OTO POLSKA 1731786 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1731786

Odpowiedzi 5881

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak większość zgarniają politycy, to pewnie.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Polska ma za duży deficyt budżetowy, oni to muszą najpierw ogarnąć wydatki, tak aby była nadwyżka, dopiero potem można myśleć o wprowadzeniu mniejszego podatku, najlepszy by był liniowy.

Haha nadwyżka, tak poza tym to podatek liniowy raczej w tym nie pomoże.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dlaczego podatek liniowy nie pomoże? Wszyscy będą płacili ten sam podatek, a nie.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Rząd przede wszystkim powinien ograniczyć wydatki i obniżyć podatki. Mamy duże podatki i mało zarabiamy na ogół.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zresztą z tą obniżką podatków też sie 100% zgadzam.

szkoda że pis się z tym nie zgadza

Polska ma za duży deficyt budżetowy, oni to muszą najpierw ogarnąć wydatki, tak aby była nadwyżka, dopiero potem można myśleć o wprowadzeniu mniejszego podatku, najlepszy by był liniowy.
Włos się jerzy na głowie od tego co wypisujesz..
http://money.pl/wiadomosci/artykul/rumunia-obnizyla-vat-i-inne-podatki-skutek,225,0,2046945.html
http://bankier.pl/wiadomosc/Rumunia-VAT-w-dol-sprzedaz-w-gore-7272718.html

Zatkao kakao?
Idąc twoim tokiem rozumowania to podnieśmy podatki o 10-15% to w rok pomożemy państwu spłacić długi i deficyt a potem będziemy pływać w złocie :) oj chłopie idź na jakieś studia gdzie będą chociaż podstawy ekonomii, to szybko wyleczą z ciebie ten socjalizm

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
myślę że zawisza miał dużo szczęścia z nazwiskiem xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiscie, że szkoda. Aczkolwiek to dopiero początek ich rządzenia, wiekszość ich planów na ten rok to plany podpisane przez poprzednia wladze ktore chcac nie chcac trzeba juz zrealizować. Zobaczymy jak bedzie po roku, dwóch latach rzadzenia :P
Skoro sam żyjesz w niewiedzy, to przynajmniej z łaski swojej nie okłamuj innych. NIE MA czegoś takiego, że nowy rząd jest zobligowany do uchwalania czegokolwiek, co zainicjował ktoś poprzedni. A przykład trybunału pokazuje że nawet jeśli prawnie powinien, to pis i tak robi co chce.

Nie tylko nie obniżą podatków, ale już wprowadzili masę nowych podwyżek. Od firm ubezpieczeniowych przez co zapłacę w tym roku droższe OC, od 'sklepów wielkopowierzchniowych', od banków (bardzo mądrze uderzać we wszystkie sektory odpowiedzialne za rozwój kraju), wkrótce wchodzi płaca minimalna która doprowadzi do zdrożenia wszystkiego,  mimo taniejącej ropy i tak będziemy płacić tyle samo za paliwo (bo jarek chce tym pokryć 'inwestycje drogowe'), wzrost akcyzy na importowane używane auta z zagranicy (genialny pomysł skoro jeździ nimi ponad połowa obywateli, niech płacą za używane więcej), a jeszcze swieży news z dzisiaj to że zapłacę za radio i tv których nie słucham i nie oglądam: http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz%2Foplata-audiowizualna-ma-wynosic-15-zl-miesiecznei

Żałosny jesteś, to są właśnie te podwójne standardy ślepych wyznawców danych parti. Jak tamci podnoszą to źle, a jak moi to dobrze :facepalm:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz%2Foplata-audiowizualna-ma-wynosic-15-zl-miesiecznei

ciekawe ile wyniesie koszt przepisania umów klientów z firmami które dostarczają prąd, z drugiej strony to się powinno ze śmieciami płacić a nie prądem...

nie od dzisiaj wiemy że pan werewolf prezes spółdzielni obciągaczy gały nie przejmuje się tym że pis jest zakłamane.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dlatego nie głosowałem na pisiorów. To było do przewidzenia.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
https://www.facebook.com/JOW.Kukiz/videos/787676068035108/?hc_location=ufi
:lol2:

Trochę nie rozumiem tego, że wstawił to profil "Typowy Wyborca Kukiza", czy przez to miał Kukiz stracić w czyiś oczach. Nie wiem co w tym kompromitującego Kukiza, pojechał po Zawiszy, który nie startował z jego listy, więc raczej hipokrytą w tym względzie nie jest, a przyznać jest to chyba w stanie każdy, że Zawisza to debil.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Według mnie ta opłata to jest jakiś żart, sam nie oglądam telewizora i co? Mam kurwa płacić, no ja pierdole, złodziejstwo w biały dzień, nawet jeśli to 15 zł to ja decyduję na co mam je przeznaczyć, a nie na jakieś opłaty wyssane z palca.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to ja decyduję na co mam je przeznaczyć
Co :F?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Obecnie decyduje twój pan, a nie ty

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A przykład trybunału pokazuje że nawet jeśli prawnie powinien, to pis i tak robi co chce.

