Gothic: Czas Zapłaty [beta] 972779 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 972779

Odpowiedzi 2392

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#860 2012-05-01, 09:33(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 09:35)
No to pewnie w złym katalogu zainstalowałeś. Plik CZASZAPLATY.MOD powinien być w Gothic\Data\ModVdf.

No i, sprawdź, czy w pliku CzasZaplaty.ini masz
vdf=CZASZAPLATY.MOD  CZ_patch2012_04_22.mod  CZ_patch_world.mod

bruczi

bruczi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy

bruczi

#861 2012-05-01, 09:57(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 10:05)
No wszystko jest. CZASZAPLATY.mod, CZ_patch2012_04_22.mod, CZ_patch_world.mod mam w "C:\Program Files (x86)\GOG.com\Gothic\Data\ModVDF"

A w .ini jest:

Spoiler
[INFO]
title=Czas zapłaty
description=Opis
authors=The Modders
version=0.9.2 BETA
webpage=http://www.themodders.org
icon=CzasZaplaty.ico

[FILES]
; Dont attach file-extensions to these files.
game=content\gothic
fightai=content\fight
menu=system\menu
camera=system\camera
music=system\music
soundeffects=system\sfx
particleseffects=system\particlefx
visualeffects=system\visualfx
outputunits=content\cutscene\ou
; List of vdf-files which have been added to the original gothic
; [separate them by spaces, include their extension ".mod"]
vdf=CZASZAPLATY.MOD  CZ_patch2012_04_22.mod  CZ_patch_world.mod

[SETTINGS]
world=WORLD.zen
player=PC_HERO

[OPTIONS]
force_parameters=-time:18:38
force_subtitles=1
force_animatedWindows=0
show_info=1

[OVERRIDES]
INTERNAL.extendedMenu=1
GAME.invSwitchToFirstCategory=1
GAME.bloodDetail=3
VIDEO.zStartupWindowed=0

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#862 2012-05-01, 10:47(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 10:54)
No to nie wiem, może ta wersja z gog.com jest jakaś lipna ;p

EDYCJA
Inne mody ci działają?

bruczi

bruczi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy

bruczi

#863 2012-05-01, 11:07(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 12:17)
Nie. Nie jest lipna, właśnie. Znajomemu działa bez problemu CZ na gog.com.Sam ściągałem tą wersje sobie i mu. I jemu działa a mi nie. Bez patchy i niczego. Nawet nie narzeka na bugi w modzie :)  

Też sam nie wiem co jest. Zawsze miałem problemy z modami i playerkitem :D

Wie ktoś może co jeszcze można zrobić ? Ja kompletnie bez pomysłów. Adanos jeżeli już nic nie wymyślisz to tak wgl dzięki wielkie za jakąkolwiek pomoc. Mam nadzieje, że jeszcze coś wymyśli ktoś.

Co do pytania czy inne mody działają. Właśnie ściągnąłem Mroczne Tajemnice i bez problemu wszystko działa. A Czas Zapłaty nadal nie chce.

DJ7ful

DJ7ful

Użytkownicy
posty21
Propsy7
  • Użytkownicy

DJ7ful

#864 2012-05-01, 12:46(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 16:14)
mi się nie crashowało, chyba że grasz na kodach, ale jak te warianty wykluczasz to nie wiem inni nie narzekają na tego typu crashe, więc taki bug można wykluczyć (choć są pewne wyjątki)

Chciałem się zapytać jaki jest kod na duale wiem, że już to było w którymś poście, ale nie umiem się znać i go zgubiłem a wczoraj usunołem całą historie tak wiem LOL dobra z tymi dualami to nie aktualne na wcześniejszej stronie były kody wiem lama ze mnie

jak wiesz to po cholere piszesz większych leniuchów jeszcze nigdy nie widziałem(bez urazy),czy nawet ci ciężko było na kartce przepisać kod na duale jak miałeś wcześniej tego posta znalezionego? ale jak już to powinieneś pamiętać chociaż jaki to temat
Ah to czytanie ze zrozumieniem nie wiedziałem, że są kody na duale na wcześniejszej stronie, bo dawno nie zaglądałem na ten temat.
I nie pykam na kodach takich typu edit abbittles i ch itp.Tylko używam k i f8 żeby się gdzieś szybciej dostać, bo mi się nie chce łazić, a z ciekawości spróbuje zapykać bez marvin mod zobacze czy będę miał crushe czy nie.

Kurwa nie da się w to grać!

Grasz w GMP? Koniecznie odwiedź http://u-zarania.y0.pl/forum/index.php

bruczi

bruczi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
Naprawdę nikt nie wie jak mi pomóc ? Nie chce odstawiać moda dlatego, że nie działa. Czekam na niego już z dobre 3 lata i bardzo bym chciał w niego zagrać ;d  Na pewno jest jakaś możliwość. Jak ktoś wie to niech pomoże, byłbym bardzo, bardzo wdzięczny.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
I nie pykam na kodach takich typu edit abbittles i ch itp.Tylko używam k i f8 żeby się gdzieś szybciej dostać, bo mi się nie chce łazić, a z ciekawości spróbuje zapykać bez marvin mod zobacze czy będę miał crushe czy nie.

nawet od tego gra się crashuje :facepalm:  , jak tak grasz to nic dziwnego że cię wywala

DJ7ful

DJ7ful

Użytkownicy
posty21
Propsy7
  • Użytkownicy

nawet od tego gra się crashuje :facepalm:  , jak tak grasz to nic dziwnego że cię wywala
:facepalm:   :facepalm:   :facepalm:  
Ja pierdole naucz się czytać ze zrozumieniem GRAŁEM NAWET BEZ MARVIN MOD I TAK MNIE WYWALA I TAK MI CRASHUJE!!!

Grasz w GMP? Koniecznie odwiedź http://u-zarania.y0.pl/forum/index.php

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Czas Zapłaty o niebo lepiej działa na windows xp. Mam nowego kompa z 7, a na starym, 7 letnim kompie z jednordzeniowym prockiem i przegżewającą się kartą graficzną chodzi o niebo lepiej. Prawie się mi nie crashowała i bugi żadziej się przytrafiały. Nie wiem po co to pisze, ale niech już bedzie xD A ten teges. Jeśli komuś gra nie chodzi to najlepiej przeinstalować gothica i na czysto wgrać cz, potem tylko sprawdzić teyb zgodności, directx i stery od grafy i można się bawić xD (na starszych sterownikach nividi gothic nie działa)

bezi1998

bezi1998

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
A kiedy wyjdzie następny patch ?

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A kiedy wyjdzie następny patch ?
Kiedy będzie gotowy :idea:

bezi1998

bezi1998

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
A kiedy będzie gotowy ?

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A kiedy będzie gotowy ?
Kiedy pies ozor wywali idz pilnuj psa

Chester

Chester

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A kiedy będzie gotowy ?

Ludzie którzy się zajmują poprawianiem błędów i bugów napisali, że jak będzie nowy patch to go wrzucą do tematu, więc czekaj cierpliwie jak skończą to wstawią patcha a skoro go jeszcze nie ma to znaczy, że jeszcze ciężko pracują.

bezi1998

bezi1998

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Rozumiem , poczekam .

bruczi

bruczi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy

bruczi

#875 2012-05-02, 11:47(Ostatnia zmiana: 2012-05-02, 11:55)
Zainstalowałem Gothica na 2 kompach. Każdy ma win 7, szkoda, że nie xp, ale niestety nie posiadam. No, ale do jasnej cholery ile sie można męczyć z tym CZ. Każdy inny mod działa.

Zainstalowałem Gothica -> Wgrałem PlayerKita -> Podmieniłem odpowiednio:
_work [z CZ] do _work [z Gothic'em]   Ścieżka: C:\Program Files (x86)\Piranha Bytes\Gothic\_Work
data [z CZ] do data [z Gothic'em]   Ścieżka: C:\Program Files (x86)\Piranha Bytes\Gothic\Data ->i tam dalej jest \ModVDF
system [z CZ] do system [z Gothic'em]   Ścieżka: C:\Program Files (x86)\Piranha Bytes\Gothic\System

Wszystko w ścieżce C:\Program Files (x86)\Piranha Bytes\Gothic jest i powinno działać.

Włączam sobie przez "gothic starter'a" Czas Zapłaty i wygląda to tak: http://www.picshot.pl/pfiles/102658/screen%20menu.png
Napis "Czas Zapłaty (0.9.1/0.9.2 Beta) w zależności od wersji jest, ale CZ sie wgl nie włącza. Powinno być inne menu, a tu nic tylko ten krótki napis.Sprawdzałem nawet z rozdzielczością i jest to samo. Nie wiem może robie coś w złej kolejności ?
I tym razem nie instalowałem Gothic'a z wersji Gog.com tylko z oryginalnym Gothic'em z płytki. Jeżeli ktoś chce jeszcze wiecej info. to mówcie. Ja tylko proszę o pomoc, bo z góry mówie, że nie odpuszcze sobie tego moda. Pomoże ktoś ?

Ludzie tutaj kiedy będzie patch, a ja tylko kiedy wkońcu mi to zadziała. Cieszcie sie co poniektórzy, że nie macie takich problemów z tym jak ja.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Na pewno ściągnąłeś właściwą wersję??

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

bruczi

bruczi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
Wersja:

1.1. Najnowsza wersja (12.04.2012).

Cały mod (bez Freddy Textures):
http://www.sendspace.com/file/5ntzg7

Patch do wersj:

1.1.1. Patch do wersji z (12.04.2012), patch wydano: (22.04.2012):

http://www.sendspace.com/file/tslcea

Patch do powyższego patcha (naprawia Głębię) 24.04.2012:
http://www.sendspace.com/file/4oynm6

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Aaa, ok, sorka, leci props.

Tylko czy oplaca mi sie sciagac najnowszy patch i zaczynać gre znów od nowa skoro za pasem nowy patch?

EDIT: Przydalby sie inny hosting, bo sciaga sie z tego jak wiekszosc userów tM sciagalby stanik jakiejs kobiecie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bruczi

bruczi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy

bruczi

#879 2012-05-02, 13:24(Ostatnia zmiana: 2012-05-02, 13:29)
Ja jak w końcu mi ten mod ruszy chce go tylko tak jakby zwiedzić ;)
Nie chce grać bo jak wyjdzie już ostateczna wersja to będę miał nici z dobrej zabawy. Opłacać się może i opłaca, zależy czy chcesz grać już teraz w bete czy w ostateczna wersje tego moda.
A co do mnie to najpierw chciałbym żeby mi ktoś pomógł odpalić ten Czas Zapłaty :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry