Grafika komputerowa > Bitwy 3D

Bitwa 8a - Mob

(1/76) > >>

Jedairusz:
Bitwa 8a - Mob
Jako, że nikt nie pali się do założenia tematu, ja to zrobię.
Na początek definicja słowa mob:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bohater_niezale%C5%BCny
Wychodzi więc na to, że tworzymy coś, co w typowej grze komputerowej mogłoby być naszym przeciwnikiem. Nie musimy ograniczać się więc do organiki, jako że przeciwnikiem może być także żywiołak, golem, robot itd.

Termin proponuję do 1 sierpnia, ale myślę że tutaj każdy z uczestników powinien się wypowiedzieć.
Limity tris, hmm ja zamierzam się zmieścić w 10k tris. Co do tekstur to myślę, że dobrze by było nie przekroczyć powierzchni 2048/2048. Oznacza to, że możemy użyć jednej 2048/2048 lub np. 4x 1024/1024. Dozwolone wszystkie rodzaje tekstur stosowane obecnie w game-arcie. (np. diffuse, specular, normal, glow, emmisive, gloss)

Zwycięzcą konkursu będzie uczestnik, który pokaże siatkę modelu, tekstury i oczywiście screeny real-time oraz otrzyma najwięcej głosów w ankiecie.

W razie jakichkolwiek wątpliwości piszmy czy pomysłów tutaj póki nie wszyscy wzięli się poważnie za swoje modele.

mgr Fartuess:
Ja skrobię pewien model w hi-poly. Imo kompletną żyletę, ale nie wiem czy się załapie do tej bitwy, bo mobem trudno to nazwać (ale przeciwnikiem do takiego FPSa już tak). Oto koncept na jakim bazuje:

przejdzie?

Cedric:
Ja osobiście zrobię każdemu znaną postać
A przynajmniej postaram się zrobić

KolegaZWojska:

--- Cytat: Fartuess#msg w 2011-07-05, 13:49 ---przejdzie?

--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem trudno będzie porównywać mecha z modelami organicznymi, a chyba wszyscy prócz Ciebie mają zamiar takie robić.

Ja mogę mieć też pewne trudności bo zamierzam robić model o MMOwym low poly, to przy 10 kaflowych modelach u innych to mogę mieć problem z uzyskaniem przychylnej opinii Kazzmira i reszty.

V3Q:
Łączymy tamte posty?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej