Inne > Wydarzenia

konwent "Inne Sfery"

(1/53) > >>

sauron:
taką wiadomość dostałem niedawno:

--- Cytuj ---Witam! nie za bardzo wiem czy zwracam się do dobrej osoby. Jestem Organizatorem bloku gier komputerowych na wrocławskim konwencie "Inne Sfery". Co roku staramy się w tym bloku zamieścić coś co bardziej podpada pod tworzenie gier, niż tylko proste granie. Swego czasu sam sporo bawiłem się w LD i skryptownie i w sumie teraz do tego wracam. chciałem też zrazić do tego fajnego i przyszłościowego moim zdaniem hobby innych - tym samym bardzo się ucieszyłem wyszukując w internetach prężnie dziamkającą społeczność modderską. Tym samym chciałem zaprosić we współpracy w przedsięwzięciu czy themodders.org jako grupę, czy też poprosić o możliwość namówienia na tym forum osób do pomocy. O co chodzi - chciałbym zorganizować warsztaty/prelekcje na temat moddingu, tak by pomóc ludziom stawiać pierwsze kroki w tych zadnieniach- z tego co zauważyłem to forum jest obfite w osoby doświadczone w rożne aspekty moddingu jak i obeznane z różnymi narzędziami. Data konwentu to 24-26 września - w zeszłym roku udało nam się zgromadzić 600 osób, nie tylko związanych z fantastyką czy RPG, ale chcemy co roku otwierać się na szerszego odbiorcę. Odwiedzili nas przedstawiciele Techlnadu, Polygamii i Cant Stop Games. W tym roku, chce zaprosić więcej firm z branży jak i mam już dogadaną wstępnie współpracę (patronat medialny) u Polygamii, będę też rozmawiał z CDA (w zeszłym roku nie mogli przyjść mimo ze bardzo chcieli) - wierzę że uda nam się zgromadzić sporo osób zainteresowanych i chcących rozpocząć przygodę z moddingiem i GameDevem

Oczywiście wszystko jest otwarte na dyskusje etc.

Pozdrawiam serdecznie
 Michał "darkhan" Rudziński
--- Koniec cytatu ---

Buła:
Obawiam się że nie bardzo możemy im pomóc. Jedyne co nasze forum może zaoferować to nauka (jeśli można to w ogóle tak nazwać) tworzenia oklepanych modów do dziesięcioletniej gry.
Z tym co forum i grupa tutejszych modderów reprezentuje na dzień dzisiejszy lepiej się nie pchać w świat. Są oczywiście wyjątki, ale czy znajdą czas i czy to w ogóle ma sens?

Temat może warto by przenieść do publicznego działu, żeby wypowiedziało się więcej niż kilka osób (adminów)?

shergar:
Jest ktoś chętny?

Thoro:
Frekwencja na dniu screena jest niestety dostateczną odpowiedzią co do takich inicjatyw...

inż. Avallach:
Ja jadę. Adanos mieszka we Wrocławiu, to może też się pojawi. Darkhan wspominał że dla organizatorów, a więc w tym przedstawicieli tM którzy poporowadziliby panel udział jest darmowy, z załatwionym lepszym lub gorszym noclegiem/zapleczem kuchennym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej