CZ bugi 97200 224

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 4.03.2012 roku

Wyświetleń 97200

Odpowiedzi 224

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

CZ bugi
#100 2012-03-17, 17:01(Ostatnia zmiana: 2012-03-17, 17:02)
rodzaj błędu: Nie ma Gorna przy bramie, gdy jest misja "rebelia w nowym obozie"
rozdział: 2
Opis błędu: Podczas tego questu w pobliżu bramy do nowego obozu nie ma gorna, co prawda ma rutynę ale trzeba go przyzwać kodami
rozmowa z: -
status: zgłoszone
screen: brak

rodzaj błędu: nie ma 5 uciekinierów z pola ryżu
opis błędu: Kiedy rozmawiamy z Laresem o rebeli każe nam znaleść 5 uciekinierówi zabić, oraz odzyskać topór lasera, z tego co wiem oni powinni być tam gdzie, Jacko w oryginalnym g1. Jako dowód mam przynieść ich głowy, niestety muszę topór lasera i ich głowy kodami przyzwać, kiedy przyzwiemy głowy, są niewidzialne i w ekwipunku od nich strasznie się tnie.
rozmowa z: Lares (chociaż nie wiem czy można by do tego zaliczyć bo jak mamy przedmioty to dialog działa poprawnie)

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
rodzaj błędu: po wlozeniu runy do miecza, miecz zadaje obrazenia przeciwnikowi raz na kilka uderzen, w wiekszosci uderzen miecz przelatuje tylko przez przeciwnika
rozdział: 1-6
Opis błędu: w wiekszosci wykonywanych uderzen, miecz polaczony z runa przelatuje nie zadajac obrazen
rozmowa z:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
rodzaj błędu: teksty na niektorych przedmiotach sa za dlugie np. misktury i recepty
Opis błędu: teksty na przedmiotach sa zbyt dlugie i nie mieszcza sie w jednej linii
rozmowa z:

rodzaj błędu: pasek sprintu po zapisie gry spada do polowy
Opis błędu: gdy zapisuje gre i mam wlaczony sprint, pasek sprintu spada do polowy
rozmowa z:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
rodzaj błędu: bled z cinema barem i dialogiem
Opis błędu: jak pacho chce nam cosz powiedzec to mamy pojsc za nim ale jak sie ta opcje vybiera to dialog jest v porzebiegu czili niemozna sterovac bohaterem a pacho vybiera sie "nadol" z wieze ale zavsze sie zbugguje
rozmowa z: Pacho

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kuken

CZ bugi
#104 2012-03-20, 11:19(Ostatnia zmiana: 2012-03-22, 19:27)
Rodzaj błedu:Niewidzialna broń
rozdział:1
opis błedu:Pierwszy bandyta z misji od Draxa, nie ma broni i atakuje nas powietrzem nie zabierajac pkt. zycia
rozmowa z: brak
status:zgłoszone
screen:brak.

Rodzaj błędu:błąd z dialogiem i handlem
rozdział:1
opis bledu:Drwal z obozu rebeliantów zapewnia nam ze moze nam sprzedawac drewno roznego rodzaju, na zapewnieniach sie jednak konczy.
rozmowa z:Vam
status: zgloszone
screen:brak

Rodzaj błedu: Migoczace tekstury
rozdział:1-6
opis błedu: podczas właczenia ekwipunku tekstury w tle zaczynaja migac (szalec), rozdzielczosc 1280x1024.
status:zgloszone

Rodzaj błedu: zacinanie sie gry
opis błędu:Gra działa płynnie lecz dosc czesto zacina sie ona na amen i pomaga jedynie menażer zadań lub restart, jest to możliwe podczas wszystkiego, spania biegania, podnoszenia czegoś.Tak czekałem nawet minute czy sie odetnie niestety nie odcina sie. Gra w "oknie" nie pomaga.bardzo to utrudnia rozgrywke

Rodzaj błedu: Błąd z roślinką
opis błędu:roslinka ogniociern ma ponoc regenerowac punkty many, u mnie regeneruje jednak HP

Rodzaj błedu: Błąd z dialogiem
rozdzial:1
opis błedu: Podczas rozmowy z Crimson, gdy wypytuje nas on o to do ktorego obozu nalezymy, mozemy mu powiedziec wszystkie 3 opcje tzn nowy oboz, sekta, stary oboz,(w jednym dialogu), wyciaga on wtedy bron lecz nie atakuje nas, robi on to dopiero po tym jak zachecamy go do pojscia z nami do rebeliantow, przy czym nas zabija.

Rodzaj bledu:blad z przedmiotem
rozdzial:1-6
opis bledu:W swiatyni orkow (tej w okolicach obozu rebeliantow, ktorej strzeze 2 zwiadowcow), za pomoca przyciskow udaje nam sie otworzyc kamienne wejscie, za ktorym lezy szkielet i obok niego dziennik, jednak gdy otwieramy dziennik to jest jedynie dzwiek otwieranego dokumentu, lecz samej notatki nie widac.

Rodzaj bledu:Komunikaty
rozdzial:1-6
opis bledu:W dalszym ciagu wyswietlane sa komunikaty w gornym rogu, podczas uzywania magi lub zeskakiwania w dol.

Bede dodawal kolejne bugi za pomoca opcji: edytuj

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

CZ bugi
#105 2012-03-20, 18:53(Ostatnia zmiana: 2012-03-20, 19:21)
chyba juz bylo ale dam
rodzaj błędu: bled z cinema barem i dialogiem
Opis błędu: po rozmowie z tonym o tym ze chce "zmienic strone" opoviadami o miejscu spotkania ale nagle umiera no i dialog sie NIE koczy czyli gra leci dalej ale nadal jestem v dialogu ... niemozna nic robic. a dokladnie to jak zrozumialem quest to tony mial zgynac az na miejscu spotkania a nie zaraz v obozie
rozmowa z: TONY

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

CZ bugi
#106 2012-03-24, 09:42(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 15:59)
Mam pewien problem przy uruchamianiu. Kiedy zacznę nową grę albo wczytam jakiegoś ściągniętego save'a to wyskakuje mi error "C: Dialogcam Preset File is not present!" i wywala w pulpit. Nawet się save do końca nie wczyta  :unsure:

Zauważyłem, że źle opisałem bug wybaczcie.

Rodzaj błędu: Uruchamianie gry
Rozdział: brak
Opis błędu: Kiedy zacznę nową grę albo wczytam jakiegoś ściągniętego save'a to wyskakuje mi error "C: Dialogcam Preset File is not present!" i wywala w pulpit. Nawet się save do końca nie wczyta.
Status: zgłoszone (?)
Screen: http://imageshack.us/photo/my-images/62/1234ad.jpg

Rozwiązanie: Brak pliku DIALOGCAM z pierwszego postu z pierwszego linku. Ściągnięte, dodane, wszystko zgrabnie działa.

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24

lukis88

CZ bugi
#107 2012-03-24, 11:12(Ostatnia zmiana: 2012-03-24, 11:49)
1.
Spoiler
rodzaj błędu: wywalanie do pulpitu o północy
Opis błędu: Błąd ten już mnie wcześniej dręczył, a teraz znowu powrócił. Po wbiciu 20 lvl, zawszę o półncy, wywala do pulpitu i pojawia się błąd (patrz na screen). Nie zależnie od tego czy o północy chodze po świecie, czy śpię, zawsze się pojawia. jedynym sposobem, aby kontynuować grę jest użycie kodu set time.
screen: http://imageshack.us...0/34931458.png/

EDIT

2.
Spoiler
rodzaj błęu: znikający kilof

opis blędu: wykonując zadanie o czarnej perle dla jacka aligatora, potrzebujemy kilofa aby wykopać skarb. Kiedy juz wkopiemy jeden ze skarbów nasz kilof znika bezpowrotnie z ekwipunka.

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24

lukis88

CZ bugi
#108 2012-03-25, 13:03(Ostatnia zmiana: 2012-03-25, 13:24)
1.
Spoiler
rodzaj błędu: zadanie z atakiem na kopalnie

Opis błędu: Podczas ataku na Starą Kopalnie wraz Cavalornem, on zatrzymuję się przed wewnętrzną, drugą palisadą i obraca się w stronę Ricka. Domyśliłem się, że powinna wywiązać sę jakaś rozmowa między nimi, ale nic się nie dzieje. Cavalorn nie ma też żadnej nowej kwestii dialogowej.

2.
Spoiler
rodzaj błędu: NPC w orlim gnieździe

Opis błędu: W orlim gnieździe Pinto wysyła nas do kobiety Hrabiego i pomagamy jej w wyleczenie jakiegoś rannego człowieka. Tylko że w karczmie (tam jest Nia) nie leży żeden ranny człowiek, a osoba z tą nazwą stoi w kuźni.

3.
Spoiler
rodzaj błędu: NPC w orlim gnieździe

Opis błędu: W orlim gnieździe Wisielec cały czas odsyłan nas do Krisa przy bramie. Robi to niezależnei od tego czy już rozmawialiśmyz Krisem, czy nie. Wydaje mi się, że te dwie osoby powinny zamienić się miejscami tzn. Kris powinien spacerować po gnieździe, a Wisielec powinien pilnować bramy, żeby nikt nie wyszedł i odsyłać na do wnętrza gniazda.

4.
Spoiler
rodzaj błędu: zadaniez laresem

Opis błędu: Po tym jak dostarczymy Laresowi glowy uciekinierów (których nie ma) i jego topór, on zaczyna nam mówić, że się spóźniliśmy, jest już stracony i musi uciekać. Robi to, mimo że czas jaki mieliśmy na wykonanie tego zadania nie upłynął (2 dni).

Musicie sprawdzić skrypty postaci. Znalazłem kolejne osoby, które mają za mało siły, aby nosić broń: Gorn, Hardford.

Bedę się starał wypisywać takie osoby. Szakal ma angielskie imię

EDIT

Kolejne odoby bez broni:

Spoiler
Dexter, Guy, Siekacz, większość cieni i kilku strażników w Starym Obozie

Do tego Szakal posiata siekierę Fox'a (?), a Angus ma "Toporek" Antusa.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

CZ bugi
#109 2012-03-26, 13:25(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 13:40)
Dzisiaj spotkał mnie dziwny błąd. Wczoraj spatchowałem moda, kopiując pliki z folderu CZ w odpowiednie miejsca. Wszystko OK. Dzisiaj gdy włączam moda zamiast moda pojawia się zwykły Gothic. Sprawdziłem folder data i się zdziwiłem. Plik .mod z patchem sam się usunął. Jakim cudem to ja nie wiem, gdyż od momentu kopiowania plików nie tykałem już folderu. Dobrze, że zostawiłem paczke, ale i tak mnie zastanawia, czy to bug, czy co.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Rodzaj błędu: brak pojawienia się matki aligatorów po rozmowie z Jackiem
Opis błędu:podczas rozmowy z Jackiem Alligatorem mamy 3 odpowiedzi do wyboru. Po wyborze odpowiedzi 'Tak jest kapitanie!' Matka aligatorów się nie pojawia(po wyborze pozostałych 2 się pojawia).

status błędu: zgłoszone

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan

shergar
Moderator działu

CZ bugi
#111 2012-03-26, 15:44(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 16:38)
Na bieżąco sprawdzamy to co piszecie m.in. do tej pory poprawiono:

Ver 1.0

- poprawienie dialogu Hanka dotyczącego nauki oraz dodanie nauki siły u niego,
- wyłączenie wyświetlania błędów na górze ekranu,(przy zapisie gry)
- dodanie Fiskowi po jednym grogu i rumu (teraz ma po 2 sztuki z tych trunków),
- dodanie NPC Mark, gawędziarza wraz z dialogami,
- naprawienie zadania Rączki (chyba?),
- poprawienie awansowania na wyższy poziom,
- poprawienie dialogów Foxa z konfiturami,
- drobne zmiany
- Naprawiony Pacho
- naprawione wyświetlanie nowego lvl
- Matka aligatorów nie znika dopóki nie zabierzemy jej itemu
- Cinemabary i ekwipunek przy recepturach już się chowają
- opcja dialogowa Koniec zamiast END. (przy kretoszczurach)
- usunięcie następnych napisów z góry ekranu mianowicie
        - STATUSSCREENOPENED
        - oraz NextPresetAt(HH)

Ver 1.01

- usunięcie funkcji evt_trigger8 z TimeEvents.d oraz Timetrigger8 z World.zen
- Usunięcie funkcji EVT_trigger6 z TimeEvents.d oraz wyzwalacza TIMETRIGGER6 z World.zen
- Usunięcie TIMETRIGGER5 z World.zen
- Wywalenie evt_trigger2(), usunięcie Wld_SendTrigger("TIMETRIGGER7"); oraz wyświetlanie wersji gry z TimeEvents.

ver 1.02

- poprawiony Tony (zabójstwo i skazanie na Głębię)
- dodany strażnik Głębi
- dodani uciekinierzy z NO (zadanie z Laresem i jego toporem)
- poprawiony Gorn (już stoi tam gdzie trzeba)
- dodany strażnik bramy przed polem ryżowym
- usunięty błąd krytyczny, który powodował crush gry o północy czasu gry
- dodany Pupil
- zmiany/poprawki w world.zen

Sporo poprawek jest w trakcie więc lista będzie systematycznie rosła.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Znalazłem kolejny bug:
Kiedy jestem, już w obozie rebeliantów i chcę zagadać do Tony'ego, to pojawiają się niby te czarne paski na górzze i na dole, ale nic nie gada. Mogę wyciągać broń, atakować, chodzić, nikt się nie atakuje(zwierzyna też). I za każdym razem i tylko z nim mam problem.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

CZ bugi
#113 2012-03-26, 15:58(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 16:07)
A co z oprawianiem zwierząt ?

niezależnie co umiesz możesz tylko brać kły wilka, futer etc nie ma :)

E/ ja teraz mam tak, że wczytałem Gorna za pomocą kodu przed demonem i nie mam teraz opcji dialogowej aby uruchomić 3 rozdział :(

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

CZ bugi
#114 2012-03-26, 16:07(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 16:09)
A dodacie do jakiegoś patcha WYGLĄD POSTACI?? :)  :D

Acha i mam pytanie. Czy ktoś robi dalszą fabułę tzw o 3,4,5, i 6 rozdizał? Bo chciałbym sobie pograć a nie wie czy ktoś pcha tą fabułę ku przodowi. Acha i "koniec" 3 rozdziału to jest to że idziemy za Cavalornem do Starej Kopalnii wyrżniemy wszystkich po czym Cavalorn Hanis Abel i Angus stoją pod bramą i nic nam już nie mówią???

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
A co z oprawianiem zwierząt ?

niezależnie co umiesz możesz tylko brać kły wilka, futer etc nie ma :)

Trofea też już poprawione.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24

U mnie Gorn działal bez prolemu. Pojawił sie on po wykonaniu drugiego zadania z pozbyciem sie patroli (zdobycie 10 mieczy). Wprowadził on w 3 rozdział. Mam nadzieje, że Mark  pojawi się w najnowszym patchu.

A czy poprawiliście debuggera, a mianowicie napis  "Dist:X / Dam:Y"?

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Można wiedzieć kiedy dacie następnego patcha?.Aktualnie z tym błędem w nocy nie da się grać.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

CZ bugi
#118 2012-03-26, 17:09(Ostatnia zmiana: 2012-03-26, 17:13)

U mnie Gorn działal bez prolemu. Pojawił sie on po wykonaniu drugiego zadania z pozbyciem sie patroli (zdobycie 10 mieczy). Wprowadził on w 3 rozdział. Mam nadzieje, że Mark  pojawi się w najnowszym patchu.

A czy poprawiliście debuggera, a mianowicie napis  "Dist:X / Dam:Y"?

Racja, jednakże jak wpiszesz go przed 3 rozdziałem automatycznie już jest po grze, gdyż nie ma opcji dialogowej :)

Misja biały kieł, nie wiem czy to też poprawiliście?

Można wiedzieć kiedy dacie następnego patcha?.Aktualnie z tym błędem w nocy nie da się grać.

Myślę, iż nie ma sensu wypuszczać na spidzie tego patcha gdyż mogą się pojawić kolejne bugi, proponuje dać sobie na wstrzymanie aż shergar ustali czy nie będzie więcej komplikacji z kolejnym patchem :)

Lubie Gothica

Lubie Gothica

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja mam problem z misją i Jacka Aligatora jak NIBY zabijam tego wielkiego aligatora to mi Rick mówi że zabił tego aligatora ale trofeów nie mogę zabrać ...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry