OTO POLSKA 1709945 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1709945

Odpowiedzi 5881

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale mnie irytuje robienie z tego nieudacznika jakiegoś wielkiego stratega, który politykę ma w małym paluszku. Z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że politykiem jest miernym, a ostatnia awantura w sejmie skłania mnie dodatkowo ku opinii, że jest najzwyczajniej w świecie niezrównoważony.
Niektórzy nazywają to igrzyskami, dając gawiedzi rozrywkę. Wcześniej mieliśmy Euro, a teraz różne manifestacje. Nie może być przecież nudno. ;) Nasza polityka od dawna zmierza do polaryzacji: PO lub PiS. Jak najlepiej to zrobić? Stara zasada mówi: "dziel i rządź".
Za PO też było wiele manifestacji. Nie zapomnijmy o ACTA oraz o słynnym: "Donald, matole, twój rząd obalą kibole". Nie wspominając o protestach pielęgniarek czy górników.
Co do wygrania wyborów, Kaczyński dostał szansę wygrania wyborów i jej nie zmarnował. Wykorzystał umiejętnie, czekając i nie robiąc nic, bo nie musiał, skoro główny oponent PO kompromitował się. Wystawił umiejętnie kandydatów na fotel prezydenta i premiera. A to też trzeba umieć.
Dzisiaj politykę się tak robi: stwarza się problem, a potem się go rozwiązuje. Tak więc spokojnie, bez nerwów.
Śmieszy mnie to, że niektórzy chcą walczyć o zachowanie demokracji, skoro w Polsce nie ma od dawna trójpodziału władzy. Dlaczego posłowie zostają ministrami, a byli ministrowie posłami? Dlaczego rząd tworzy ustawy, a nie je wykonuje? Dlaczego prezydent mianuje sędziów, a nie sami się mianują? Albo dlaczego ludzie nie wybierają w wyborach sędziów? Dlaczego TK rozpatruje czy ustawa o TK jest konstytucyjna? Paradoks nie? Jakie ma znaczenie czy sędzia będzie z PO lub PiSu w rozprawie o kradzież, morderstwo czy alimenty?

Niektórzy twierdzą, że weto prezydenta to manipulacja. xD
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/weto-prezydenta-dogadana-manipulacja/x342e13

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#5501 2017-07-24, 21:52(Ostatnia zmiana: 2017-07-25, 00:41)
w idealnym świecie który chciałbym jeszcze za życia zobaczyć, oczekiwałbym od urzędników państwowych postawienia sprawy jasno. jeżeli widzą że władza dostaje focha i szaleje, oni są ostatnim ogniwem które chroni nas przed nimi. policja, wojsko, urzędy, wszyscy na pensji państwowej powinni wystąpić i powiedzieć - dosyć, tak się nie da.

polska polityka jest patologiczna, kolejne rządy, kolejni ministrowie to ludzie którzy nie ponosząc absolutnie żadnej odpowiedzialności za swoje czyny robi sobie z polski poligon doświadczalny.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Śmieszy mnie to, że niektórzy chcą walczyć o zachowanie demokracji, skoro w Polsce nie ma od dawna trójpodziału władzy. Dlaczego posłowie zostają ministrami, a byli ministrowie posłami? Dlaczego rząd tworzy ustawy, a nie je wykonuje? Dlaczego prezydent mianuje sędziów, a nie sami się mianują? Albo dlaczego ludzie nie wybierają w wyborach sędziów? Dlaczego TK rozpatruje czy ustawa o TK jest konstytucyjna? Paradoks nie? Jakie ma znaczenie czy sędzia będzie z PO lub PiSu w rozprawie o kradzież, morderstwo czy alimenty?
Temu nie da się zaprzeczyć, że prawo i sądownictwo w Polsce należy zreformować, ale nie tędy droga. To jest droga do krótkoterminowego załagodzenia sprawy na korzyść partii, na dłuższą metę oznacza to upartyjnienie sądów na poziomie telewizji publicznej.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
dr Artur Bartoszewicz
https://www.youtube.com/watch?v=pf6DvGzXOZI

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Zatłukłbym jak psa tego kurwiego syna i to kobieto-podobne gówno z galaretą zamiast kręgosłupa moralnego

A naplułbyś im w ryj?

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zatłukłbym jak psa tego kurwiego syna i to kobieto-podobne gówno z galaretą zamiast kręgosłupa moralnego

A naplułbyś im w ryj?
Ukręcił bym te parszywe mordy
Śmieszy cię fakt że funkcjonariusz publiczny jest sadystą i nęka starszych ludzi?

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Śmieszy cię fakt że funkcjonariusz publiczny jest sadystą i nęka starszych ludzi?

Gdzie ja napisałem, że mnie to śmieszy. Co ty sugerujesz?

Po prostu jak mówisz takie rzeczy to i chyba naplułbyś mu w ryj, dlatego pytam.

Przez takie zachowanie nikt nie chce się udzielać w tym temacie, ale to sam powinieneś wywnioskować.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Niesamowite jest to, że Rysiek robi to za głos rozsądku xDDDDDDDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Gdzie ja napisałem, że mnie to śmieszy. Co ty sugerujesz?

Po prostu jak mówisz takie rzeczy to i chyba naplułbyś mu w ryj, dlatego pytam.

Przez takie zachowanie nikt nie chce się udzielać w tym temacie, ale to sam powinieneś wywnioskować.
Odpowiadając na pytanie to wolałbym połamać mu nogi a temu czemuś paluchy bo to może być kobieta

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Niesamowite jest to, że Rysiek robi to za głos rozsądku xDDDDDDDD
my też ich nie lubimy  :facepalm:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Worek, reprezentujesz typ pisowca, który sprawia, że wszyscy sympatycy partii rządzącej w moich i wielu innych oczach stają się natychmiast ignorantami. To, że jebałbym PiS prądem nie czyni mnie sympatykiem Petru czy Schetyny - to patałachy, ale to nie stawia PiSu w lepszym świetle i/lub go nie usprawiedliwia.
I tak, mam takie samo zdanie o kodziarzach, którzy uważają, że niepodniecanie się Nowoczesną czy Platformą oznacza byciem pisowskim trollem.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Poza tym to nie ma za bardzo sensu, bo kodziarstwo i inni protestowali aby zawetował 3 ustawę o tych sądach.

Tak więc ten kto robił tego mema nie pomyślał.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

OTO POLSKA
https://www.youtube.com/watch?v=u2Ox6DYfJtQ

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Worek, reprezentujesz typ pisowca, który sprawia, że wszyscy sympatycy partii rządzącej w moich i wielu innych oczach stają się natychmiast ignorantami.

Szczególnie, że nie głosowałem na PiS. A poza tym to, że mnie uważasz za ignoranta mam w dupie. Nawet 3/4 świata może tak myśleć - też będę miał to w dupie. Kiedyś podobno słońce kręciło się w okół Ziemii i 3/4 świata w to wierzyło, także jest dla Was nadzieja.

To, że jebałbym PiS prądem nie czyni mnie sympatykiem Petru czy Schetyny - to patałachy, ale to nie stawia PiSu w lepszym świetle i/lub go nie usprawiedliwia.

A gdzieś napisałem, że jesteś sympatykiem petru, schetyny itd?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dzienne przypomnienie, że to bandyctwo  trzeba pozamykać w więzieniach...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
max mówi jak jest
https://www.youtube.com/watch?v=7rdbOX62F8U

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

OTO POLSKA
Odrealniony człowiek , zbyt długo siedział w piwnicy na Podlasiu.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

@CzlowiekGejzer

Co o tym wszyscy sądzicie?

Źródło: http://wtemacie24.pl/index.php/2017/08/01/spalila-flage-polski-i-wyrzucila-do-kibla-facebook-nie-widzi-problemu/

Źródło zdjęcia: Facebook Grupa NIE dla Tomasza Lisa w TVP - PL czyli czyżby wychodziło na to, że narodowcy spalili flagę Polski?

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Widziałem i to z grupy narodowców jest. Patriotyzm na pokaz, a jak przychodzi co do czego, to palą flagi. Gardzę zwierzętami.

Kolejna pokazówka debili
 https://wiadomosci.wp.pl/wpadka-narodowcow-pomylili-puste-siedzenia-w-autobusie-z-kobietami-w-burkach-6150412305368705a

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

0 użytkowników
Do góry