Długa droga do domu 31874 54

O temacie

Autor PogromcaWrzoda

Zaczęty 17.01.2011 roku

Wyświetleń 31874

Odpowiedzi 54

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
CHYYBA .. ale nie wiem (całego świata niewyexplorowałem na nowo, a BYĆ MOŻE (jak to przedstawia screen startowy) jest taka możliwość - "Bohaterka po wygnaniu Śniącego z tego wymiaru wydostaje się ze świątyni i powraca do Khorinis" ,chociaż z drugiej strony szczerze wątpię, żeby twórcom moda chciało się dodawać Khorinis do worlda gothica pierwszego.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
wiesz ruski to wg. mnie najlepsi modderzy do gothica, i myślę że im się mogło chcieć

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ch3m1k

Ch3m1k

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy

Ch3m1k

Długa droga do domu
#22 2011-01-19, 18:29(Ostatnia zmiana: 2011-01-19, 18:51)
Nie tylko wg. ciebie wedlug mnie tez razem z niemieckimi modderami ;)

tutaj tak prawdopodobnie bedzie wygladac jak twoi wrogowie gina od strzal (padaja jak muszki owocowki :P)

https://www.youtube.com/watch?v=kfZgw03SZcc

a tu jest walka jednoręcznym mieczem dwurecznym i laska

https://www.youtube.com/watch?v=IHhYruqQpCM
#at=31

a jeszcze widzialem ze dodali wlocznie do ataku tak jak sie atakuje mieczami i toporami dwurecznymi

no i oczywiscie mozna sie uchlac ;)

i prawdopodobnie bedzie mozna miec duale lecz nei znalazlem takiego filmiku co potwierdza to

zauwazylem tez ze wzieli troche zbroi z G2 nowicjusza i mieszkancow miasta i cos tam chyba jeszcze bylo

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Długa droga do domu
#23 2011-01-19, 19:03(Ostatnia zmiana: 2011-01-19, 19:05)
Ciekawi mnie jedno. Na oficjalnej stronie moda , jest na screenach m.in. wzmianka o : Przerobionym na damski lekkim pancerzu magnata (kaftan gubernatora), fajnym kostiumie (screen nr 3), dualach i noszeniu dwóch broni na plecach (screen nr 7) , siadaniu z rozłożonymi nogami, jeździe konno, trzymaniu miecza przy ziemi czy choćby podróżowaniu z przyjaciółkami głównej bohaterki. I po co to wszytko, skoro po przetranslatorowaniu pierwszego dłuższego tekstu, dowiadujemy się, że jest to jedynie CIEŃ moda jaki miał wyjść naprawdę (do gothic 2) , a nie wyszedł z tego powodu, że autorzy postawili sobie zbyt wysoko poprzeczkę co do wymogów na temat animacji i tekstur i poprostu prace nad modem zawieszono, a to czym jest teraz to poprostu swego rodzaju "cover" oryginalnego gothica, gdzie główny bohater jest kobietą ,a reszta to poprostu dostosowanie głównych ról do kobiecej postaci .Screeny wprowadzają w dużej mierze w błąd ponieważ niedoinformowani gracze mogą wystawiać temu modowi negatywne oceny przez "braki" jakie wprowadzono i na tą chwilę mieli by rację, ponieważ nie ma połowy "nadzianych nowości" ,filmów itp itd. Moda nadal uważam za godnego tłumaczenia, ale teraz po takim oświeceniu pozostaje mi się modlić o jedno : oby "Czas Zapłaty" tak nie skończył i oby kiedyś "Długą drogę do domu" dokończyli oraz by stała się tym, czym miała być od początku.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

PrzemoRi

PrzemoRi

Użytkownicy
posty64
Propsy2
  • Użytkownicy
może to jest coś w stylu prologa - potem wejdzie wersja z nową fabuła i tymi bajerami?

BartQ

BartQ

Użytkownicy
posty13
Propsy1
  • Użytkownicy
Mod fajowy (czekam aż ktoś spolszczy)
Masz propsa

NIE CZYTAJ TEGO SPAMU WYŻEJ

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
A ja mam problem, bo po wskazaniu odpowiedniego folderu podczas instalacji C:\Gothic i po zakończeniu instalacji w folderze C:\Gothic\System nie mam pliku *.ini a w folderze c:\Gothic\Data nie mam pliku *.vdf Pomocy.... Z góry dziękuje

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poszukaj może jest w główny folderze z grą.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A nie stworzył sie przypadkiem jakis nowy folder w głównym folderze z gra i tam nie ma podfolderów "System", "Data"? Tak czesto sie robi w przypadku instalatorów. W tym wypadku wystarczy tylko poprzenosic pliki do odpowiednich folderów ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy

Master722

Długa droga do domu
#29 2011-08-21, 14:13(Ostatnia zmiana: 2011-08-21, 17:38)
A nie stworzył sie przypadkiem jakis nowy folder w głównym folderze z gra i tam nie ma podfolderów "System", "Data"? Tak czesto sie robi w przypadku instalatorów. W tym wypadku wystarczy tylko poprzenosic pliki do odpowiednich folderów ;)
Właśnie nie ma i to jest problem, a nie mam zadnego innego moda typu MT czy Diccuric żeby się grryzły czy coś. z góry dzięki za info
 Już jest ok oradziłem sobe sam, tylko podczas exploracji świata wywaliło mnie do windy

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Drock

Długa droga do domu
#30 2011-08-21, 15:25(Ostatnia zmiana: 2011-08-21, 20:23)
czy ktoś postanowił to spolszczyć ?

master jak to zrobiłeś bo mam ten sam problem

lub jeśli ktoś mi pomoże to będę bardzo wdzięczny

bo pomorze cie w spolszczeniu tego moda

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytałem wcześniej o tym modzie. Że chyba alternatywa gothica: zamiast dobrego bezia do kolonii trafia zła bezimienna. Bardzo fajne animacje. Są tu też duale oraz włócznie bodajże. A zamiast odskoków w bok, bohaterka robi takie fajne przewroty.
Chętnie pomogę w tłumaczeniu, pisać jakby co. :wink:

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Drock

Długa droga do domu
#32 2011-08-21, 20:26(Ostatnia zmiana: 2011-08-21, 20:29)
Dzięki że chcesz pomóc

a tak przy okazji cz mógłby ktoś wysłać paczkę z modem i plik .ini na gg
bo instalator mi tego  nie instaluje

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
Daj proposa :C
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
  • Daj proposa :C
Fajny mod, myślałem że nie wyjdzie, jeszcze nie grałem ale jutro to zapewne zrobie.Jakby ktoś chciał to tu jest przetłumaczone: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fworldofplayers.ru%2Fnode%2F333

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Drock

Długa droga do domu
#34 2011-08-22, 14:09(Ostatnia zmiana: 2011-08-22, 15:09)
Ja i Dragomir rozpoczynamy dziś prace nad spolszczeniem

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy

Dragomir

Długa droga do domu
#35 2011-08-22, 14:19(Ostatnia zmiana: 2011-08-22, 15:14)
Ja i Dragomir rozpoczynamy dziś prace nad spolszczeniem To nie jest jeszcze pewne, takie mamy założenie żę uda nam się przetłumaczyć ale NIC pewnego.

EDIT: Nie tłumaczę już z Bartisem z pewnych powodów, głównie z bardzo niskiego poziomu jego intelektu, a właściwie jest proporcjonalny do jego wieku więc...

Jakby ktoś posiadał savy do TLVH z taką "lepszą" postacią niech pisze na gg.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Ja i Dragomir rozpoczynamy dziś prace nad spolszczeniem
EDIT: Nie tłumaczę już z Bartisem z pewnych powodów, głównie z bardzo niskiego poziomu jego intelektu, a właściwie jest proporcjonalny do jego wieku więc...

To może ci Bartis już z góry podziękujemy za to "Spolszczenie" ,które - kierując się argumentami Dragomira - byłoby na żenująco niskim poziomie zarówno w ortografii ,jak i sensie całości. No, chyba, że jakimś cudem uda ci się znaleźć osoby rozgarnięte, znające język i chętne do tłumaczenia :ok:  lub przynajmniej kogoś, komu zechce się popoprawiać masę twoich błędów.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli mod jest w wersji angielskiej to mogę pomóc wam go tłumaczyć.Z Angielskiego jestem dość dobry.

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Drock

Długa droga do domu
#38 2011-08-23, 10:02(Ostatnia zmiana: 2011-08-23, 10:03)
mieliśmy ten problem ale dzięki swawikowi go rozwiązałem

http://themodders.org/index.php?/topic/15076-pytanie-co-do-skryptow/page__p__1003906__fromsearch__1#entry1003906

Dragomir twierdził że powinny być jeszcze jakieś inne skrypty a to był tylko brak czcionki rosyjskiej

a trzeba tłumaczyć z rosyjskiej wersji

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy

Dragomir

Długa droga do domu
#39 2011-08-23, 11:36(Ostatnia zmiana: 2011-08-23, 11:38)
Są inne dialogi, nie tak jak ty myślałeś przecież nie będziesz się pytał diega kto ci morde przed chwilą obił chociaż rozbiłeś się statkiem na plaży, trochę mózgu co nie? Skrypty są inne trzeba tłumaczyć bronie, czary, umiejętności, i różne to nie tak jak ty myślałeś że wszystko jest z podstawowego gothica.

EDIT:z cyrylicą na windows 7 możesz mieć problemy, a tylko z cyrylicy przetłumaczysz.

0 użytkowników
Do góry