Gothic: Czas Zapłaty [beta] 1038570 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 1038570

Odpowiedzi 2392

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
A tak z ciekawości - to co teraz macie to mniej więcej jak dalekie jest od tego, co chcecie osiągnąć?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dobre pytanie :D

Jeśli dobrze się orientuję, to shergar ma skończyć fabularnie moda (chyba piąty i szósty rozdział), ale na razie nie ma czasu.

Należy jeszcze poprawić Głębię, sprawdzić jeszcze jeden, dwa zeny, dodać do wszystkich zenów odpowiednie wyzwalacze (umożliwiające działanie kompasu, sprintu, cinemabarów etc.).

Zrobić grafikę rozdziałów :lol2:

Poprawić błędy w skryptach, przetestować, poprawić i wydać.

To tak w dużym skrócie :D

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Dzięki za info. A ten 5 i 6 rozdział to jest do zrobienia na zasadzie dodawania brakujących kawałków czy bardziej jechanie od zera?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Raczej dodawanie kawałków. Ale najlepiej poczekaj, jak shergar się wypowie, bo on zajmuje się fabułą.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
5 i 6 chapter są już dawno gotowe, tylko trzeba w skryptach pogrzebać, żeby poszły do przodu. Ogólnie 5 jest prosty do ogarnięcia, ale w 6 trzeba dorobić kilka cinematiców, bez orka może być problem.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#1025 2012-06-25, 09:47(Ostatnia zmiana: 2012-06-25, 17:21)
Z cinematiciem chętnie pomogę , zawsze chciałem jakiś zrobić ale ne miałem  pomysłu...

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Specjalnie się zarejestrowałem. Otóż mam pytanie co trzeba pobrać aby normalnie grać i co należy zrobić aby zainstalować?

Zapraszam na mój kanał YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=RathgarGame

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
boże... nawet tego nie wiesz? do każdego moda jest potrzebny playerkit!! a w przypadku tego moda to playerkit 1.08k

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie o to mi chodziło. Pytałem czy nadal trzeba przenosić muzyke i czy nadal jest zły instalator.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Jaki instalator jest archiwum win-rara pobierasz te dwuczęsciowy patch od Adanosa jak wcześniej pobrałeś a jeżeli nie pobierałeś to to z pierwszej strony od Shergara. Muzyka jest chyba w porządku, wrzuć pliki systemu do systemu daty do daty itd.

Libra

Libra

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Przetestowałem i z muzyką jest wszystko oki.

Jelly Roger

Jelly Roger

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Wiem, że wyjdę na sierotę i lenia pytająć o to ale czy byłby ktoś na tyle łaskawy i poinstruował mnie które pliki powinienem pobrać ( pierwszy post jest zbyt pogmatfany jak dla mnie ) bo dotychczas w swoim folderze "modvdf" miałem pliki CZASZAPŁATY.mod i CZ_patch_world. W grze wszystko do momentu odbijania starej kopalni działało całkiem nieźle ( może prócz uciążliwego buga w którym nauczyciel zabierał rudę za naukę kiedy nie posiadaliśmy wymaganych statystyk ; siła i zręczność, pojawiał się tylko komunikat o oddaniu bryłek i nieudanym szkoleniu ) ale w końcu doszedłem to momentu z głębią ( jest na samym początku rodziału 3 ) Wszystko cacy, dialogi z Tonym i członkami obozu są, wpadam do głębi, wszystko jak należy. Jestem w głębi, gadam z Pomroką? idę dalej, gadam z kolejnym cwaniakiem ( tutaj o tyle śmiesznie bo jeżeli mnie zaatakuje to od razu mam crash, jeśli pokonam Pomrokę to go nie ma) dochodzę do tego kopacza-kryptogeja, każe mi porozmawiać z Pająkiem no i trach... mam do wyboru zbugowaną drabinkę albo niewidzialną wodę.

Przepraszam za ten "wall of text" ale mam nadzieje, że ktoś uprzejmy da mnie jakąś odpowiedź na to pytanie.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Jeżeli pobierałeś wcześniej to musisz ściągnąć patcha od Adanosa o właśnie tego:
Możecie grać w najnowszą wersję (ale dalej w betę)!

http://www.sendspace.com/filegroup/I6gi6srYUnDDsxLUEvlepg

Zaleca się grać od nowa!

Najlepiej usuńcie poprzednie wersje i patche. Zapisy stanów gry nie są zgodne z najnowszą wersją.

Macie dwuczęściowe archiwum. Jak już ściągnięcie oba archiwa, to wypakujcie oba do odpowiednich katalogów.
Co do głębi to już jest poprawiona i chyba było już pisane w którymś temacie jak ją przejść z kopalnią tak samo.

Jelly Roger

Jelly Roger

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Jeżeli pobierałeś wcześniej to musisz ściągnąć patcha od Adanosa o właśnie tego:

Zaleca się grać od nowa!

Najlepiej usuńcie poprzednie wersje i patche. Zapisy stanów gry nie są zgodne z najnowszą wersją.

Macie dwuczęściowe archiwum. Jak już ściągnięcie oba archiwa, to wypakujcie oba do odpowiednich katalogów.
Co do głębi to już jest poprawiona i chyba było już pisane w którymś temacie jak ją przejść z kopalnią tak samo.

czyli wystarczy, że zainstaluje na świeżo gothica, wrzuce te dwuczęściowe archiwum i będzie ok ? Nie muszę już wrzucać patcha ( CZ_patch_wolrd.mod , waży coś około 33mb ) ?

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy

Zaleca się grać od nowa!

czyli wystarczy, że zainstaluje na świeżo gothica, wrzuce te dwuczęściowe archiwum i będzie ok ? Nie muszę już wrzucać patcha ( CZ_patch_wolrd.mod , waży coś około 33mb ) ?

To i tak nic nie da bo Głębia dalej jest nienaprawiona .

Rathgarek

Rathgarek

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli nie miałem instalowanych modów na nowym komputerze to musze robić reinstall?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Może byś sam to sprawdził?... nie nie trzeba

Ashido

Ashido

Użytkownicy
posty20
Propsy7
  • Użytkownicy
Wróciłem po 3 miesiącach, ale widzę, że nadal się nie da grać na windows 7 64x. Cały czas wywala, crashuje, zacina : ( Czekam na kolejne poprawki.

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
Cały czas wywala, crashuje, zacina : (
to nie tylko u ciebie

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Wróciłem po 3 miesiącach, ale widzę, że nadal się nie da grać na windows 7 64x. Cały czas wywala, crashuje, zacina : ( Czekam na kolejne poprawki.

jeśli chodzi o system to nie jest wcale bug, tylko za dobrego kompa masz (tak jest również w gothic 1) chodzi o to że gra nie będzie w stanie wytrzymać win 7 tymbardziej 64-bitowego

polecam windows XP na nim w CZ zawiesiło się czy coś do 4 rozdziału tylko 3-5 razy.

ale sterowniki do karty graficznej też odegra role jak masz najnowsze bądź nowsze, to też powoduje problemy starszych gier.

0 użytkowników
Do góry