[G2NK] Juran PL 121721 128

O temacie

Autor Magier

Zaczęty 4.08.2011 roku

Wyświetleń 121721

Odpowiedzi 128

David

David

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Super mod, przechodzę go i muszę powiedzieć że super to wszystko jest zrobione, nie spodziewałem się takiej fabuły i w ogóle, co prawda trzeba się nachodzić z miejsca na miejsce, ale przecież to Gothic, więc nie ma co narzekać.
Jak dla mnie 9,5/10

Deuzfy

Deuzfy

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Jupi wreszcie znalazłem jakiegoś porządnego moda do Gothicka.
Biorę się za pobieranie i miło że ktoś do niego spolszczenie zrobił  :lol:

Bergmanis

Bergmanis

Użytkownicy
posty10
Propsy1
  • Użytkownicy
Przeszedłem, naprawdę zajebiaszczy mod! W lepszego nie grałem. (choć Velaya też była świetna, jak i Jaktyl)
Tylko jedną uwagę mam. W 4 rozdziale uaktywniłem wszystkie głowy kamienne a i tak mi nie otworzyło się te przejście do smoka, musiałem włączyć MARVIN MODE i "K"
Poza tym zero zastrzeń, mod świetny

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod całkiem niezły, ale jest w nim chyba najgłupsze zadanie, jakie kiedykolwiek widziałem w Gothicu. Mam latać po całej wyspie, żeby zebrać dla jakiejś wieśniary drewienko??? No bez przesady  ;p  13 sztuk zebrałem przypadkiem podczas wykonywania innych zadań, ale teraz nie wiem gdzie zebrałem, a gdzie nie. Jest jakiś kod na te cholerne drewno? Jak można to sprawdzić? Normalnie olał bym tego questa, ale czytałem w poradniku, że trzeba go zaliczyć, żeby odblokować zadanie z obserwatorium. Wiem, wiem, w poradniku jest mapka. Ale latanie po całej wyspie za tymi patykami jest strasznie męczące, nawet przy użyciu kodów.

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
mysle ze mozna by bylo podejzec w skryptah moda jaki jest kod istance tegoz drewna ;p

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wyrzucasz drewno, namierzasz je, w konsoli wpisujesz "edit focus" i w okienku ktore wyskoczy, dokladnie po srodku na gorze bedzie ukazany instance owego przedmiotu.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

xendix

[G2NK] Juran PL
#86 2012-01-14, 17:36(Ostatnia zmiana: 2012-01-14, 17:36)
wyrzuć przedmiot z eq włącz marvin mode w konsoli w pisz edit focus gdy postać będzie patrzyła nam przedmiot poiawi się okienko na górze którego jast kod na przedmiot

UP@upredził mnie kilka sekund

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy

HellVard

[G2NK] Juran PL
#87 2012-01-14, 18:38(Ostatnia zmiana: 2012-01-15, 21:57)
Dzięki Thorus, wiedziałem, że można jakoś sprawdzić ten kod przy pomocy konsoli, tylko zapomniałem jak, łap propsa. xendix spóźniłeś się, ale też łapaj  ;p

Jakiś dziwny babol mi wyskoczył   :[  Jestem w świątyni wody. Po zabiciu czarnego maga i smoka ożywieńca otworzyłem swój ekwipunek i nie znalazłem tam żadnego teleportu, z wyjątkiem prowadzącego do obozu na pustynię. Teleporty do miasta, gospodarstwa i obserwatorium po prostu mi zniknęły. Na 100% miałem je przed walką, będąc już w świątyni. Jak je teraz odzyskać, zna ktoś może kody na nie?

Seba

Seba

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Seba

[G2NK] Juran PL
#88 2012-01-30, 22:35(Ostatnia zmiana: 2012-01-30, 22:36)
Mod robi smaczek swoja wielkoscia jednak to jego najwieksza wada albo niewykorzystana zaleta bo wiele misji polega na znajdz/przynies a kluczowe przedmioty sa trudne do znalezienia + tego niektore misje sa niedopracowane, 0 alternatyw. Bez kodow ciezko przejsc tego moda a z kodami to juz nie to samo. Odemnie 4/10. Tego moda trzeba by bylo wziasc na warsztat i dopracowac zeby byl bardziej grywalny bo po kilku godzinach robi sie nudny jak flaki z olejem.

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Bardzo dobre spolszczenie jak i modyfikacja. :lol:  Dzięki wielkie za to, że komuś chciało się spolszczyć tego moda. :ok:  
Modyfikacja warta uwagi, więc jeśli ktoś nie grał lub zastanawia się nad grą w niego to niech nie czeka i zabiera się za pobieranie.

Tego moda trzeba by bylo wziasc na warsztat i dopracowac zeby byl bardziej grywalny bo po kilku godzinach robi sie nudny jak flaki z olejem.

Ja bynajmniej nie odniosłem takiego wrażenia. Osobiście uważam, iż ten mod nie jest nudny. Fabuła może nie jest nadzwyczajna, ale żeby zaraz nudny... :|  
Każdy kto grał w tę modyfikację ma własne zdanie na ten temat, więc nie mam nic przeciwko twojej wypowiedzi.

Ps. Jak dla mnie najlepszy mod do Gothic#msg1018151a II( oczywiście nie pomijając moda Velaya, który również jest bardzo dobrym modem).

Namiot056

Namiot056

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Na początku mod jest fajny, nieźle się prezentuje całkowicie nowy świat i otoczenie, ale po jakimś czasie zaczynam zdawać sobie sprawę, że na Juranie mieszka połowa Khorinis. Mało tego 99% zadań jest w stylu Gothic 3. Oschłe teksty głównego hero z "mogę pomóc?" na czele. No, ale w sumie gramy farmerem ... Co farmer może powiedzieć ciekawego o swoim życiu ? Pomysł sam sie podcina.

Zbroi, chociaż sporo, to tylko jedna jako tako zgrywała się z klimatem moda. Wygląda jak zbroja przemytnika w MT. Inne jakieś łachmany piratów,obywateli,magnatów to jeden wielki skecz, ale grę ukończyłem ze zbroją od Garo'nda ;]

Fabuły nie ma żadnej wg mnie. Sama zbieranina zadań by na konieć rozwalić czarnego maga i jego maskotke, nara. Podobna trochę do Jaktyla. Wątków pobocznych też brak wg mnie. Kilka zadań jest trochę takich dłuższych, ale nie pozostawiają po sobie nic ciekawego, tak jakby się za nimi paliło.

Brak też jakichkolwiek ziomali typu Diego,Gorn,Lester albo postaci pozytywnie nakręcających klimat.

No, takie moje odczucie zaraz po ukończeniu gry.

PS.
Nawet nie wykonałem zadaia dla maga wody na pustyni z tym labiryntem ;)

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Na początku mod jest fajny, nieźle się prezentuje całkowicie nowy świat i otoczenie, ale po jakimś czasie zaczynam zdawać sobie sprawę, że na Juranie mieszka połowa Khorinis. Mało tego 99% zadań jest w stylu Gothic 3.
No faktycznie zadania nie są zbyt zachwycające.
Oschłe teksty głównego hero z "mogę pomóc?" na czele. No, ale w sumie gramy farmerem ... Co farmer może powiedzieć ciekawego o swoim życiu ? Pomysł sam sie podcina.
To, że główny bohater jest farmerem nie oznacza że musi być nieciekawy.

Zbroi, chociaż sporo, to tylko jedna jako tako zgrywała się z klimatem moda. Wygląda jak zbroja przemytnika w MT. Inne jakieś łachmany piratów,obywateli,magnatów to jeden wielki skecz, ale grę ukończyłem ze zbroją od Garo#msg1036475nda ;]
Kwestia gustu.

Fabuły nie ma żadnej wg mnie. Sama zbieranina zadań by na konieć rozwalić czarnego maga i jego maskotke, nara. Podobna trochę do Jaktyla. Wątków pobocznych też brak wg mnie. Kilka zadań jest trochę takich dłuższych, ale nie pozostawiają po sobie nic ciekawego, tak jakby się za nimi paliło.
Zgadza się większość nie jest zbyt ciekawa ale nie wszystkie.

Brak też jakichkolwiek ziomali typu Diego,Gorn,Lester albo postaci pozytywnie nakręcających klimat.
Przecież został przeniesiony do nowego świata więc skąd tam mieli by się wziąść #msg1036475#msg1036475ziomale#msg1036475#msg1036475.

PS.
Nawet nie wykonałem zadaia dla maga wody na pustyni z tym labiryntem ;)

Czemu zadanko fajne, mi się podobało.

Namiot056

Namiot056

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Z ziomalami, to chodziło mi o coś takiego, że tam jest się z kim poznać. Betzy na początku też nie zna Diego i innych, ale zbiegiem czasu nawiązuje się przyjaźń. Właśnie coś takiego miałem na myśli czego brakuje w modzie.

A w labiryncie nie byłem dlatego, że mod na sam koniec już niczym mi nie imponował, więc chciałem go tylko skończyć i powiedzieć papa ;d . Ba, nawet nie zamierzam sobie wczytac zapisów i iść tego zrobić z ciekawości.

es2

es2

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Oceniam tego moda na 6/10 ponieważ za dużo jest zadań wynieś,przynieś,zabij i jest to trochę wkurzające ale są inne zalety tego moda między innymi spory świat

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
W moda Juran grałem jakieś dobre pół roku temu. Myślałem, że może bedzie jakieś nawiązanie do Śniącego z tym hełmem, do myrtańczyków i do magnatów z tymi pancerzami, bo lubię tę gildie. Niestety, nic z tych rzeczy, tylko nudne miasteczko i farmerzy, a na koniec znowu ten smok. Na pustyni już ciekawiej z kamieniem ogniskującym i świat robi duże wrażenie. Labiryntu mi się nie chciało robić. Duży plus za spolszczenie i korekte graficzną.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Możecie mi doradzić, jak będzie mi wygodnie przechodzić tą grę z solucją? Ponieważ nie dam rady cały czas minimalizować gry żebym przeczytał urywek jakiegoś zadania? :/

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
Hm, zrób sobie screeny poradnika, albo coś w tym stylu, strona po stronie i wrzuć na telefon żebyś mógł patrzeć w czasie grania. Ja tak nieraz robie :)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Chciałbym prosić o odświeżenie linka do spolszczenia.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Dzięki wielkie - w o czekiwaniu na rpg'i 2013 będzie w co pograć. Props leci.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry