Wiem, że wyjdę na sierotę i lenia pytająć o to ale czy byłby ktoś na tyle łaskawy i poinstruował mnie które pliki powinienem pobrać ( pierwszy post jest zbyt pogmatfany jak dla mnie ) bo dotychczas w swoim folderze "modvdf" miałem pliki CZASZAPŁATY.mod i CZ_patch_world. W grze wszystko do momentu odbijania starej kopalni działało całkiem nieźle ( może prócz uciążliwego buga w którym nauczyciel zabierał rudę za naukę kiedy nie posiadaliśmy wymaganych statystyk ; siła i zręczność, pojawiał się tylko komunikat o oddaniu bryłek i nieudanym szkoleniu ) ale w końcu doszedłem to momentu z głębią ( jest na samym początku rodziału 3 ) Wszystko cacy, dialogi z Tonym i członkami obozu są, wpadam do głębi, wszystko jak należy. Jestem w głębi, gadam z Pomroką? idę dalej, gadam z kolejnym cwaniakiem ( tutaj o tyle śmiesznie bo jeżeli mnie zaatakuje to od razu mam crash, jeśli pokonam Pomrokę to go nie ma) dochodzę do tego kopacza-kryptogeja, każe mi porozmawiać z Pająkiem no i trach... mam do wyboru zbugowaną drabinkę albo niewidzialną wodę.
Przepraszam za ten "wall of text" ale mam nadzieje, że ktoś uprzejmy da mnie jakąś odpowiedź na to pytanie.