Inne > Forum

Lista banów

(1/18) > >>

inż. Avallach:
W ostatnim czasie posypało się całkiem sporo banów. Co prawda były one uzasadnione, jednak mimo to samo zjawisko wydaje się być dość niepokojące (chociaż trzeba zaznaczyć ze w porównaniu z większością istniejących forów i tak jesteśmy ostoją liberalizmu). Dlatego proponuję przy każdym wyroku opisywać go w formie posta w tym temacie, wpisując uzasadnienie, i jeśli jest on spowodowany dużym nagromadzeniem ostrzeżeń, doklejać je - najlepiej z listą samych warnujących żeby unikać nadużyć.

Może ja od razu zacznę:

--- Cytuj ---Nazwa: Wiatrak
Powód: Multikonto wcześniej zbanowanego użytkownika Garaza
--- Koniec cytatu ---

[mod=mea]Nie chce mi się brudzić postem więc napiszę tutaj. Miło by było żeby forum miast banować wróciło do starej, dobrej praktyki jechania ludzi aż będą sami prosić o bany.

...i nie banować :D
Tak było zabawniej.[/mod]

inż. Avallach:
Kiep18
Tadorix
Tadexxx

Jedna i ta sama osoba pisząca ze stałego IP 78.157.175.22, korzystał ze wszystkich kont w tym samym czasie naprzemiennie pisząc posty. Dodatkowo popisał się debilizmem. Aha, i ukradł avatar Elvansowi i ustawił go na wszystkich trzech kontach, to kolejny popis debilizmu i właśnie dzięki temu go zauważyłem.

Adanos:
Zgadnijcie, co znalazłem :lol:
Spoilerkoryto    *.*.66.10    1    40 minut temu    Użytkownicy    Edytuj użytkownika
korytko    *.*.66.10    4    13-10 10    Użytkownicy    Edytuj użytkownika
ble    *.*.66.10    0    14-07 10    Użytkownicy    Edytuj użytkownika
tetriandoch    *.*.66.10    2    16-05 10    Użytkownicy    Edytuj użytkownika

Te same IP.

inż. Avallach:
Jakiś czas temu na własne życzenie zbanowany został gothic1210, chciał skończyć z forum.
Dziś zbanowałem osobę korzystającą z kont orło4/kubaw01/kubson40/PROR. Najdłużej korzystał wymienionego na końcu. Po wykryciu i połączeniu kont okazało się że w sumie miał na nich 90% warna, korzystając z multikont próbował wprost oszukiwać administrację (m.in. pokazywał cudze prace jako swoje i podawał się za administratora strony thefree3dmodels.com). Konsekwencje za coś takiego są jasne i bezdyskusyjne - zablokowanie kont i permanentny ban na ip.

inż. Avallach:
Sprawa jak wyżej, RumcajsGumcajs/Rafras jednego dnia założył dwa konta, na oba logował się jednocześnie, z obu napisał temat że potrzebuje modelu orka z g3, następnie wzajemnie się sproposował i dodał do znajomych. Kiedy zaoferowałem że dam mu wybór które chce zachować, i je pozostawię, uparcie twierdził że tylko jedno z tych kont jest jego a drugie to jego znajomy.
Jakby ktoś mi nie dowierzał: http://ifotos.pl/zobacz/Beztytuuj_rhnnnsw.jpg/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej