Kerkythea - konfiguracja światła 4730 3

O temacie

Autor

Zaczęty 28.10.2011 roku

Wyświetleń 4730

Odpowiedzi 3

gothic1210
  • Gość
Witam. Pobrałem sobie rendener Kerkythea no i mam problem ze światłem. Otóż nie zadowalają mnie efekty na rendenerze. Sa to refleksy świetlne. Mógłby mi ktoś poradzić jak ustawić światło aby nie wyglądało to tak plastikowo.
Spoiler

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie pamiętam gdzie to było, ale trzeba jakoś ustawić specular. Zrób go na podstawie diffusa, potem ustaw go na model.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

gothic1210
  • Gość
Nie pamiętam gdzie to było, ale trzeba jakoś ustawić specular. Zrób go na podstawie diffusa, potem ustaw go na model.
Dzięki już działa. Trzeba było w opcjach materiału dać w specular attenauttion na fresnel. Tak jeszcze zapytam: Dałoby radę włączyć filtrowanie anizotropowe?  :roll:

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam pojęcia. W KT pracowałem jakiś rok temu, nie pamiętam nawet jak interface wygląda.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry