Prośba o pomoc przy wyborze czcionki. 4139 16

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 16.05.2011 roku

Wyświetleń 4139

Odpowiedzi 16

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Witam wszystkich.Mam taką prośbę do użytkowników,którzy lubię nieść pomoc innym(wiem,że tutaj to rzadkość,ale może się ktoś znajdzie :lol:  ).A mianowicie mógłby mi ktoś poradzić,która z tych 9 czcionek jest najbardziej przejrzysta(czyli,którą da radę przeczytać bez żadnego problemu i kombinowania).Za rady będzie :ok:
Filmik
Proszę o pomoc przy wyborze.Pozdrawiam Graveir.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Wszystkie chujowe. Szczególnie w połączeniu z tymi kolorami i chujową* muzyką Green Daya. No i daj spokój, znowu absurdalnie zjebane filmiki z Gothica? Czy ja się cofnąłem czasie czy to gówno jest od 4 lat niezmiennie popularne wśród gimberii?

Nie ma za co. :)

*tam nic nie napisałem żeby mnie żaden długowłosy brudas nie zagryzł

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Prośba o pomoc przy wyborze czcionki.
#2 2011-05-16, 21:10(Ostatnia zmiana: 2011-05-16, 21:18)
3 albo 6
I zmień tą kolorystkę tekstu bo chujowa

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy tylko zobaczyłem, że Vierzba wypowiedział się w temacie już wiedziałem, że będę musiał dać propsa :lol2:

@down: oszczerstwa, vierzba zawsze żałuje mi propsa :D

sauron
  • Gość
polecam kievit pro

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Kiedy tylko zobaczyłem, że Vierzba wypowiedział się w temacie już wiedziałem, że będę musiał dać propsa :lol2:
sprzedawczyk. to on zrobił z tobą deal

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oj Vierzba,Vierzba.A kto powiedział,że będę robił filmiki z Gothica?Może mam w planach jakieś gameplaye,a ty od razu wyskakujesz,że znowu Gothic ^^  oceń pod względem przejrzystości,a nie wartości merytorycznej :D
Edit:Ale kolorystykę tekstu czy tła?Bo to jest na surowo,a prawidłowym zajmę się po wyborze odpowiedniej czcionki.A jeśli kolor tekstu to na jaki(dwa kolory muszą być!)
Edit2:A z jakiś darmowych,którą polecasz Kazz?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
chujową* muzyką Green Daya.
*tam nic nie napisałem żeby mnie żaden długowłosy brudas nie zagryzł
Każdy prawdziwy długowłosy brudas ci powie że Green Day ssie pałę.
Offtopofftopofftopofftopoffotp

Spoiler

WAH WAH WAH.

sauron
  • Gość

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No ludzie,bez jaj xD zamiast pie*dolić nie na temat,powiedzcie lepiej,która jest wg was najlepsza :facepalm:
Edit:@Up Taa Arial...może od razu Times New Roman?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

sauron
  • Gość

sauron
Gość

#10 2011-05-16, 21:49(Ostatnia zmiana: 2011-05-16, 21:50)
absolutnie nie rozumiem takich pytań. są tysiące fontów na sieci, zmarnuj z 1-2 tygodnie, przejrzysz wszystkie i określisz swoje oczekiwania i gusty. o wyglądzie pseudo efektów z filmu nie mówię, jedyne co mogę poradzić to poszperaj po sieci tutoriale do affter effect, wtedy przekonasz się co można, jak można itp

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie te mi się najbardziej spodobały(zresztą jutro będzie druga część-8 ostatnich czcionek).
Edit:Spadam,wracam jutro po 16.
Edit2:Mi tam nie zależy na Mega Hiper Ultra Wyrąbanych w kosmos napisach rodem z telewizji,tylko na takich,które da radę oglądać.A im mniejszy nakład pracy tym dla mnie lepiej(bo nie wiem co i jak).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

sauron
  • Gość
z tego widzę że nie masz zielonego pojęcia co można osiągnąć. powodzenia z takim podejściem.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#13 2011-05-16, 22:03(Ostatnia zmiana: 2011-05-16, 22:07)
przejrzysz wszystkie i określisz swoje oczekiwania i gusty
przejrzysz wszystkie i określisz
wszystkie

zmarnuj z jeden-dwa lata*

Dalej nie rozumiem, po co takie intro w ogóle. Ktoś na sb walnął tekst w stylu "biała kartka, klocki lego i masz lepsze" - zgadzam się. Dlaczego usilnie próbujesz zrobić to koniecznie w tym całym vegas? Spróbuj czego innego, 3ds maxa, gimpa, painta, aparatu fotograficznego, czegokolwiek. Zobacz sobie, jak wyglądają intra "poważniejszych" kont na youtube, ot, programOG chociażby:
http://www.youtube.com/user/ProgramOG

To jest już ładne, pomysłowe i na ogół trudne do wykonania ale pokazuje, co chcę powiedzieć. Po co koniecznie na intro ma się kręcić tekst? Pomyśl trochę i kto wie, może wpadniesz na świetną ideę połączenia dwóch trójkątów w ten sposób, że wyjdzie coś naprawdę schludnego?

tam na górze jest dużo pierdolenia które pisałem wciąż myśląc. podsumowanie:

zrób coś dokładnie tak, jak właśnie chcesz - coś prostego. żadnych falujących gówien w tle, żadnej jaskrawej obwódki tekstu i innych pierdółek ala moja pierwsza praca na informatykę z podstawówki. Trzeba będzie może nad tym trochę pomyśleć, ale koniec końców wyjdzie łatwiej niż znalezienie odpowiedniej czcionki do tego, żeby wyglądała dobrze w kompozycji z różowymi flakami w tle i jaskrawą neonobwódką :D

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
A kto powiedział,że będę robił filmiki z Gothica?Może mam w planach jakieś gameplaye,a ty od razu wyskakujesz,że znowu Gothic
Już widzę poważny gameplay zaczynający się tym "logiem" (No kurwa, statyczne czarne tło i kolorowy napis to wszystko na co stać Sony Vegas? Nie wydaje mnie się.) ze świecącym się jak psu jajca mhrocznym "STUDIO FILMOWE NIEUMARLI". Ta nazwa ma mniej polotu niż "Studio filmowe Burdel Xardasa" i temu podobne.

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
Ktoś na sb walnął tekst w stylu "biała kartka, klocki lego i masz lepsze" - zgadzam się.
Dzięki  :ok:  

Możesz jeszcze takie coś spróbować:

Przy odpowiedniej grze świetła efekt będzie o wiele bardziej zajebisty niż to "coś"..

Edit: płótno, nie kartka. Na kartce wyglądałoby to nieciekawie.

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry