OTO POLSKA 1699674 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1699674

Odpowiedzi 5881

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
że była szansa, aby zmienić ustrój, a Rosjanie wcale nie chcieli wjeżdżać czołgami, lecz generałowi  i jego poplecznikom najbardziej zależało na tym, aby utrzymać władzę i "skruszyć" Solidarność. Dlatego wprowadzili stan wojenny...
Moje przemyślenia, dedykowane do Smolo, zaznaczam, nie było mnie tam, bazuję na kartach historii oraz tym co słyszałem od osób starszych
Solidarność organizowała masowe strajki, nazywane różnorako, ostrzegawcze, generalne etc.
Zdarzały się strajki w (akurat ten dokładny przykład był chyba na początku po wprowadzeniu stanu wojennego) kolejności: Piekarnia, Dostawcy, Sklep. Nie ważne jakie powody, ludzie nie mieli dostępu do pieczywa przez trzy dni, zakładając że strajki były jednodniowe. Październik '81, powrót karteczek, bo towaru po prostu nie było wystarczająco na eksport(kraj miał swoje zobowiązania oraz wydatki) jak i sprzedaż krajową. Na pewno brak towarów wpływał pozytywnie na ówczesną atmosferę.

W trakcie stanu wojennego, nie było ukrywania towaru, ponieważ służby porządkowe miały prawo przeszukać sklep i magazyn, jeśli znaleźli towar - szedł na półki, a sprzedawczyni mogła stracić pracę dyscyplinarnie.
Rosjanie nie chcieli wjeżdżać do kraju? Pewien jesteś? Fakt, stwierdzili w trakcie narady (10 12 '81) że uznawali to za ostateczność, dlatego zanim kraj do końca się nie podzielił, wprowadzono stan wojenny. Solidarność próbowała obalić rząd, przejąć władzę, skończyłoby się to powstaniem/wyraźnym podziałem, ofiar byłoby więcej, oraz ZSRR mogłoby to uznać za "ostateczność". Nie twierdzę że rząd wtedy pracował dobrze, nie było mnie tam, nie widziałem tego, jednak Solidarność nie była bez winy.
Co więcej, rozpoczęcie planowania wprowadzenia stanu wojennego było zapoczątkowane po realnej groźbie ze strony ZSRR, Ameryka ogłosiła że w takim wypadku zainterweniuje. Były też prezentowane mapy z planami najazdu na Polskę, również 80. Lipiec '81, "okazało się, że bez powiadomienia polskiej strony Rosjanie przerzucili do swojego składu w Bornem Sulinowie ponad 600 czołgów zwiększając tam ich liczbę do 900 wozów jako, że wcześniej w bazie stacjonowało ich już ponad 300. Miesiąc później marszałek Wiktor Kulikow zażądał od polskiego dowództwa zgody na wprowadzenie do LWP doradców radzieckich od szczebla Sztabu Generalnego do szczebla dowództw dywizji włącznie, jednak mu odmówiono". "Na początku września 1981 roku nad granicami Polski odbyły się największe powojenne ćwiczenia Armii Radzieckiej o kryptonimie „Zapad-81”, które według wspomnień ich uczestników wyglądały na próbę generalną przed radziecką inwazją na Polskę"
Zero groźby. :ok:

Solidarność miała pretensje za parę naprawdę małych pierdół, patrząc na to przez pryzmat czasu:
1. Mazurek - Wtedy be, teraz ok?
2. Reforma rolna - Doczytał ktoś jakie mieli wynagrodzenie za zajęte ziemie?
Właściciele polscy za przejęty i rozparcelowany majątek otrzymywali dożywotnie zaopatrzenie w wysokości pensji urzędniczej VI grupy.
Chociaż fakt, mieli też parę naprawdę poważnych powodów np. inwigilacja.

Rozpierdala mnie to że osoby starsze z ogółu uważają że decyzja Jaruzelskiego była słuszną, to młodzież uważa inaczej. Dobitym tego dowodem jest to, że co roku jest to pytanie zadawane i co roku coraz więcej osób uważa że była to zła decyzja.
CBOS zwraca uwagę, że zmieniają się oceny wprowadzenia stanu wojennego. W 2001 r. ponad połowa Polaków (51 proc.) uważała, że była to słuszna decyzja, przeciwnego zdania był co czwarty pytany (25 proc.). Obecnie 44 proc. badanych sądzi, że decyzja o wprowadzeniu stanu wojennego była słuszna. Odmienne zdanie ma 34 proc. ankietowanych.
„Tendencja ta prawdopodobnie się utrzyma i w  przyszłości możemy spodziewać się przewagi ocen negatywnych nad pozytywnymi” - ocenił CBOS w raporcie z badania.
Gen. Jaruzelski "i spółka" zaplanowali wprowadzenie stanu wojennego tak by zminimalizować liczbę ofiar. To nie oni wydawali rozkazy do strzelania:
W pacyfikacji kopalni Wujek zginęło 9 górników, a 21 zostało rannych.
Rannych zostało 41 milicjantów i żołnierzy, w tym 11 ciężko.

Biorąc pod uwagę fakt że górnicy nawet nie chcieli negocjować (a wręcz jedynie poszerzyli swoje żądania) i z tego co kojarzę (mogę się mylić, ciężko coś na ten temat na szybko znaleźć), oni pierwsi zaczęli od rzucania w ZOMO kamieniami. Wiem na pewno że przygotowali prowizoryczne uzbrojenie dzień wcześniej. "Nie jest tak źle", oczywiście śmierć tych ludzi była tragedią, jednak nie możemy winić Jaruzelskiego za to, mogli ustąpić, ich powody nie były aż tak ważne (internowanie Jana Ludwiczaka), musieli się liczyć że mogą zginąć - informacje o innych, brutalnych, pacyfikacjach do nich docierały. Rządowi sytuacja wymknęła się z rąk, nie było planu zabijania ludzi, były to ofiary emocji.

Co więcej, mają pretensje jednak zapytani o rok nie potrafią odpowiedzieć. Nie wspominając o dniu czy miesiącu. "Wiem że zrobił źle. Kiedy, pytasz? To pierdoła wyleciało mi z głowy."? WTF? Skoro było tak źle czemu jest problem z podaniem daty? Czyż bolesne wspomnienia nie wbijają się w pamięć? A może jeszcze wtedy ankietowani nie żyli, lub nie posiadają z tego okresu pamięci bo byli za mali?

No i koniec końców... mamy naszą demokrację, co nam z niej? Napisał polak z Anglii, gdzie wyjechał w poszukiwaniu lepszego życia bo w Polsce nie było ku temu warunków.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

OTO POLSKA
#2301 2014-06-16, 07:16(Ostatnia zmiana: 2014-06-16, 12:45)
Ten ruch narodowy to jednak matoły :D
Bo?
Jednak ta wypowiedź "Państwo istnieje tylko teoretycznie" jest całkiem sensowne jeśli przedstawi się je w całości:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Kurwa wiedziałem ze to zdanie będzie wyrwane z kontekstu ale żeby aż tak?  :D

Ten ruch narodowy to jednak matoły :D
Bo?
Nigga please

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

OTO POLSKA
#2303 2014-06-17, 08:55(Ostatnia zmiana: 2014-06-17, 11:19)
https://www.youtube.com/watch?v=vMZjG6b1KY8

Post połączony: 2014-06-17, 11:19
Skopiowane prosto z shoutboxa, bo rzeczywiscie troche tam zasmiecilem. Jezeli moge prosic to niech jakis admin/mod przeczysci ShoutBox.

Hulk hogan pierdolisz. To że niemieccy obywatele tyrają (też sporo) i zarabiaja sporo, to bardzo dobrze. Zarabiaja tyle na ile pracuja. To w Polsce jest przejebany system, gdzie tyrasz po 12, zarabiasz miesiecznie 1400zł i jesteś traktowany jak smiec. Ale to w zadnym razie wina niemcow nie jest. To wina ustroju, rządzacych oraz tego, że firmy i miejsca pracy w wiekszosci naleza do prywaciarzy. On ma w dupie czy sobie poradzisz czy nie. A jak cos Ci nie bedzie pasowac, to na Twoje miejsce jest ponad 10 innych osób. Wprost przeciwnie niz w Niemczech. Tam, jak gadalem z kolezka co kiedys mieszkal chyba ponad rok, szef to normalny czlowiek. Dopytuje sie co u pracownika, jak zyje, a jak cos odwali to stara sie mu pomoc, naprawic a nie wyjebac na zbity pysk. Zreszta, tam chociazby zyce jest tansze. Przecietny Polak zarabia 1500-2000zł, przecietny niemiec 2000euro. Koszulka nike oryginalan w Polsce kosztuje 135zł a w Niemczech 35 euro. Sam codziennie szukam ofert pracy w Niemczech. Znalazlem jedna, ale niestety minalem sie z zawodem, bo ja jestem zawód mechanik, a tam trzeba miec zawód budowlaniec. Płaca 10tyś zł na miesiac, 10 godzin dziennie przez 4-5 dni w tygodniu. Do tego 13 i 14 pensja plus dieta. A w Polsce jestesmy 200 lat za murzynami. Zrobisz sobie tatuaz - bandyta. Pójdziesz do szkoly zawodowej - debil. Idziesz do pracy fizycznej - bedzie szkopał doły za 1000zł. A tam nie, ogolnie za granica jest tak - zrobisz sobie tautaz? No co, to jest jak kolczyk czy cos tego typu. Pojdziesz do zawodowki? No i co z tego, normalna szkola z innym profilem. Idziesz do pracy fizycznej? Widocznie taka lubisz. Tam otrzymujesz wypłate ADEKWATNĄ do tego co zrobisz i co potrafisz. A w Polsce wlasnie jest taki problem, ze mozesz potrafic duzo, mozesz tyrać jak wół a i tak tego odpowiednio nie docenią. Nie mowiac juz o urzedach, gdzie u nas bedziesz czekal 3 godziny bo kobita ktora przyszla 5 minut temu do pracy akurat sobie przerwe zrobila. Stare pruchna którym sie zyc nie chce wiec utrudniaja zycie innym, ani sie nie usmiechna, do tego nie miłe. Tam też jestes trzy godziny w urzedzie, ale sprawe zalatwiasz po pół godzinie, max godzinie a reszte sam chcesz być bo kobitki na recepcji miłe, herbaty, kawy chca zaparzyć. Zupełnie przeciwienstwo jak do Polski.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Werewolf, nie wiem nawet kurwa od czego zacząć, zacząłem pisać ale te twoje wyobrażenia są tak śmieszne że wcale się nie dziwie że nie mogłeś pójść do szkoły z maturą. To tylko potwierdza to że każdy kto idzie do zawodówki zamiast technikum jest debilem, pogódź się z tym. Dorośnij, znajdź pracę bo to wcale nie jest takie trudne jeśli nie czekasz kurwa na oferty z bajki, a z całego twojego postu jest kurwa całkowicie jasne że nigdy nigdzie nie pracowałeś, pójdź zaocznie do prawdziwej szkoły, i przestań zwalać swoje problemy na innych. bo tobie się nie udaje. Jakoś kurwa innym się spokojnie udaje w tych samych warunkach. Na tym właśnie polega klasyczne polactwo, na usprawiedliwianiu swoich niepowodzeń życiowych byle czym.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ja nie mowie tego na swoich doswiadczeniach, a na doswiadczeniach kolezkow którzy żyli na głodzie tu w Polsce, pojechali tam i teraz NA WSZYSTKO sobie mogą pozwolic i zyja jak krolowie.

Cytuje: "Wyjedz Maciek z tego szamba póki nie jest za duzo" - cytat kolegi na wyspach co sobie moze 500-1000zł TYGODNIOWO odłozyc po odprowadzeniu wszystkich oplat i zakupieniu jedzenia, ciuchow.

EDIT: A co do opini, ze nigdzie nie pracowalem itd to zachowaj je prosze dla siebie, bo gowno o mnie wiesz i nawet nie wiesz, jak bardzo sie mylisz.

Jasne, jest sporo osób które tu sobie znalazly DOBRĄ prace i zyja godnie. Jeszcze wiecej osob co sobie znalazlo po prostu prace, i zyja sredniawo. A ile jest osob co wyjechalo zeby tam zarobic? Wlasnie. A jeszcze wiecej jest osob ktore wyjechaly i juz nawet nie mysla o powrocie.

"Nie jestem przywiazany, nie obcy jest mi swiat, nie jedno dalekie miejsce mym azylem od lat"

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
chodzi mi o pierdolenie typu
On ma w dupie czy sobie poradzisz czy nie. A jak cos Ci nie bedzie pasowac, to na Twoje miejsce jest ponad 10 innych osób. Wprost przeciwnie niz w Niemczech.
szef to normalny czlowiek. Dopytuje sie co u pracownika, jak zyje, a jak cos odwali to stara sie mu pomoc, naprawic a nie wyjebac na zbity pysk.
W polsce szef to też normalny człowiek, wszystko jest relatywne i zależy na kogo trafisz, miałem już czterech róznych bezpośrednich szefów, (czyli bardziej kierowników) i każdy był ok.

I jeszcze jedno
To wina ustroju, rządzacych oraz tego, że firmy i miejsca pracy w wiekszosci naleza do prywaciarzy.
Aha, czyli jesteś komunistą? Rzeczywiście zajebiście się żyło za komuny....

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Narzekaja na komuny, ale wiele starszych osob mi mowilo, ze jako zwykli obywatele ŹLE nie mieli. W sklepie tanio, co prawda jeden rodzaj szynki i jeden rodzaj chleba, nie jak teraz, idziesz masz szynka z indyka, z kurczaka, z jelenia, ale tanio było. Miejsca pracy były, nie było bezdomnych, nie było głodujacych.

Nie jestem za komuną i NIE jestem komunista. Better dead than red. Za komuną nie mogę byc, bo nie zylem wtedy i nie wiem jak to wygladalo.

Swoja droga - nigdzie nie nawiazalem do komuny, a Ty i tak wynalazles sens komuny w moich postach. Ekstra.

EDIT A co do tego, ze jak cos mi sie nie podoba to jest 10 osob na moje miejsce - mało to razy tego nie slyszalem, nawet chociazby w takich pracach dorywczych.

Co do tego na kogo trafisz, to oczywiscie, masz racje. Szkoda tylko, ze wiekszosc wlasnie ma mentalnosc, ze moze wszystko i są wyzej nad pracownikami.

KOMPUTER:
Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Nie jestem za komuną i NIE jestem komunista. Better dead than red. Za komuną nie mogę byc, bo nie zylem wtedy i nie wiem jak to wygladalo.

Swoja droga - nigdzie nie nawiazalem do komuny, a Ty i tak wynalazles sens komuny w moich postach. Ekstra.
Więc sprawdź może definicje komunizmu albo prywatnej własności. Prywaciarz to osoba posiadająca własną firmę, tak jak kurwa powinno być i czego komunizm zabrania. Cała ta ideologia polega na tym że prywatna własność to nic i wszystko powinno należeć do państwa.

Edit:
nie było głodujacych.

Powiedz to tym 30 milionom Ukraińców :lol2: z 1933

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tyle, ze to raczej nie jest jedyny wymóg komunizmu, i nazywanie kogos kto tego popiera komunista jest skrajnie debilne.

Szczerze to bez róznicy czy prywaciarz czy panstwowa, ale w prywaciarzu NAJCZESCIEJ szef jest wywyzszona pizdą która wyjebie Cie przy najblizszej wpadce. Oczywiscie, tak jak napisales, to zalezy na kogo trafisz.

EDIT: Mówie o Polakach, jak było w Polsce a ten mi wyjezdza z ukraincami. GENIUSZ MADAFAKA

KOMPUTER:
Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Tyle, ze to raczej nie jest jedyny wymóg komunizmu, i nazywanie kogos kto tego popiera komunista jest skrajnie debilne.
Ja pierdolę Warefwolf. TO JEST PODSTAWOWA IDEA PAŃSTWA KOMUNISTYCZNEGO, ile razy mam powtarzać. Wojna klas kurwa, co ty robiłeś na lekcjach historii?

Edit,
EDIT: Mówie o Polakach, jak było w Polsce a ten mi wyjezdza z ukraincami. GENIUSZ MADAFAKA
Ja tylko mówię o tym co komunizm zrobił dla ludzkości.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rzeczywiscie, taka wojna klas, że nie było roznicy miedzy bogatymi a biednymi, miedzy innymi jaka jest teraz :lol2:

EDIT: Skoro Tobie dobrze jest tak jak teraz, to jasne, spoko. Niech bedzie, ja nikomu nie zycze zle. Ale mnie nie jest dobrze i zamierzam isc w slady znajomych. Im tez nie bylo dobrze i powtorze - wyjechali, zyja jak krolowie.

Powiedzialem o kolezce ktory na wyspach potrafi sobie odlozyc tygodniowo 500-1000zł. Ja nie mam 2 zł dziennie na wode na trening :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Rzeczywiscie, taka wojna klas, że nie było roznicy miedzy bogatymi a biednymi, miedzy innymi jaka jest teraz :lol2:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Walka_klas
http://pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marksizm
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kapitalizm
Skończyłem z tobą rozmawiać o komuniźmie wiedz tylko że w Niemczech które tak uwielbiasz tak samo jak pozostałych krajach zachodniej europy i absolutnie każdym niekomunistycznym kraju większość firm, jesli nie wszystkie sa w posiadaniu osób prywatnych, tak zwanych prywaciarzy, tak jak powinno być.
EDIT: Skoro Tobie dobrze jest tak jak teraz, to jasne, spoko. Niech bedzie, ja nikomu nie zycze zle. Ale mnie nie jest dobrze i zamierzam isc w slady znajomych. Im tez nie bylo dobrze i powtorze - wyjechali, zyja jak krolowie.

Powiedzialem o kolezce ktory na wyspach potrafi sobie odlozyc tygodniowo 500-1000zł. Ja nie mam 2 zł dziennie na wode na trening :lol2:
Ja własnie popijam ballantinesa z colą i jakoś mnie stać na kilka kolejnych butelek, no ale trzeba nie być frajerem. Trawa jest zawsze zieleńsza po drugiej stronie wzgórza, nie próbuje ci wmówić że polska jest jakąś idyllą i w niemczech oczywiście lepiej się ogólnie zyje, ale nie z powodów które wymieniłeś bo te twoje teorie spiskowe sa po prostu śmieszne i próbuje ci wyperswadować tą skłonnoś do obwiniania wszystkiego, tylko nie samego siebie o swoje niepowiedzenia bo jeśli z tego nie wyrośniesz skończysz popijając harnasie, żubry i tyskacze na rogu sklepu.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Sprawa jest prosta. I w Polsce, i na Zachodzie da się godnie żyć. Tylko na Zachodzie będąc cieciem nie martwisz się czy ci starczy do pierwszego, a w Polsce już tym różnie bywa.
Co do Ruchu Narodowego. Jako jedyni teraz ruszyli się sprzed kompów i organizują protesty, a lamusy dupa cicho.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy

Sculler

OTO POLSKA
#2315 2014-06-18, 21:17(Ostatnia zmiana: 2014-06-18, 21:50)
https://www.youtube.com/watch?v=4hAoYTJPSqA

"chuj, dupa i kamieni kupa"

some things are meant to be

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jak to jedyni? Ja nie jestem z RN, a jakoś ruszyłem dupę. I znam innych, lamusy dupa cicho.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czekajcie. Stop. Oni naprawdę walczą teraz "wprost" za upublicznienie tych nagrań?

Ostatnio Polska jest pełna tylu absurdów... płacenie odszkodowań za holocaust i dla armii czerwonej, podatek dla żon szefów firm - bo gotując obiad pomagają w jej prowadzeniu, czy ostatni hit - podatek od grilla - bo robiąc go można nie tylko się najeść ale i ogrzać. Straszna rzecz. Nie chce sobie nawet myśleć, co dzieje się za naszymi plecami, zachowane w tajemnicy.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

OTO POLSKA
#2319 2014-06-19, 12:45(Ostatnia zmiana: 2014-06-19, 13:36)

A tak na poważnie, Tusk tylko i wyłącznie po raz kolejny się ośmieszył tą swoją konferencją, szczególnie twierdząc, że "nie trzeba było wydawać wszystkich nośników” cóż - 
czyli tak naprawdę powinni "zabezpieczyć' cały sprzęt redakcyjny Wprost.
Najpiękniej podsumowała wszystko Olejnik http://www.tvn24.pl/wideo/monika-olejnik-ucisza-premiera,1294883.html
Mam nadzieję, szczerą nadzieję, że PiSowi i innym partiom uda się ta cała akcja z wotum nieufności, bo rząd Tuska totalnie się skompromitował. Do tego jego ironiczne uśmieszki podczas konferencji, no kwrva.

0 użytkowników
Do góry