Kupujesz/Modernizujesz komputer? 679618 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 679618

Odpowiedzi 2308

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Wszelkie te rzeczy typu crossfire,

Nie wiem, jak z Crossfire, ale SLI jest IMO wcale niezłe - mam jednego GF8800GT, i zamiast kupić nową kartę, kupię - znacznie taniej! - drugiego 8800GT, uzyskując zależnie od gry do dwukrotnego wzrostu wydajności. To całkiem tanie i niezłe rozwiązanie.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Jak na moje, teraz jest to zupełnie zbędne.
Zdecydowanie wystarczy dobry dwurdzeniowiec.

Jeszcze trochę poczekamy na pełne wykorzystanie czterech rdzeni :D
raczej nie, jak aplikacja już jest współbieżna to będzie potrafiła obciążyć więcej niż dwa rdzenie. ale jak nie jest no to wtedy będzie korzystać z 25% mocy

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy
Witka.

Chciałbym wymienić monitor, głównie dlatego, że lubię oglądać filmy a na 1 TV w domu nie zawsze jest tak hop-siup ;) . Mam obecnie LG Flatrona 17" 8ms, 1800:1. Służy mi nienagannie przez 3 lata. Dlatego chcę nowego LG o przekątniej 24" - dokładniej mam na myśli tą pozycje - http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a...25/refId/ceneo/
Co o nim myślicie?

PS. Nie proponować kupna TiVika, bo niemiałbym gdzie go wstawić :]

Pozdrawiam po długiej nieobecności i liczę na odpowiedź.
Kamo.

ebi
  • Gość
A ja mam pytanie, jaka jest najlepsza Płyta Główna na rynku? No i jeżeli komuś by się chciało, to mógłby mi podać cenę tej najlepszej Płyty Głównej?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
o.O

Jak to najlepsza, tego nie określisz ot tak. Pod jaki socket? Do OC czy nie?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
A co, chcesz być posiadaczem "najlepszej płyty głównej na rynku"?;)

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Pewnie kosztuje 5k z jakiejś specjlanej firmy  ;)  . Weź karte która udźwignie 4GB RAM, jakieś mocne karte graficzne (te co są teraz i an przyszłe) i z zintegrowaną kartą dźwiękową oraz internetową. Możesz wziąć SLI jak chcesz mieć 2 karty naraz. No i miesjce na procek, chyba są tkaei co mają więcej niż 1.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#467 2009-11-09, 20:12(Ostatnia zmiana: 2009-11-09, 20:14)
Patrz, bo gry wykorzystają dwa procesory.

a 4 GB ram to jest chyba płyta główna za 50 zł, ja mam niską półkę i mogę sobie mieć tam 8 GB. Ale nie, żebym miał coś do Twojej odpowiedzi - pytanie dziwne, odpowiedź dziwna, świat w równowadze! ;)

Szkodnik

Szkodnik

Użytkownicy
posty68
  • Użytkownicy
Stacjonarnego jednak nie kupię(nie pytajcie dlaczego :D ). Laptop powinien nadawać się do multimediów/gier. Cena to ok. 2000 zł. Moje propozycje:
1 - http://www.komputronik.pl/index.php/produc...GB_-_250GB.html
2 - http://www.komputronik.pl/index.php/produc...0AB-SX098C.html

I nie mam zamiaru kupić w komputroniku! Polećcie jakiegoś notebooka!

P.S. Wiem, że mało konkretnie ale dalsze informacje wyjdą w czasie dyskusji.

Raczej mnie tu nie będzie. Jak jest sprawa to walcie na gg:235943

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#469 2009-11-19, 16:55(Ostatnia zmiana: 2009-11-19, 16:58)
Naturalnie jesteś świadom, że laptop nie dorówna stacjonarnemu w grach i multimediach?

Skoro już jesteś, to niewiele tu mogę powiedzieć, ale mam brata z takim laptopem Benq Joybook Rcośtam, bodajże R55. Jest już dosyć stary, ale jak na swoje czasy był genialny w grach. Myślę, że laptopy z tej "serii" <joybook> mogłyby Cię zainteresować.

PS: Oczywiście, mając więcej kasy mógłbyś kupić laptop do gier, na którym różnorakie Crysisy chodziłyby bajecznie, ale bateria by padała szybko, a wydzielane ciepło stopiłoby nogi :D

Szkodnik

Szkodnik

Użytkownicy
posty68
  • Użytkownicy
Rozumiem, że to nie będzie lapek typowy do gier. Zależy mi na czymś raczej pomiędzy. Co sądzicie o tych co ja zaproponowałem?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#471 2009-11-19, 17:08(Ostatnia zmiana: 2009-11-19, 17:09)
Pierwszy laptop:

http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobil...70.13885.0.html

Taką ma grafikę. Jeśli Cię zadowala ~20 FPS w Crysisie na medium, czy 16 FPS w Risenie na medium, to spoko - tam masz wyniki z innych gier, poczytaj.

PS: Współczuję, że nie chcesz kupować normalnego PC - tutaj za te 2000 zł miałbyś ~20-30 FPS w Crysisie na ultra high.

