[MB]Mroczne Wieki 63246 101

Ankieta

Twoja opinia

Głosów w sumie: 58

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 16.11.2010 roku

Wyświetleń 63246

Odpowiedzi 101

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

[MB]Mroczne Wieki
#60 2011-02-13, 21:56(Ostatnia zmiana: 2011-02-14, 01:20)
Żadna propaganda. Każdy dobrze ułożony człowiek wie, że poprzednio biegały tu dzikusy z pałkami a dopiero po tym jak przyszedł tu kler z morza wynurzyli się Prawdziwy Polacy Katolicy niczym afrodyta.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Oczywiście nie budowali łaźni. Aż dziwne że Niemcy ich nie podbili. To nieprawda że ludzie baroku byli brudniejszi od tych zuych pogan.
A jak Mieszko ożenił się z Dobrawa to cały narod powiedział  "Pierdole tradycję, wolę odprawiać dziesięcinę i mam w dupie mych bogow, ten ma więcej bajerów".

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Następna porcja screenów:

(do poprawy to ponad butami)

Poprawiona wersja mapy(ci co grają to ją znają)

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
na warcie brakuje charakterystycznego zakrzywienia koło ra.... częstochowy :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Może to poprawimy

Porcja screenów:

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Jest ok ale te szaty przydało by się trochę przybrudzić

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Następny.
 Ludzie wtedy prali, myli się, czesali i ogólnie dbali o higienę.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
wcale nie zabrudzić, a raczej lekko wyblaknąć (jest takie słowo? w każdym razie - chyba wiadomo o co chodzi :D ). to, że ludzie nie mieli odpowiednich środków nie znaczy, że musieli chodzić brudni

angarus

angarus

Użytkownicy
posty90
Propsy26
  • Użytkownicy

angarus

[MB]Mroczne Wieki
#68 2011-02-21, 17:54(Ostatnia zmiana: 2011-02-21, 18:01)
Następny.
 Ludzie wtedy prali, myli się, czesali i ogólnie dbali o higienę.

Czy ja wiem, jak Marco Polo popłynął do Azji, to azjaci stwierdzili, że biali śmierdzą, a to było długo po czasach wiary w Światowida i inne lokalne bóstwa :D

W średniowieczu gówno zalegiwało na ulicach, z racji tego, że szamponu nie było, mieli potworny łupież, bogatsi fundowali sobie perfumy, ale jak popsikali na tą warstwę brudu to niezły zapaszek musiał ulatywać :D . O ile zamożni jedzenia mieli pod dostatkiem, to czystsi bywali chłopi, bo kąpali się w rzekach.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Ale nie których plam nie dało się zmyć (no chyba że mieli wizir)

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
"Czy ja wiem, jak Marco Polo popłynął do Azji, to azjaci stwierdzili, że biali śmierdzą, a to było długo po czasach wiary w Światowida i inne lokalne bóstwa"

NIe można tego porównywać bo to zupełnie inne czasy i kultura. A pozatym ciekawe jak ty byś "pachniał" po takiej długiej podróży morskiej.

"W średniowieczu gówno zalegiwało na ulicach, z racji tego, że szamponu nie było, mieli potworny łupież, bogatsi fundowali sobie perfumy, ale jak popsikali na tą warstwę brudu to niezły zapaszek musiał ulatywać . O ile zamożni jedzenia mieli pod dostatkiem, to czystsi bywali chłopi, bo kąpali się w rzekach."

W tamtych czasach były u nas łaźnie publiczne coś w styly tych u Rzymian. Nie wiem jak tam z łupieżem(i na czym się opierasz). Serio powiedz na czym się opierasz bo mnie to interesuje.

"Ale nie których plam nie dało się zmyć (no chyba że mieli wizir)"

Jakich??

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
jak się upieprzył jakimiś jagodami czy krwią

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W M&B podczas walki idzie się upieprzyć krwią więc nie ma powodu by robić to jeszcze dodatkowo na teksturce.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wygląda to dobrze. Dogadaj się z gutkiem w sprawie modu na landskejpy, gdyż jest on idealny i z pewnością doda wiele uroku. Szkoda jedynie, że temat jest tak mało popularny a ludzie wolą oglądać kwadraty w goticzku i propsować byle gówno, podczas kiedy za rogiem powstają dobre i ciekawe rzeczy.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Musze dokładniej się przyjrzeć tamtejszej roślinności

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
uważam ze to co tu robicie to całkiem ciekawe :)  chyba będe musiał znów zainstalowac M&B :)  :P

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ta informacja powinna was cieszyć: W modzie (prawie na pewno) nie będzie moich modeli bo jest wystarczająca ilość grafików abym ja nie musiał się tym zajmować.
Ale jeszcze tak z dwóch by nie zaszkodziło .

BlackVampire

BlackVampire

Użytkownicy
posty59
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A będą jakieś najazdy na polskę?

Coś w stylu potopu czy rozbiorów.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Najwyżej niemiecka lub wielkomorawska ale i to wątpliwe bo:
  • nie ma dla nich odpowiedniego ekwipunku(czyt. modeli)
  • Nie mamy dość modeli nawet dla Słowian(zwłaszcza budynków) a robienie sprzętu dla nowychnacji to pełno roboty

BlackVampire

BlackVampire

Użytkownicy
posty59
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu zauważyłem kilka minusów:
-na morzu Bałtyckim pływają jakieś miasta (nie wiem może to tylko u mnie);
-czasami jak zaczynam od nowa grę to pojawiam się na rzece (chyba jakiś dopływ Wisły) i nie mogę się ruszyć;
-podczas strzelania z łuku koleś trzyma strzałę nie tutaj gdzie powinien ją trzymać (chodzi o to że gdy naciągnie łuk to strzała jest obrócona o jakieś 90 stopni od jej prawidłowego położenia)

Jeśli można to chciałbym się dowiedzieć dokładnie pod jaką wersję M&B jest on stworzony. Może to wina złej wersji gry zainstalowanej przez mnie.

Gra ogólnie jest spoko.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry