OTO POLSKA 1729594 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1729594

Odpowiedzi 5881

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Chyba nigdy nie słyszałeś o zasadzie "volenti non fit iniuria" - czyli chcącemu nie dzieje się krzywda. Oznacza ona, że jeśli ktoś nie zapnie pasów, to nie ma prawa żądać odszkodowania, gdy ulegnie wypadkowi. Sam będzie musiał płacić za swoją rehabilitację, nikt inny.
Jest też "moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka". A pajac nie zapinający pasów przez co przy zderzeniu z dużą prędkością może wylecieć z samochodu jest kimś naruszającym wolność innych.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

OTO POLSKA
#3201 2015-12-09, 21:59(Ostatnia zmiana: 2015-12-09, 22:22)
dlatego nie należy głosować na hipokrytów.
Dlatego nie nalezy glosowac na korwina :lol2::lol2::lol2:

Post połączony: 2015-12-09, 22:22
Swoją drogą

http://www.idioci.pl/8125/ile-powinni-zarabiac-poslowie-pawel-kukiz-szybko-zaoral-nieogarnietego-dziennikarza.html

Każdy z PiSu powiedzial jasno i wyraznie - nie, nie chcemy wiecej zarabiac, zarabiamy wystarczajaco, lepiej, zeby Polacy wiecej zarabiali.

Oczywiscie chodzi mi o kontekst.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba nigdy nie słyszałeś o zasadzie "volenti non fit iniuria" - czyli chcącemu nie dzieje się krzywda. Oznacza ona, że jeśli ktoś nie zapnie pasów, to nie ma prawa żądać odszkodowania, gdy ulegnie wypadkowi. Sam będzie musiał płacić za swoją rehabilitację, nikt inny.
Jasne, słyszałem. Jeżeli ta zasada byłaby w użyciu to OK, przyznaję tobie rację. Jednak jest jak jest i trzeba na to patrzeć całościowo, a nie wybiórczo. Nie bronię tego zakazu, chociaż osobiście jestem od jakiegoś czasu co raz bardziej na lewo od Korwina. Powtarzam: w obecnym systemie nakaz zapinania pasów to oszczędność.

A może by tak lepiej obniżyć podatki o 800 €? Ogólnie cała biurokracja socjalna jest zbyt rozbudowana, a powinna być jak najprostsza. Wychodzi na to, że rząd Finlandii za dużo pobiera pieniędzy od swoich obywateli. Pomysł jest głupi, by rozdawać każdemu pieniądze. To po prostu rozleniwia i co raz więcej będzie nierobów. A to źle wróży.
Może i masz rację, chciałem tylko zauważyć co robią Finowie i dlaczego to robią. Nie mam odwagi jednoznacznie stwierdzić, że jest to całkowicie głupi pomysł. Byłoby trzeba się przyjrzeć jak rozbudowany jest system socjalny w Finlandii, jak chcą ograniczyć świadczenia socjalne w związku z powyższą reformą i jak wiele jest różnych progów oraz kryteriów do otrzymania zapomogi i ile osób pracuje przy obsłudze tego całego systemu. A co do rozleniwiania: podobno w tej chwili bezrobotni Finowie w ostatecznym rozliczeniu dostają więcej hajsu w postaci zasiłku + świadczeń, niż te 800 euro. Podobno, nie sprawdzałem czy w artykule który czytałem mnie w chuja nie przycieli. Osobiście uważam że to nietyczne zabierać z podatków jednym i dawać drugim.

Co to jest europejski obowiązek? Dlaczego nie polski, niemiecki, francuski czy rosyjski obowiązek?
Sorka, chyba niezręcznie użyłem skrótu myślowego. Miałem na myśli, że co do zasady w Europie się resocjalizuje więźniów, czego nie mogę powiedzieć o reszcie świata. Nazwałem to obowiązkiem europejskim, jakoby to było trafne bądź nie.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Każdy z PiSu powiedzial jasno i wyraznie

jakiej odpowiedzi się spodziewałeś, że zakrzykną tak chcemy więcej?
gdy przestaną zabierać będzie nam dużo lepiej

Wynagrodzenie netto - 3092,00
Wynagrodzenie brutto - 4342,62
Całkowity koszt wynagrodzenia - 5237,63 suma z czego do ręki trafia 3092 zeta.

