Laguna 38069 83

O temacie

Autor misiekgrabo

Zaczęty 31.10.2011 roku

Wyświetleń 38069

Odpowiedzi 83

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
czy moda będziemy mogli się spodziewać w tym tygodniu
Większość problemów jest już naprawiona teraz trwają ostatnie testy oraz poprawki (tak właśnie w tej chwili! :D )
Co do wydawania moda podejrzewam że Huntnik teraz nic nie napisze dopóki mod nie będzie skończony a to już niedługo :D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ch**a wafla pewnie ci się nie spodobało że ty go nie zrobiłeś i musiałeś zjebać twórcę
Dzieciaku, to że nie jestem twórcą moda, to nie oznacza że się mszczę. Grałem w wiele modyfikacji, które pomimo małego świata, krótkiej fabuły i niewielu nowych elementów potrafiły zachęcić do grania od początku do końca. "Laguna" się do tych modów nie zalicza.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
ch**a wafla pewnie ci się nie spodobało że ty go nie zrobiłeś i musiałeś zjebać twórcę
Dzieciaku, to że nie jestem twórcą moda, to nie oznacza że się mszczę. Grałem w wiele modyfikacji, które pomimo małego świata, krótkiej fabuły i niewielu nowych elementów potrafiły zachęcić do grania od początku do końca. "Laguna" się do tych modów nie zalicza.
Ogólnie to można wiedzieć skąd miałeś moda skoro Huntnik twierdzi że nie dawał go tobie?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Wiesz co, nie grałeś w tego moda. Nikt ci go nie dawał, więc nie kłam. Próbujesz się teraz zemścić, za to, że twój team upadł... a ja w nim byłem i przejąłem tego moda z adaną, który był pod produkcją tego teamu, w którym byłeś. Nie dostałeś tego moda...

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
To jest wersja w której jest w cholerę błędów ... każdy na każdym. Więc jeżeli nie chcecie tracić satysfakcji z późniejszego grania - to nie ściągajcie tego, a ten debil niech się śmieję, z tego co zrobił.

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

MrPinky

MrPinky

Użytkownicy
posty1
Propsy2
  • Użytkownicy

MrPinky

Laguna
#65 2011-11-21, 21:00(Ostatnia zmiana: 2011-11-21, 21:00)
A w kwestii dubbingu... Jest szansa na etat?

Jeżeli robisz coś, staraj się zrobić to szybciej, potem jeszcze szybciej i dokładniej-tak stajesz się profesjonalistą.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy

misiekgrabo

Laguna
#66 2011-11-21, 21:01(Ostatnia zmiana: 2011-11-22, 07:53)
Jeżeli chodzi o dubbing, to dopiero po premierze.

EDIT: Po premierze, napiszcie wszyscy ew. dubbingerzysty na nr gg 21312053, a jak rozmowa przez gg jest niemożliwa - napiszcie na PW, ale dopiero po premierze, bo teraz dopiero czasu nie mam, testuję, błędy popawiam itp. Dopiero później będę zdolny do zorganizowania dubbingu, a widzę, że jest bardzo dużo chętnych  :lol:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Ostrzegasz udostępnianiem pracy innych (chuj wie skąd masz materiały) jeszcze bezczelnie każdego na prawo i lewo wyzywając od dzieciaków chociaż zapewne sam jeszcze nie dorosłeś do tego, by ciebie takim "dzieciakiem" nie nazywać.

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Wojtexx

Laguna
#68 2011-11-22, 16:18(Ostatnia zmiana: 2011-11-22, 16:24)
Ostrzegasz udostępnianiem pracy innych (chuj wie skąd masz materiały) jeszcze bezczelnie każdego na prawo i lewo wyzywając od dzieciaków chociaż zapewne sam jeszcze nie dorosłeś do tego, by ciebie takim "dzieciakiem" nie nazywać.
A co inaczej może ustrzec twórcę? Co mam mu napisać "hej, wiem na jaki hosting wrzuciłeś niedokończoną wersje moda". Kto by mi uwierzył?

I odp*****cie się z tą zemstą! Gdybym chciał się mścić, to zrobiłbym co innego w celu zepsucia opinii huta. Jeżeli uraziło go, że przez PRZYPADEK (co wy myślicie, że ja czekam, żeby Hut się potknął?) a nie celowo.

Zatem - jeżeli cię obraziłem Hutnik, to sory - nie miałem takiego zamiaru.

Ale dialogi możesz poprawić... :D

Bym zapomniał kaczka...
Wiesz dlaczego niektórych nazywam "dzieciakiem"? Wpływa na to wiele czynników psychologicznych (zdziwiłbyś się, ile można z głupiego posta dowiedzieć się o kimś) oraz po jego kulturze i doborze słów. Ja akurat jestem osobą asertywną (a przynajmniej się staram) więc staram się wytłumaczyć każdą decyzję (tak wiem, zaraz mi przypomnicie o poście w którym a la "Taniec z gwiazdami" oceniłem betę). Może dlatego innych nazywam "dzieciakiem" - bo czy ktoś, kto napiszę "ch**a wafla pewnie ci się nie spodobało że ty go nie zrobiłeś i musiałeś zjebać twórcę" to czy można uznać daną osobę za dorosłą?

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Wojtexx

Laguna
#69 2011-11-22, 16:31(Ostatnia zmiana: 2011-11-22, 17:14)
Dziękuje za krytykę. Poproszę jeszczę o podanie minusów (bo oczywiście plusów nie dostanę za "psucie projektu").

Bym zapomniał... chcecie zemsty? To ją macie.

Hutnik, wspaniale potrafisz kopiować cudze twory... sprawdziłem moje intro do moda z twoim, i mam pytanie - dlaczego to co ty napisałeś jest w 99% moim dziełem? Żeby nie było, że się czepiam daję wam obydwa intra:

MOJE INTRO:
Spoiler
Dzień 1 na wyspie

Myślałem, że uda mi się uciec od zawieruchy wojny, myślałem że ułożę życie na nowo. Jaki ja byłem głupi...

Cztery tygodnie temu udało mi się wypłynąć z Myrthany w kierunku południowym, mając nadzieję dopłynięcia do Khorus. Chciałem tam uciec od wojny, która nas dopadła na kontynencie. Ale los chciał inaczej - podczas straszliwego sztormu na wodach Myrhtańskich nasz statek został zniszczony, a cała załoga utopiła się... ja jako jedyny przeżyłem cudem.
Ale co z tego? Udało mi się dopłynąć do stałego lądu by potem się dowiedzieć, że trafiłem na skraj kolejnej wojny pomiędzy rdzennymi tubylcami a piratami którzy postanowili zrobić tutaj kryjówkę. Obydwie strony się nienawidzą i wiem że wybuchnie tu walka... a ja będę musiał zadecydować czyją stronę poprzeć.
Chciałem uciec przed walką - nie udało się. Może ucieknę od śmierci?

WERSJA HUTNIKA :
Spoiler
Myślałem, że uda mi się uciec od zawieruchy wojny, myślałem że ułożę życie na nowo. Jaki ja byłem głupi...

Cztery tygodnie temu udało mi się wypłynąć z Myrtany w kierunku wschodnim, mając nadzieję dopłynięcia do Khorus. Chciałem tam uciec od wojny, która nas dopadła na kontynencie. Ale los chciał inaczej - podczas straszliwego sztormu na wodach Myrtańskich nasz statek został zniszczony, a cała załoga utopiła się... ja jako jedyny przeżyłem cudem. Ale co z tego? Udało mi się dopłynąć do stałego lądu by potem się dowiedzieć, że trafiłem na skraj kolejnej wojny pomiędzy tubylcami, którzy przybyli tu by wygnać swoich przeciwników, a piratami którzy postanowili zrobić tutaj kryjówkę. Obydwie strony się nienawidzą i wiem że wybuchnie tu walka... a ja będę musiał zadecydować czyją stronę poprzeć.

Chciałem uciec przed walką - nie udało się. Może ucieknę od śmierci dołączając do jednych a walcząc z drugimi?

No i co mamy z tym zrobić?

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy

misiekgrabo

Laguna
#70 2011-11-22, 18:12(Ostatnia zmiana: 2011-11-22, 18:25)
Ale się tu spam robi ... A jeżeli chodzi o tzw. 'Intro' - to takie dostałem od adany, nie wiedziałem że jest twoje, teraz to przyznaję - za takie g*wno mam ci dawać autorstwo do moda ? A jakbyś nie chciał się mścić, to po prostu byś tego nie dawał, nie traciłbyś 'cennego' czasu na szukanie takich plików, bo tak w ogóle skąd masz link ? Ktoś ci go dał ? Czy po prostu go znalazłeś ? Jeżeli to drugie - to znaczy, że zależy ci na zniszczeniu projektu. Ja teraz tracę 'cenny' czas na pisanie tego posta, a nie testowanie, poza tym - nie ty tworzyłeś moda, a piszę tego posta, dlatego że robi się tutaj niezły spam ... Poza tym - poprawiłem kilka błędów z twojej strony, poza tym nie pisałeś 'południowym', a 'zachodnim' ... Jak na razie piszesz to tylko - żeby ten projekt zepsuć, więc nie pisz mi tutaj komentarzy w stylu "Gdybym chciał się mścić, to zrobiłbym co innego w celu zepsucia opinii huta", cały czas, widzę, że chcesz zepsuć projekt i mnie, przyznaję - to TY stworzyłeś Intro, i co z tego ? Z takiego powodu mam ci dać autorstwo do moda ? Poza tym - pomysł był adany(damdana) na moda, ty napisałeś tylko kilka dennych zdań... Na razie to się tylko mścisz za to, że nie chciałeś oddać teamu komu innemu, ponieważ nic nie robiłeś dla moda, adana czekał na scenariusz ponad tydzień, a ty ani zdania o nim nie napisałeś wtedy, tylko siedziałeś na tym swoim zasranym GMP, dopiero ja uwinąłem się w tydzień z scenariuszem, bo ja miałem zamiar nadal coś robić, a nie leniuchować, po czym kiedyś wywaliłeś mnie na zbity pysk z teamu - ja też wtedy chciałem od niego odejść - dlaczego ? Po prostu nic nie robiłeś w nim, a byłeś szefem, ja chciałem tylko go odnowić ... teraz jedynie się za to wszystko mścisz, jakbyś nie chciał zemsty - to byś NIC nie pisał, napisałbyś tylko to - że Intro jest twojego autorstwa, i powinieneś nie denerwować się tym, ja poprawiłem kilka błędów w intrze ...

EDIT: Przepraszam ... trochę mnie poniosło ... mam wybuchowy charakter.

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mówisz że intro to g**no... to po co je użyłeś do modyfikacji? Bo teraz zupełnie nie rozumiem.
Mi nie chodzi o autorstwo moda - niech to będzie twój mod, który zyska nawet 101 na metacritic. Mnie chodzi o zasady moralne - skoro wiesz, że intro nie było twoje ani adany (a tylko ci je dał), to dlaczego je użyłeś. Plagiat - tak to teraz mogę określić.
I widzę, że dalej czytać nie umiecie... albo na jednym się uparliście i dalej będziecie mnie mieszać z błotem. Może napiszę więc to dużą czcionką, żeby wszyscy widzieli :
MOIM ZAMYSŁEM NIE BYŁO NISZCZENIE PROJEKTU!!!
[/color]
Chciałem pomóc... no ale wyszło niestety źle. Tak to wychodzi jak człowiek chce pomóc... wyzywają go od gówniarzy i paranoików. Spoko, ja potrafię przyjąć krytykę.
A zatem mam tylko jedno prośbę - jeżeli moje intro (co jest równoznaczne, że jest to twoje intro hutnik), to je zmień tak, by było to same przesłanie, a inna treść. Jeżeli zaś zostawisz to intro - daj mnie jako znikomego pomocnika (możesz w outrze nawet zwyzywać mnie od ciot i chamów, byle żeby była jakaś wzmianka o mojej pomocy)

Ja nie proszę o dużo.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Nie chodziło mi o to że jest to g*wno ... chodziło tu o to - że tak mało zrobiłeś, i już chcesz o autorstwo ... dobra skoro tak chcesz - mówię: Wojtexx jest autorem tego Intro. I co ? Ja jednak nie dam ci od razu miejsca w Credits, bo to już za wiele, mnie tylko interesuję jedno - jakbyś nie chciał niszczyć projektu, to byś nie pisał żadnych 'BUM BAM TSSS', i dawał linka do reup'a, nikt by nawet nie wiedział o tym. Piszesz mi, że to jest plagiar, dobra, skopiowałem to, ale ten mod nie jest twojej pracy ... ja już mam dość takich zakał tego forum.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Co do jednego się zgodzę z Wojtexxem. Powinna być o nim wzmianka w creditsach, choćby z zwykłej przyzwoitości, chyba że intro zostanie zmienione bo w przeciwnym wypadku nie widzę przeciwwskazań do dania go w spisie twórców jako:

Wojtexx - autor intra

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Niech ma ten swój udział ... ja tam nikomu nie żałuję creditsów, jak coś zrobił.

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wojtexx  w co ty się znowu wpierdoliłeś?
Mad, cenzuruj wulgaryzmy. Załamujesz mnie...
edit2: misiek garbo
misiekgrabo! Czytaj uważnie!
o komenarzach jakiegoś debila kóry sam mało lub nic nie zrobił ja już znam takich typków
Dziękuje za "debila". Gdybyś jednak zapomniał - mnie się twoja pierwsza powieść podobała.

Dobra Hut, trochu przesadziłem i nie wstydzę się tego przyznać. Niektóre rzeczy zrobiłem z głupsta, inne z jakiegoś powodu. Mimo tego przepraszam, że chciałem zepsuć ci tego moda (to nie jest ironia, słowa czysto z serca).
Tak więc przepraszam i życzę powodzenia w modzie.

Hemlar

Hemlar

Użytkownicy
posty8
Propsy4
  • Użytkownicy
Nie trzeba było robić afery nie wymieniając żadnych nicków (ekhem ekhem Wojtexx)
Aha, czyli wymieniamy nicki czy nie?

Ja sądzę że ta modyfikacja będzie jedną wielką klapą. Znając inne mody tego całego Hutnika to będzie to kaszanka.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Laguna
#77 2011-11-24, 16:06(Ostatnia zmiana: 2011-11-24, 16:16)
To ja może apropo tematu początkowego. Aktualna planowana data premiery modyfikacji to?
EDIT:
Są tu już różne wersje. Ta, że do końca tygodnia jest aktualna dalej, czy macie coś nowego jeszcze?

Angar8

Angar8

Użytkownicy
posty7
Propsy4
  • Użytkownicy
Skoro mod jeszcze nie wyszedł to powiedz nad czym aktualnie pracujesz(pracujecie) ??

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Nie chodzi mi o to ... chodzi mi o to, że trzeba zrobić jeszcze instalkę :D  a kolegi, który miał to zrobić NA JUTRO, nie ma :P
Chyba nad tym aktualnie pracują.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry