CZ bugi 97205 224

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 4.03.2012 roku

Wyświetleń 97205

Odpowiedzi 224

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

CZ bugi
#120 2012-03-26, 17:35(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 18:06)
[quote author=Lubie Gothica#msg date=1332776126#380;ebym nie spamował tematu :)

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

CZ bugi
#121 2012-03-26, 18:00(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 18:21)
Dracon skąd ty masz duale?? Kupiłeś od kogoś?? :P

Ja mam problem z misją i Jacka Aligatora jak NIBY zabijam tego wielkiego aligatora to mi Rick mówi że zabił tego aligatora ale trofeów nie mogę zabrać ...

Hm a wgrałeś patcha ?
w każdym razie mogę Ci podać kod na pazury:

itat_bossalgclaws

Orc się napracował z tą animacją duali jest świetna po prostu, walka dualami zapiera dech w piersiach, kawał dobrej roboty ale mam jedno zastrzeżenie nie koniecznie zastosowane to jako bug aczkolwiek jako autosugestia:

lewy miecz dualny jest w ekwipunku w miejscu zbroi czy można to przenieść do orężu a nie pancerzy ?  :roll:  

Także debugerry podczas walki dualami po prawej stronie ekranu, można by usunąć je :)

Dracon skąd ty masz duale?? Kupiłeś od kogoś?? :P

Razem z jednym koleżkom z TM wydedukowaliśmy kod na duale  :cool:

Możesz ujawnić tą tajemnicę mi?? :D

A dodacie do jakiegoś patcha WYGLĄD POSTACI?? :)  :D

Acha i mam pytanie. Czy ktoś robi dalszą fabułę tzw o 3,4,5, i 6 rozdizał? Bo chciałbym sobie pograć a nie wie czy ktoś pcha tą fabułę ku przodowi. Acha i "koniec" 3 rozdziału to jest to że idziemy za Cavalornem do Starej Kopalnii wyrżniemy wszystkich po czym Cavalorn Hanis Abel i Angus stoją pod bramą i nic nam już nie mówią???

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

paryt123

paryt123

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Może ktoś powiedzieć jak zrobić duala? Skąd wziąć bronie itd.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Może sam do tego dojdź? Wiem, to forum, ale bez przesady. Po to jest gra aby grać..

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

CZ bugi
#124 2012-03-26, 21:49(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 22:18)
Mam pytanie dotyczące skrzyni Gomeza klucz od rączki nie pasuje, pisze klucz otwierający skrzynie gomeza i drzwi magnackej fortuny i takie tam i nie wiem czy to bug czy jak ?

Może Gomez łajdak zamki zmienił  :lol:  

Nie wiem czy to było zgłaszane

rodzaj błędu: Pacho po zleceniu misji nic nie robi
misja: Biały kieł
rozdział: 2
Opis błędu: Pacho powinien się udać z nami do stada wilków
rozmowa z: Pacho

:)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Sher, czy najnowszy patch obejmuje także błąd z Pacho i jego skarbem, który zamieszczalem pare stron temu?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Sher, czy najnowszy patch obejmuje także błąd z Pacho i jego skarbem, który zamieszczalem pare stron temu?
Nie, na razie nie wiemy, jaka jest przyczyna. Jeśli zechciałbyś pomóc, to włącz zSpy, w Gothic Starterze ustaw zSpy=messages na "all", włącz moda i jak wywali, wklej ostatnie 100 wierszy z zSpy :D  Albo wiersz, który będzie na czerwono plus kilka wierszy wyżej.

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24

lukis88

CZ bugi
#127 2012-03-28, 18:09(Ostatnia zmiana: 2012-03-28, 18:11)
1.
Spoiler
rodzaj błędu: brak przedmiotu
 Opis błędu: nigdzie nie ma szczypiec, które są potrzebne w procesie kowalstwa
 status: zgłoszone

2.
Spoiler
rodzaj błędu: błąd dialogu
 rozdział: 3
 Opis błędu: Podczas rozmowy z Gornem, pojawi się możliwość wypytania o głównych przywódców buntowników w NO (Lares, Torlof, Wilk). Po wybraniu jednej z 3 możliwości i wysłuchaniu Gorna, znika możliwość dalszego wypytania Gorna o resztę przywódców. Tzn. jesli zapytam Gorna o Laresa, nie mogę już go zapytać o Torlofa i Wika.
 rozmowa z: Gorn

3.
Spoiler
rodzaj błędu: błąd dialogu
 rozdział: 3
 Opis błędu: Podobny przypadek jak 2. Po wykonaniu zadania dla Laresa mamy możliwośc zadania mu 3 pytań dotyczących jego pracy w obozie. Po wybraniu jednej z możliwości, znika możliwość wyboru dwóch innych pytań.

rozmowa z: Lares

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Aby zrozumiec całego skryptu i poćwiczyć na szybko przerobiłem funkcje otryzmywania obrażeń, tak aby nie mozna było doprawodzić wogóle do nieprzytomnosci NPC, ale żeby zawsze ginał.
Kilkukrotnie widziałem że ludzie pisali o przypadkach w których ginęli zamiast zostać pobitym, sprawdźcie czy ta funkcja gdzieś jeszcze przypadkiem nie siedzi. Prawdę mówiąc wątpię w to, ale sprawdzić chyba nie zaszkodzi :-)
Jeżeli błąd został już naprawiony to przepraszam.

//Orc pisał to po tym jak został wypuszczony HoogEngine.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
1

Spoiler
rodzaj błędu: Pasek sprintu
rozdział: 0-???
Opis błędu: Gdy ma się wyciągnięty jakikolwiek miecz i naciśnie się alt, to pasek sprintu nie zmniejsza się i możemy biegać bez końca na spincie
rozmowa z: -

2

Spoiler
rodzaj błędu: Brak muzyki w menu
rozdział: ???
Opis błędu: Z tego co widziałem, a raczej słyszałem to na jednym z gameplayów była muzyka w menu. Jest szansa, żeby się znalazła w następnym patchu, bo trochę tak pustawo bez muzyki w menu
rozmowa z:-

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
duale : po 60% lub wiecej w walce jedno i dwurecznej, potem trzeba sie nauczyc nimi walczyc (ch moze nas nauczyc  :lol:  ) i kody na duale : itmw_dual_01_r itmw_dual_01_l itd. az do 07 chyba poprawny kod dalemc xd

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

CZ bugi
#131 2012-03-31, 21:04(Ostatnia zmiana: 2012-03-31, 21:05)
duale : po 60% lub wiecej w walce jedno i dwurecznej, potem trzeba sie nauczyc nimi walczyc (ch moze nas nauczyc  :lol:  ) i kody na duale : itmw_dual_01_r itmw_dual_01_l itd. az do 07 chyba poprawny kod dalemc xd

jaky przepienkny bug

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
ach, dziekuje ze ktos to docenil, sporo sie nameczylem, zeby go znalezc i opublikowac  :lol:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Lubie Gothica

Lubie Gothica

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy

Lubie Gothica

CZ bugi
#133 2012-04-03, 16:08(Ostatnia zmiana: 2012-04-03, 16:10)
-Książki są po niemiecku
-Misja z Tonym jest zbugowana

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

CZ bugi
#134 2012-04-04, 19:45(Ostatnia zmiana: 2012-04-04, 19:46)
-Książki są po niemiecku
-Misja z Tonym jest zbugowana

Powiem to raz i wyraźnie STOSOWAĆ WZÓR OPISYWANIA BUGÓW!!!

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Rodzaj błędu: Podczas uruchamiania moda (zanim są te filmiki piranhy itp)
Opis błędu: Brak pliku .tga co powoduje wywalenie błędu.W nazwie tekstury znajduje się słowo default.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

CZ bugi
#136 2012-04-10, 21:33(Ostatnia zmiana: 2012-04-10, 21:52)
Rodzaj błędu: znikający obiekt z ręki NPC
Opis błędu: Na początku gry kiedy gadamy z pierwszym NPC (Chyba Hank) w pewnym momencie wyciąga piwo, żeby się z nami napić. Ma piwo w ręce, jednak gdy bierze je do ust, napój znika z ręki. Nie zdziwiłbym się gdyby to było pod koniec animacji, jednak piwo znika odrazu gdy NPC bierze je do ust.
Rozmowa z: pierwszy NPC którego spotykamy
Status: Zgłoszone

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.

Ali G

CZ bugi
#137 2012-04-12, 16:14(Ostatnia zmiana: 2012-04-12, 22:06)
Rodzaj błędu: nie ginący NPC
Opis błędu: Gdy szedłem z Tonym do Obozu Rebeliantów napotykało się kilku NPC np. strażnicy i gdy koledzy go utłukli zamiast paść on zaczyna uciekać dopóki nie zablokuje się o jakąś przeszkodę.A jak go doganiam normalnie mogę zabrać jego rzeczy a on nadal biegnie :)

Rodzaj błędu: złe wyznaczanie cen
Opis błędu: gdy chce coś sprzedać np. receptę na długi łuk to zamiast dostać 5-10 bryłek rudy dostaje 39009

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

CZ bugi
#138 2012-04-12, 23:25(Ostatnia zmiana: 2012-04-12, 23:28)
Zagrałem chwilkę, ale jednak testowanie w tej fazie zostawię dla tych wytrwalszych. :P
To raczej drobne błędy:
Spoiler
Rodzaj błędu: zadanie (paczki z bronią, itp.)
Rozdział: 1
Opis błędu: Jeśli oddamy paczki Rodneyowi (chyba tak) to wspomina coś o nagrodzie i możliwości wyboru. Niestety na tym się kończy, nic nie dostajemy.
Rozmowa z: Rodney(?)
Status: zgłoszone
Spoiler
Rodzaj błędu: Brak jaj ścierwojada
Opis błędu: Nie wiem czy jest to błąd, ale przy pierwszych napotkanych ścierwojadach możemy zdobyć ich jaja, lecz już kolejne ich nie ma ją.: )
Spoiler
Rodzaj błędu: błąd w dialogu
Opis błędu: W rozmowie w Markiem można dostrzec drobny błąd, jest tam coś w stylu "potrtwawek" zamiast "potrawek"
Rozmowa z: Mark
Spoiler
Rodzaj błędu: błąd w wyborze dialogu u NPC
Opis błędu: U Vam'a możemy zauważyć dwie te same opcje wyboru "KONIEC"
Rozmowa z: Vam
Spoiler
Rodzaj błędu: błąd w dialogach
Opis błędu: Jeśli przystąpimy do rozmowy z Cavalornem widnieje już opcja nauki skradania oraz kwestia "czy może nas czegoś nauczyć" taki mały szczegół, ale widać go. :)
Rozmowa z: Cavalorn
Spoiler
Rodzaj błędu: zadanie z rączką
Opis błędu: Rączka niekoniecznie znajduje się w chacie, z której niby ucieka.(stoi przed nią)
Rozmowa z: Rączka
Spoiler
Opis błędu: W rozmowie z Kagan'em w pewnym momencie widoczny jest brak słowa "plan" przy przydawce "misterny" - "blebleble misterny blebleble"
Rozmowa z: Kagan
Spoiler
Opis błędu: Jeśli klikamy "Możesz mnie czegoś nauczyć" to nasz bohater tego nie wypowiada oraz nie dostaje odpowiedzi od drugiej strony - tak już jest to zaplanowane i zostanie?
Rozmowa z: każdy nauczyciel
Spoiler
Rodzaj błędu: zadanie
Opis błędu: Gdy biegniemy wraz z strażnikiem obozu do Cavalorna to możemy minąć Mark'a, który nas zaczepi i w ten sposób anuluje nam zadanie o zdobyciu głowy złego oraz jeszcze tam czegoś..
Rozmowa z: Mark, Albaim(?)

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.

Boykaundisputed

CZ bugi
#139 2012-04-13, 17:42(Ostatnia zmiana: 2012-04-15, 10:04)
Rodzaj Błędu:Pozyskiwanie Trofeów
Opis błędu:Nawet jak się nauczę np.ściąganie futer to nie mogę tego zrobic i w obojętnie jakim potworze , z którego można pozyskać trofeum są tylko pazury albo kły wilka

Rodzaj Błędu:Crush
Opis błędu:Gra się zacina po 5-10 minutach gry i wyrzuca mnie na pulpit z błędem aplikacji to jest problem moda czy coś z gothic'kiem mam??

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry