, ale to najwyżej dopiszę :D

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
rodzaj błędu: Niedokończone zadanie
Opis błędu: Po ataku ścierwojadów nie ma dalszej akcji, w przeciągu paru godzin nie pojawił się ani strażnik ani ork
rozmowa z: Tony
screen:

Wczytywałem parę razy i efekt ciągle ten sam.

Rozpocząłem grę ponownie i wszystko wygląda wporządku, być może to 1-razowy bug w każdym razie, jeśli się bug powtórzy to miejcie go na uwadze :)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

CZ bugi
#153 2012-04-18, 15:08(Ostatnia zmiana: 2012-04-18, 15:10)
Opis błędu: Na Windows 7 64-bit gra co jakiś czas się zawiesza na parę sekund, natomiast głównie po wystąpieniu buga "zanikających tekstur" obraz zwiesza się na stałe i trzeba potraktować grę Menedżerem zadań i włączyć od nowa.

nawet w oryginalnym gothic 1 były problemy tego typu poszukaj na youtube, albo w google to coś pomoże, poza tym windows 7 robi problemy na starszych gierkach, zwłaszcza na 64-bitowym :)

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

nawet w oryginalnym gothic 1 były problemy tego typu poszukaj na youtube, albo w google to coś pomoże, poza tym windows 7 robi problemy na starszych gierkach, zwłaszcza na 64-bitowym :)

Z tym, że została wydana już odpowiednia łatka na windows 7 i podstawka oraz wszystkie inne modyfikacje działają bez zarzutu ;]

rodzaj błędu: gra się automatycznie wyłącza w zadaniu z Pacho o rudzie Gomeza
Opis błędu: podczas rycia kilofem we wskazanym przez Pacho miejscu gra po prostu kicka mnie za każdym razem na pulpit w momencie w którym powinienem coś tam wykopać. Nie zdziwie się, jak tylko ja mam takiego buga ...

dawidOo

dawidOo

Użytkownicy
posty26
Propsy8
  • Użytkownicy

dawidOo

CZ bugi
#155 2012-04-18, 17:40(Ostatnia zmiana: 2012-04-18, 17:40)
Rodzaj błędu: Przerywany dialog
Rozmowa z: Snow
Opis błędu: Kiedy przyjmiemy zadanie "Nocny złodziej" i zapytamy Snowa tego samego dnia, czy zapasy nadal znikają, nic nie odpowie a dialog się przerwie. Może to nie bug, ale chyba możliwość zainicjowania dialogu, który po jednej wypowiedzi się urywa jest zbędna.

Rodzaj błędu: Brak dialogu
Rozmowa z: Strażnik mostu
Rozdział: 1 (w 2 zniknęło)
Opis błędu: Kiedy w pierwszym rozdziale próbowałem zagadać do strażnika mostu, okienko rozmowy pojawiało się, jednak było puste a kiedy znikało ten mnie atakował.

Rozmowa z: Hank
Opis błędu: Jeżeli przy eliminiacji strażników obok obozu wybierzemy możliwość zasadzki, to kiedy zaprowadzimy ich do jaskini i zagadamy do Hanka atakują zanim okienko dialogowe zniknie, w efekcie Rick umiera zanim skończy rozmawiać.

Opis błędu: Po wykonaniu owego zadania z pozbyciem się patrolu strażników, z niewiadomych przyczyn piraci nie odłączyli się od grupy, w efekcie dalej mam ich imiona po lewej stronie ekranu i mogę im dać misktury. Niby to tylko szczegół, ale nie wiem, czy to nie będzie wadziło jak do drużyny dołączy ktoś inny.

dawidOo

dawidOo

Użytkownicy
posty26
Propsy8
  • Użytkownicy

dawidOo

CZ bugi
#156 2012-04-18, 19:00(Ostatnia zmiana: 2012-04-18, 19:07)
Sorry za post pod postem, ale dosyć pilne, a jak edytuje to nikt nie zauważy.

Mam spory problem - wykonuje misję z tymi kawałkami kamieni od Katrakanata, a kiedy próbuję iść w stronę tego będącego (wnioskując po mapce) gdzieś w okolicy obozu łowców trolli i podchodzę do lasu, gra crashuje bez żadnego błędu, po prostu się wyłącza. Podejrzewam, że jest tak od rozpoczęcia tego questa (Chociaż może to mieć równie dobrze związek z tym, że przywołałem tego maga ziemi, w sumie tylko te dwie rzeczy zrobiłem zanim się zepsuło), bo wcześniej tego problemu nie miałem. Jakiś pomysł jak sprawić, żeby się naprawiło? Wolałbym uniknąć wczytywania poprzednich save'ów, bo od ostatniego trochę czasu jednak minęło...

Edit: Włączyłem grę w GothicStarter_Mod, to samo, scrashowało bez żadnego komunikatu...

Hekto

Hekto

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy

Hekto

CZ bugi
#157 2012-04-18, 19:53(Ostatnia zmiana: 2012-04-18, 19:54)
Rodzaj błędu: Crash

Nie wiem czy to normalne ,ale gdy przekroczę granicę między Thorusem ,a Areną to następuję crash ,przez co nie mogę dostać się do chaty Rączki i wykonać questa oraz przekroczyć bramy :)

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Rodzaj błędu: brak opcji dialogowej(przynajmniej u mnie) w rozmowie z Tonym w zadaniu "Szpieg Gomeza"
Opis błędu: po powiedzeniu cavalornowi ,że szpiegiem jest Tony, cav. mówi, że mamy z nim porozmawiać i zdobyć jego zaufanie. Jednak u Tonego nie ma żadnej opcji dialogowej.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

dawidOo

dawidOo

Użytkownicy
posty26
Propsy8
  • Użytkownicy
Post wyżej można usunąć, załadowałem poprzedniego save'a i przeszedłem ten kawałek...

Rodzaj błędu: Nieznikająca opcja nauki
Rozmowa z: Milten
Opis błędu: Kiedy nauczymy się "szybkiej nauki" u Miltena, opcja ta nie znika i można się dalej uczyć tego samego...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry