Wybaczcie ale przez dwa dni nie mialem dostepu do internetu.
Ja pierdole zrób najlepiej
http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&tbs=isch%3A1&sa=1&q=african+djembe&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
I po problemie i ładne to i można tu to 500 tri wykorzystać całkiem całkiem.
Sam to chcialem zaproponowac. Jesli ktos zrobi zajebiste olinkowanie na normal mapie to ma u mnie propsa jak gliwickie karbinadle.
BTW, ostatnio poszlismy ze znajomymi na plaze, gralismy na takim bebenku, najebalismy sie ciderem, a na koncu wjebalem sie do oceanu
BTW, można oddawać tylko jedną pracę?
W sumie mozna by dopuscic wiecej niz jedna. Im wiecej ktos sie napracuje, tym lepiej dla niego - wiecej sie nauczy. Nie ma jednak sumowania glosow.
Chyba przegapiłem gdzie jest napisane do kiedy jest czas.
Ehh, bylo na pewno, ale zdaje sie ze usunelo sie gdy edytowalem zeby dodac to o teksturach - bylo zaraz pod tym, a ja uzywalem touchpada, wiec moglem przypadkiem cos zaznaczyc i usunac. Dodane, i poprawka na GMT+1

Mój gangsta nyga model
Przez te cieniowanie wyglada jakby membrana byla wypukla. I jakos ksztalt mi niezbyt podchodzi, wole takie:
http://www.mountainrythym.com/home/drums/images/djembes_adl-adm-ads.jpgdalej sobie eksperymentuję z obniżaniem ilości polygonów. Małe bębny udało mi się zrobić 96 trisowe, a duży 258 trisowy (ale przy tym usunąłem tylnie ścianki, więc model od tyłu nie wygląda powalająco
Myślę, że mogę dać radę wcisnąć się w 1000 trójkątów.
Mysle ze zrobienie jednego bebenka (nienygusowego) porzadnie i schludnie daloby lepszy efekt niz cala perkusja. Cala tez na pewno daloby sie zmiescic w 500: to co zrobil Avallach mozna jeszcze bardzo urozmaicic, wiele elementow mozna zrobic poprzez chociazby plaski dwustronny prostokat z alpha mapa, a na koncu zostaloby pewnie jeszcze pare trisow na klamry. Rob jednak na razie nygusa, zobaczymy co wyjdzie.
Ja robię te skrzypce, ale mam 32 trójkąty za dużo, a nie ma co upraszczać już 

Można by podciągnąć je pod tolerancję jakąś?
Zero tolerancji. Ale propsy za model. Spokojnie dasz rade uciac cos chociazby na gryfie, a i uszczkniecie dwoch krawedzi w obwodce by nie zaszkodzilo. Serio, w przypadku tego modelu pozbycie sie 16 trisow to nie problem.
Za dziurawy model jestes dyskwalifikowany. To bitwa gameartowa, a wiec model musi byc w pelni funkcjonalny. Usuwajac denko "bo na screenie nie widac", zaczynasz dzialac pod render, nie pod gameart. Tnij, tnij, nie marudz, jeszcze sie okaze ze i smyczek uda sie wcisnac w limit.
BTW, co oznacza "łączny rozmiar" tekstur 0.25mpx? KAŻDA z nich może mieć po 512x512 czy ŁĄCZNIE mają tyle mieć (czyli przy diff+normal+spec+env każda po 256x256)?
Jako jedna tekstura liczony jest jeden zestaw map: diffuse, normal, specular, alpha i wszystko inne. 0,25 MPix to laczna powierzchnia wszystkich takich zestawow, a wiec mozesz zrobic:
a) 512x512
b) 2x 512x256
c) 4x 256x256
d) 512x256 + 2x 256x256
Lub pociac to w dowolny inny sposob, np. zrobic jedna jakas mala lub ekstraordynaryjna teksture, np. 64x256, jesli bedzie Ci potrzeba do jakiegos malego elementu.
Ktos spyta: po co dzielic 512x512 na dwie 512x256? A otoz przydaje sie to np. w przypadku, kiedy potrzebujemy jednej tekstury seamlessowej.
Nie mogę bo byłoby kanciaste, głupio by to wyglądało przy całym śliczniutkim modelu.
Krecisz paneczku.
I tyle na razie. Propsuje kazdego kto robi cokolwiek.