Ostatnia ostoja swin oderwanych od koryta które mają bombardować każdy pomysł pisu, zły czy dobry - niewazne, kazdy. Bardzo dobrze, że pis robi co chce, mam nadzieje, ze bedzie to robil dalej aż te swinie sie oderwą od koryta z hukiem jak pod Grunwaldem!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ostatnia ostoja swin oderwanych od koryta które mają bombardować każdy pomysł pisu, zły czy dobry - niewazne, kazdy. Bardzo dobrze, że pis robi co chce, mam nadzieje, ze bedzie to robil dalej aż te swinie sie oderwą od koryta z hukiem jak pod Grunwaldem!
A ja nie rozsądzam czy to dobrze czy źle, bo jestem autokratą a nie demokratą. Przede wszystkim przykład ten obala twoje pierdu-pierdu o wykonywaniu zobowiązań poprzedników. Nie zmienia to jednak faktu, czego zdaje się nie dostrzegasz, że pis siedzi przy tym samym korycie niszcząc tyle samo jeśli nie więcej. Koryto powinno zabrać się wszystkim, a nie zmieniać tylko beneficjentów którzy go używają. Nie życzę sobie tego jako obywatel.

Według mnie ta opłata to jest jakiś żart, sam nie oglądam telewizora i co? Mam kurwa płacić, no ja pierdole, złodziejstwo w biały dzień, nawet jeśli to 15 zł to ja decyduję na co mam je przeznaczyć, a nie na jakieś opłaty wyssane z palca.
Wreszcie zrozumiałeś :F Props

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Powtórzę się bo nie dotarło.

Używając języka zrozumiałego dla ciebie. Naród w wyborach podjął następujące decyzje:
-dajemy PiSowi parlamentarną większość
-nie dajemy PiSowi możliwości zmiany konstytucji, więc ma się do niej stosować

PiS tymczasem paraliżuje pracę TK i powoli nas prowadzi do sytuacji w której obok siebie będą istniały dwie interpretacje prawa. Takie działanie jest szkodliwe z wielu względów, co chyba sam rozumiesz. Cała opozycja(tłumacząc na twoje- opozycja i Targowica) postanowiła się w miarę możliwości sprzeciwić aby skłonić PiS do ustąpienia w sprawie TK. A tymczasem mamy pana Morawieckiego motającego się w zeznaniach(raz, że prosił o zagłosowanie, potem, że jednak nie) i posłankę klubu głosującą za innych.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A tymczasem mamy pana Morawieckiego motającego się w zeznaniach(raz, że prosił o zagłosowanie, potem, że jednak nie) i posłankę klubu głosującą za innych.

To przyznam 1000% racji.

Ogolnie zgadzam sie z tym co piszesz rybcia, ale jest jedna bardzo wazna rzecz - PiS chcial debatować z opozycją (każdą, z tą ,,prawdziwą" typu kukiz a także z udawaną typu nowoczesna czy PO) nad rozwiazaniem problemu TK, jednak opozycja nie chce rozmawiać, bo to pis. Moja propozycja, gdybym byl w rzadzie, bylaby taka, aby zlikwidować calkowicie TK i stworzyć cos nowego, podobnego z tym, że sędziowie musieliby być calkowicie APOLITYCZNI i bezstronni, a nie tak jak teraz. Do tego byloby dobrze gdyby byly do tego TK wybory powszechne tak jak są na prezydenta i partie rządzącą, żeby zwykly Kowalski mógł wybierac.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#4338 2016-04-22, 20:10(Ostatnia zmiana: 2016-04-22, 20:15)
-dajemy PiSowi parlamentarną większość
-nie dajemy PiSowi możliwości zmiany konstytucji, więc ma się do niej stosować

nie przekonuje mnie taka argumentacja, rozumiem ją, ale tak długo jak wybory nie będą w polsce obowiązkowe albo ludzie sami zrozumieją że "coś oddają" to takie wyniki wyborów jak ostatnie wciąż będą w pewnym stopniu ruletką.

Morawieckiego motającego się w zeznaniach

morawieckiego powinno się wyrzucić, jeżeli ktoś tak otwarcie przyznaje po co jest w sejmie, nie powinien tam być ani chwili dłużej. do poprawy ustawa o sprawowaniu mandatu posła...

Ogolnie zgadzam sie z tym co piszesz rybcia, ale jest jedna bardzo wazna rzecz - PiS chcial debatować z opozycją (każdą, z tą ,,prawdziwą" typu kukiz a także z udawaną typu nowoczesna czy PO) nad rozwiazaniem problemu TK, jednak opozycja nie chce rozmawiać, bo to pis. Moja propozycja, gdybym byl w rzadzie, bylaby taka, aby zlikwidować calkowicie TK i stworzyć cos nowego, podobnego z tym, że sędziowie musieliby być calkowicie APOLITYCZNI i bezstronni, a nie tak jak teraz. Do tego byloby dobrze gdyby byly do tego TK wybory powszechne tak jak są na prezydenta i partie rządzącą, żeby zwykly Kowalski mógł wybierac.

pis nie chce z nikim rozmawiać, tak twierdzą ale tego kurwa nie widać xD

rozwiązanie problemu trybunału? coś ci się popierdoliło, trybunał jest zero jedynkowy, jest konstytucja i obowiązkiem TK jest wydawać wyroki zgodne z konstytucją, to jest tak proste jak to. rozmowy i debaty na ten temat to jest spieranie się z testem IQ czy mając wynik 70 jesteś niepełnosprawny umysłowo czy nie.

osobiście uważam że to bez znaczenia czy sędziowie są apolityczni czy nie. mogą sobie być pisowi, tak długo jak będą orzekali zgodnie z konstytucją a nie wedle widzimisię prezesa pisu. wyroki zgodne z konstytucją są z założenia apolityczne i bezstronne. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
pis nie chce z nikim rozmawiać, tak twierdzą ale tego kurwa nie widać xD

Wielokrotnie zapraszali do rozmowy ale opozycja odrzucila :P

obowiązkiem TK jest wydawać wyroki zgodne z konstytucją

Teraz poki co wydaje wyroki zgodne z wolą PO :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry