Filmy/Seriale 594656 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 594656

Odpowiedzi 1647

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oglądałem "Life", średnio mi się podobał. Głównie z powodu marnego scenariusza. Szkoda potencjału aktorów. Historia nie była zła. Próbowali połączyć egzystencjalny problem obcego życia i horror ... Kiepsko wyszło. Technicznie nie ma nic do zarzucenia, ładne efekty, świetnie zrealizowane sceny nieważkości. Tylko brak ciekawej i innej historii. Gra większości aktorów polegała na krzyczeniu i "umieraniu" ;/ Jake Gyllenhall miał trochę scen ale za mało by zbudować na tym film. Gdyby jeszcze końcówka była inna... Film mi nie podszedł ale jak ktoś lubi kosmiczne klimaty to powinien się odnaleźć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Filmy
#1181 2017-03-27, 19:46(Ostatnia zmiana: 2017-03-27, 19:55)
typowy blockbuster xD

widzę to tak, wszyscy graficy w przemyśle filmowym powinni zacząć strajkować. cała ich praca i wszystkie pieniądze wydawane na efekty specjalne z powodu słabych scenariuszy idzie na marne a to strasznie mac duna wkurwia xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
https://www.youtube.com/watch?v=c_3NMtxeyfk

Lubicie ambitne, nietypowe, intrygujące, oryginalne kino? Takim uraczy nas w wakacje (światowa premiera) David Lowery. O czym jest historia?

Fabuła filmu skupia się na młodym małżeństwie. Po śmierci, duch męża nawiedza dom i obserwuje jak radzi sobie jego żona w żałobie.

W głównych rolach Casey Affleck (oby była to równie dobra rola co w "Manchester by the Sea") oraz Rooney Mara. Film miał pokazy na Sundance i póki co zbiera rewelacyjne recenzje, 89/100 na Metacritic oraz 92% na Rotten Tomatoes. U nas jak będzie to pewnie tylko w kinach studyjnych, ale tak czy tak planuje jakoś film obejrzeć bo jest strasznie intrygujący.

No i dla urozmaicenia jest ambitnym filmem który nie jest
Spoiler
blockbusterem

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Filmy
#1183 2017-03-28, 22:57(Ostatnia zmiana: 2017-03-28, 23:05)
horror i nie blockbuster? to nie może być dobre a casey affleck ma wadę wymowy ciężko go zrozumieć co mówi xD

afflect z prześcieradłem na głowie i wadą wymowy i nie horror  :lol2:

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
To nie jest horror. To ambitny film o życiu, śmierci i tęsknocie :P
A przynajmniej tak jest reklamowany.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
https://www.youtube.com/watch?v=JDcAlo8i2y8

MEGA TRAILER!

Jeden z lepszych ostatnich lat, serio. Zapowiada się mega klimatyczne, widowiskowe, inteligentne kino, to lubię. Reevs ma okazję udowodnić, że obsadzenie go w roli reżysera "The Batman" nie było pomyłką.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Z chęcią obejrzę, jako fan filmów z lat 60-tych, no i pierwsza częśc z reebotu była ok, druga nudna.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Matko, ile tych części planety małp będą wypuszczać. I na chuj robili kolejny reeboot ...

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
właśnie oglądam, ciekawa pozycja dla wszystkich fanów kinematografii

"Five Came Back: A Story of Hollywood and the Second World War" powstał w oparciu o książkowy bestseller Marka Harrisa. Nowy serial Netfliksa w trzech odcinkach przybliża niesamowitą historię wpływu Hollywood na losy II wojny światowej, a zarazem wpływu wojny na świat Hollywood. Poznamy przeplatające się historie pięciu reżyserów, którzy przerwali błyskotliwe kariery, aby służyć ojczyźnie i ukazać Amerykanom prawdę, jedocześnie ryzykując życie. Aby przedstawić widzom sylwetki Johna Forda, Williama Wylera, Johna Hustona, Franka Capry i Georga Stevensa, twórcy postanowili oddać głos pięciu współczesnym gwiazdom kina. Przeplatające się życiorysy dawnych mistrzów i rozsiane po całym świecie miejsca, które odwiedzili, przybliżą nam Steven Spielberg, Francis Ford Coppola, Guillermo Del Toro, Paul Greengrass oraz Lawrence Kasdan.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zerkne, dzięki.

Thelma Schoomaker najpewniej potwierdziła że Joe Pesci wróci do kina w The Irishamanie Scorsese.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
bardzo mile zaskoczył mnie film Discovery, polecam.

"A love story set one year after the existence of the afterlife is scientifically verified."
http://www.imdb.com/title/tt5155780/?ref_=nv_sr_3

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Polecam film Split(2017). Mi się spodobał.

Jak ktoś nie boi się spojlerów, bo w internecie jest już wyjaśnione jak zostaną połączone Obcy: Przymierze I Prometeusz.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem pozytywnie zaskoczony po seansie "Ghost in the Shell". Jeśli chodzi o pierwowzór to oglądałem tylko dwa filmy anime i to kilka lat temu. Więc fan serii może mieć inne odczucia po obejrzeniu. Wizualny obraz miasta przyszłości jest niezwykły. Na swój sposób piękny. Tylko w jednym kadrze odczułem przesyt. Bardzo spodobały mi się sceny związane z wodą. Scena walki (troszkę przesadzona) i śmierci ważnej postaci. Co do otoczki fabularnej. Wydaje mi się, że jest zgodna a pierwowzorem. Sceny gdzie pokazywane są możliwości wszczepów są "osobliwe" ale nadaje to klimatu. Sama oś fabuły filmu jest troszkę zbyt hermetyczna zamknięta na jednej sprawie. Brakowało mi tu jakiegoś szerszego kontekstu. To jest chyba mój największy zarzut do scenariusza, że nie pogłębia samego "świata". Ja wiem, że ograniczenia czasowe ale film trwa 107 min więc te 10 min na 3 subtelne sceny można było dołożyć. Co do gry aktorów. Świetnie zagrał Pilou Asbæk jako Batou. Był w tej roli chyba lepszy niż bohater z anime. Twardy, z pewnym dystansem podchodzący do świata technologii. Gdzieś budujący swój mały "dom". Podobał mi się.  Główna aktorka mnie nie przekonała. Scarlett trzymała jakiś poziom ale najlepiej wychodziło jej ukazywanie emocji. Sceny gdzie stara się być "maszyną" wyglądają słabo.
Nie zmienia to jednak faktu, ze amerykańska wersja filmowa dała radę. Nie jest tak dogłębnie spłycona wersja jakiej się obawiałem. Nie jest też to film rewelacyjny. Ale bałem się dużo gorszego gniotu. Dlatego może mam bardziej pozytywne odczucia po filmie.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jakoś mnie to Ghost nie może przekonac...ale może się wybiore.

Moim priorytetem jeśli chodzi o sci-fi i cyberpunk jest Blade Runner nowy.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Coś o ambitnych blockbusterach. Micheal Bay zapowiedział kolejne 14 CZĘŚCI TRANSFORMERSÓW!

Ridley Scott bierze się za film o Bitwie o Anglię. Temat dość ciekawy (powiązany z moją rodziną, taka ciekawostka). Ale wątpię aby to zrealizował. Na dniach zaczyna się krecenie "All the Money World", a potem jeszcze te 6 sequeli "Aliena". Jakby nie patrzeć Scott ma 79 lat, nawet jak pożyje kolejne 10 lat, nie wyrobi się z kolejnymi projektami, a i tak doceniam dziadka, że daje radę :D

News skłonił mnie do przyjrzenia się którzy więksi reżyserowie mają jakie projekty.

Spielberg tam kręci coś z Indiana Jonesem, Tintinem, ale skupia się na razie na "The Post", ciągle mówi się o serialu na podstawie scenariusza Kubricka o Napoleonie.

Gibson na razie sie obija i będzie grał w jakiś szmatławcach zamiast korzystać z łaski Hollywood. Ale generalnie omawia reżyserie "Suicide Squad 2" i planuje film o Lorenzo Wspaniałym z rodu Medyceuszy, sequel Pasji (najbardziej niepotrzebny chyba film ever) no i nadal ludzie liczą, że zrealizuje swój epicki epos o "Wikingach".

Affleck odpoczywa, ale będzie odpowiadał za kolejną ekranizacje "Świadka oskarżenia".

Scorsese pracuje nad "The Irishmanem" nad którym niedługo mają rozpocząć się konkretne prace a w tle ma biografie jakiegoś boksera, "The Devil in the White City" o H.H Holmesie no i najbardziej oczekiwany przeze mnie film czyli "The General", biografię Jerzego Waszyngtona.

Damien Chazelle kręci "First Man" i trwają prace nad zrealizowaniem jego scenariusza znajdującego się na liście najlepszych niezrealizowanych scenariuszy Hollywood.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Nie ma czegoś takiego jak "ambitny" blockbuster, co więcej, większość tych amerykańskich filmów, które blockbusterami nie są, a aspirują na miano "ambitnego" też nimi nie są. Kino nie kończy się na Ameryce i Hollywood.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
To był sarkazm i nawiazanie do poprzedniej dyskusji....

(Nie ma ambitnych blockbusterow? Batmany Nolana się z toba nie zgadzają)

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
"To był sarkazm" a następnie piszesz, że Batman jest ambitny. Rozczaruję Cię, ale to że prezentuje wyższy poziom niż inne komiksowe filmy, nie zmienia faktu, że był robiony dla pieniędzy i to pieniądze były głównym wyznacznikiem efektu końcowego filmu

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Sarkazm był w odniesieniu do Transformersów.

Czyli jak film ma zarobic kase to od razu nie jest ambitny? To w historii takowy jeszcze nigdy nie powstał.
Rozczaruje cię, dla producentow i wiekszosci ekipy KAŻDY film ma przede wszystkim zarobic, bo z tego żyją.

Batmany Nolana sa ambitne bo po za dużym budżetem i targetem w postaci większosci filmow przełamują schematy superhero sięgajac po poważne tematy. Sa ambitnie zrealizowane, do perfekcji, z bardzo małyn wykorzystaniem komputera. Z dluga, mądra, rozbudowana historia, świetnie rozpisana psychologia postaci, swietnym aktorstwem z jednym z.najlepszych villainow w kinie.
Jesli to nie jest ambitny film to martwi mnie co według ciebie nim jest.

Post połączony: 2017-04-07, 19:28
Może jestes koneserem ambitnego kina izraelskiego o uciskanych mniejszosciach tajwańskich, w każdym bądź razie mam wrażenie, że kino popularne, amerykanskie dla ciebie od razu oznacza cos gorszego i przehypowanego.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Dla mnie odkryciem był serial Black Sails, ale ostatni odcinek gdzie Flint z Thomasem jadą z jamochłonem to delikatnie mówiąc przegięcie :D W każdym razie serial świetny, chyba tylko Gra o Tron bardziej mnie wciągnęła.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

0 użytkowników
Do góry