Podstawa ubezpieczenia zdrowotnego - 3747,25
Koszty uzyskania przychodu - 111,25
Podstawa opodatkowania - 3636,00
Podatek - 318,00

Ubezpieczenie Emerytalne (pracownik) - 423,84
Ubezpieczenie Rentowe (pracownik) - 65,14
Ubezpieczenie Chorobowe (pracownik) - 106,39
Ubezpieczenie Zdrowotne - 337,25

Ubezpieczenie Emerytalne (pracodawca) - 423,84
Ubezpieczenie Rentowe (pracodawca) - 282,27
Ubezpieczenie Wypadkowe (pracodawca) - 78,17
Ubezpieczenie na Fundusz Pracy (pracodawca) - 106,39
Ubezpieczenie na FGŚP (pracodawca) - 4,34

z tego wynika że oddajemy prawie 2k na różnego rodzaju ubezpieczenia... pracodawca musi mieć 5237,63 żeby wypłacić pensję 3092 zł. a emerytura tego netto będzie wynosiła 1/3 tej kwoty.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 21:59Każdy z PiSu powiedzial jasno i wyraznie
jakiej odpowiedzi się spodziewałeś, że zakrzykną tak chcemy więcej?
gdy przestaną zabierać będzie nam dużo lepiej
Spodziewalem sie, ze powiedza zgodnie z prawda to co mysla. I powiedzieli. Przejrzyj dokladnie to nagranie (i jeszcze na necie podobno jest dluzsza wersja z wieksza iloscia politykow) - nawet Kukiz sie wkurwil na pytanie ,,czy chcialby pan obnizyc swoja pensje posla" :P

Post połączony: 2015-12-09, 23:29
Wynagrodzenie netto - 3092,00
Wynagrodzenie brutto - 4342,62 
Całkowity koszt wynagrodzenia - 5237,63 suma z czego do ręki trafia 3092 zeta. 

Podstawa ubezpieczenia zdrowotnego - 3747,25
Koszty uzyskania przychodu - 111,25
Podstawa opodatkowania - 3636,00
Podatek - 318,00

Ubezpieczenie Emerytalne (pracownik) - 423,84
Ubezpieczenie Rentowe (pracownik) - 65,14
Ubezpieczenie Chorobowe (pracownik) - 106,39
Ubezpieczenie Zdrowotne - 337,25

Ubezpieczenie Emerytalne (pracodawca) - 423,84
Ubezpieczenie Rentowe (pracodawca) - 282,27
Ubezpieczenie Wypadkowe (pracodawca) - 78,17
Ubezpieczenie na Fundusz Pracy (pracodawca) - 106,39
Ubezpieczenie na FGŚP (pracodawca) - 4,34

z tego wynika że oddajemy prawie 2k na różnego rodzaju ubezpieczenia... pracodawca musi mieć 5237,63 żeby wypłacić pensję 3092 zł. a emerytura tego netto będzie wynosiła 1/3 tej kwoty.
Z tym sie zgadzam i podpisuje ,,recami i nogami". O tym juz zreszta pisalem. co prawda nie wiem teraz, do czego pijesz, bo PiS TEGO NIE WPROWADZIL, ale wyrazam gleboką nadzieje, że oni to zmienią.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie rozumiem jak można wysłać taką cipę gdy chce się rozszarpywać trybunał konstytucyjny
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19318311,sedzia-trybunalu-konstytucyjnego-przepytuje-posla-pis-to.html?lokale=local#BoxNewsImg

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
no... ta histeria z wybuchami itp to zwykłe bicie piany, ale gdyby pajace z PO potraktowali tylko odrobinę poważniej te miesięcznice dużo mniej byłoby jadu. amerykanie których w tym należałoby naśladować do końca świata obchodzili by z udziałem wojska takie uroczystości. i nikt nie mówi o batalionie wojska. 

polacy z obu stron wpadają w przesadę, a przecież chodzi o głupią ale tragiczną śmierć wielu ważnych osób w polsce. choćby ci wojskowi którzy tam zginęli powinni być przez swoich uszanowani...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

KOMPUTER:
Spoiler

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Jak mu kot umarł to już mu pieniądze nie potrzebne.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oho, przyszedł pogimnazjalny specjalista, który doczepi sie do wszystkiego co zwiazane z PiSem :lol2: jak tam na wysokosci 4,9%?

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
@Werewolf xD
https://www.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

OTO POLSKA
#3213 2015-12-13, 11:09(Ostatnia zmiana: 2015-12-13, 11:22)
@Werewolf xD
youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ

Wziales już, kazz? :D Tylko nie wiem, czy w tym wieku to jest dobre dla Ciebie :D

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Koniec-bezkarnosci-parlamentarzystow-i-sedziow-ws-wykroczen-drogowych-Andrzej-Duda-podpisal-ustawe,wid,17799966,wiadomosc.html?ticaid=1161c4

Im dłużej działa Duda i PiS, tym bardziej sie przekonuje, że dobrze robilem głosując na nich.

KOMPUTER:
Spoiler

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
https://www.youtube.com/watch?v=gHN3_nGx33Q

xD

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I chuj, nie wiadomo czy kichnal, kaszlnał czy puscił bąka xD

KOMPUTER:
Spoiler

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najnowsza moja refleksja: Polacy to debile, którzy dają się manipulować. Powiedzcie mi, jak to możliwe że politycy i działacze polityczni potrafią tak skutecznie szczuć Polaków jeden na drugiego? Dlaczego polityka w tym kraju jest tak chujowo prowadzona, że jeden drugiego obgaduje i wyciąga na forum publiczne życie prywatne oponenta? Wszystkie ugrupowania kłapią dziobem aby tylko pierdolić i tworzyć podziały. Nikt nie prowadzi merytorycznej rozmowy. Nie ma tutaj różnicy między lewicą a prawicą. Po co Wipler na konferencji po debacie wspomniał o tym że Zandberg i Nowacka byli w związku? Czy dzięki temu sympatyków przybyło, a Razem czy ZLewowi ubyło? Po co narodowcy wrzucają na swoje fanpejdże obrazki typu: ojciec w ormo, synek w kodzie, demokracja zawsze w modzie? Na chuj obrażać zwykłych ludzi, którzy manifestowali przeciw temu co się dzieje z TK? Po lewej stronie podobnie. Efektem tego są później takie oto sytuacje jak z dziennikarzem TVP w miesięcznice po katastrofie, albo te transparenty, które miały miejsce na ostatnich manifestacjach w WWA:
Spoiler

Spójrzcie na komentarze internautów. Rozumiem atakowanie opcji, której się nie popiera, chociaż jestem zwolennikiem pozytywnego przekazu (czyli: chwalenie swojej frakcji), ale nie rozumiem czemu ci ludzie sami siebie obrzucają błotem. Wystarczy poczytać komentarze pod dowolnym politycznym niusem na naTemat czy innym gównie. Chociaż jestem bardzo na prawo od partii Razem, to dzisiaj, gdybym miał głosować zgodnie z sumieniem, zaglosowałbym na nich. Wystarczy obejrzeć parę wypowiedzi Zandberga aby zauważyć różnice.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Oto moja mina, gdy patrze na ten cały bóldupy Partii Oszóstów i Nowoczesnych przybudówek wokół zamachu na demokracje partii wybranej w demokratycznych wyborach. Good Homie Duck :ok:.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak a propo, teorii spiskowych. Jako zwykły zjadacz chleba dający się manipulować i spędzający wolny czas na demo-kwejkowych stronach zastanawiam się ile kosztuje taki "obrazek" z komentarzem pod daną partię.Coś ośmieszającego drugą stronę. Można zauważyć że pojawiają się co jakiś czas i to z obu stron partyjnych
+ czemu nikt na forum nie zainteresował się ofertą pracy w partii Korwin jako informatyk ? W końcu Król wygrał wybory na forum :F  (+ auto korekta hasła Korwin, napisałem z małej litery i podkreśliło, Trzeba napisać z Dużej  XD ktoś coś majstrował przy tym ;p

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3219 2015-12-17, 12:45(Ostatnia zmiana: 2015-12-17, 15:09)
Oto moja mina, gdy patrze na ten cały bóldupy Partii Oszóstów i Nowoczesnych przybudówek wokół zamachu na demokracje partii wybranej w demokratycznych wyborach. Good Homie Duck :ok:.

szczerze mówiąc nawet ja oniemiałem, patrzę ze zdumieniem na zakłamanie tak naprawdę jednej i drugiej strony... pisowi jeżeli im ufać przyświeca jakiś cel, niech nakurwiają, niech zmieniają, niech wywalą wszystkie przeszkody i pokażą co chcą osiągnąć.

czemu nikt na forum nie zainteresował się ofertą pracy w partii Korwin jako informatyk ? W końcu Król wygrał wybory na forum

te zgłoszenia trzeba obwieścić na forum, czy wysyłać do ciebie bezpośrednio?

jeżeli pis wzoruje się na orbanie, powinien wziąć przykład z ilości ministerstw. o ile w jego pierwszym rządzie była ich wesoła chmara (rok 1998), w 2 (2000) i 3(2004) rządzie nie ma ich nawet 10! pis naprodukował 23 ministerstwa, mistrzowie kontroli. z tego wynika że za pierwszym razem rządził z bandą złodziei z którą musiał się dogadywać, za 2 i 3 razem, rządzi niepodzielnie.

KORWiN postuluje likwidację podatków PIT i CIT. Chce zmniejszenia liczby ministerstw z 19 do 6

0 użytkowników
Do góry