Kazzmir
  • Gość
grzeją się, małe monitory (zawsze można podłączyć drugi monitor), niskie rozdzielczości, zasadniczo gówniana wydajność w grach z wyjątkiem tych łaptopów w cenie powyżej 3000zl chyba że trafisz na okazję.
http://allegro.pl/item814200568_giga_moc_a...g_ddr3_gry.html

Szkodnik

Szkodnik

Użytkownicy
posty68
  • Użytkownicy
kazzmir ja to wszystko wiem, zależy mi na czymś pomiędzy. Myślę już raczej, że ten sprzęt przyda mi się na studia. Chciałbym aby od czasu do czasu(no może częściej :lol2: ) pograć sobie w coś. Dobra co powiecie o tym - http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tft_1...738zg_15_6.aspx  Przede wszystkim zależy mi na ocenie karty graficznej? Czy jest lepsza od tej, którą oferują w tym lapie - http://www.komputronik.pl/index.php/produc...GB_-_250GB.html ?

EDIT: Wypowie się ktoś?

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Dostałem polecenie sprawdzenia drukarki, która od jutra ma być w biedronce http://www.biedronka.pl/img/ofespec/xmass_2009_2/big/29.jpg (komentarze na temat samego sklepu są zbędne, żywię się ich produktami i jeszcze żyję :)  ), lecz moja wiedza o drukarkach jest tragiczna. Usiłowałem się dowiedzieć, o koszty kartridży, ale google niestety nie pomogły (a raczej pomogły w ten sposób, że cena wahała się od 60-130 zł, więc trudno ocenić co jest prawda). Po za tym chciałem się dowiedzieć jaka jest ogólnie opinia o lexmarkach, czy raczej powinienem rozejrzeć się za czymś innym porównywalnym cenowo?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Dostałem polecenie sprawdzenia drukarki, która od jutra ma być w biedronce http://www.biedronka.pl/img/ofespec/xmass_2009_2/big/29.jpg (komentarze na temat samego sklepu są zbędne, żywię się ich produktami i jeszcze żyję biggrin.gif ), lecz moja wiedza o drukarkach jest tragiczna. Usiłowałem się dowiedzieć, o koszty kartridży, ale google niestety nie pomogły (a raczej pomogły w ten sposób, że cena wahała się od 60-130 zł, więc trudno ocenić co jest prawda). Po za tym chciałem się dowiedzieć jaka jest ogólnie opinia o lexmarkach, czy raczej powinienem rozejrzeć się za czymś innym porównywalnym cenowo?

Cene kartridży sam możesz sprawdzić. Ściągasz dokumentacje do tego modelu, patrzysz jaki model jest wymagany i patrzysz po sklepach internetowych.

W zasadzie zależy do czego ci taka drukarka potrzebna. Jak zamierzasz raz na miesiąc wydrukować ze 3 strony to taka drukarka spełni swoje zadanie. W zasadzie w firmach informatycy uważają drukarki atramentowe za totalny złom, ponieważ są cholernie drogie w eksploatacji.
Osobiście bym sie rozejrzał za czymś tańszym. Po cholerę drukarce atramentowej wi-fi?
Z większości tych funkcji które są w tym modelu praktycznie sie nie korzysta.
Wszystko zależy od potrzeb przyjacielu. Jednak znając życie właściciel tej drukarki dwa razy kupi zbiorniczki i tak wyjebie ją na śmietnik.
te drukarki pewnie mają kartridże 37, ale tylko zgaduje. Cena min 70-80

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy
Cześć. Mam megaprośbę. Moglibyście doradzić mi jakąś przyzwoitą graficzkę tak za ok. 200 zł i do tego jakąś pamięć RAM na DDR2 (byle tanią)? Bo mam taki mały dylemacik, ponieważ jeden kolega (trochę krucho u niego z kasą) kupił sobie kompa procek C2D 1,8GHz, zintegrowana grafika i 256 MB Ramu. Chodzi o to, aby tanim sposobem wrzucić mu tam jakąś graficzkę i ze 2 GB Ramu. Pomożecie?

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Siemka,

zepsuła mi się karta graficzna - co polecacie pod PCI Express - mam zamiar wydać nie wiele, nie zależy mi na DX 10\11, bo mam XP, bardziej na szybkości.

Muttley

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Kiedyś czytałem o tym, że radeon HD 4770 to świetny i tani wybór, kilku swoich droższych braci ponoć przebija wydajnością. Teraz nie podam ci źródła, ale jeszcze nie tak dawno sam szukałem sobie karty, więc coś może w głowie zostało. HD4770 - 300zł.
(Ja wybrałem HD4870 1GB za 670 (teraz moze potanial) z piekielnie silnym chłodzeniem.Potwór, ale wart swojej ceny. Ale chyba nie o taki przedział cenowy Ci chodziło, się rozpędziłem. W każdym razie, jak widać masz przed sobą fanboja ati : d)
HD4650 kosztuje 180zł, ale nie wiem jak się sprawuje, na pewno słaby nie jest. Na Twoim miejscu poczytałbym o nim.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
GeForce GTS 250 1GB DDR3 kosztował mnie dwa tygodnie temu 467 zł. Dirctxa ma dziesiątkę, z tym że to chuja warty bajer. Ale ma. Nie mam nic innego do wyboru niż pozdrowić & polecić.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry