Dragon Age 2 22668 70

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 8.07.2010 roku

Wyświetleń 22668

Odpowiedzi 70

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://www.cdaction.pl/news-13599/dragon-age-2-dzis-bedzie-zapowiedz.html

Mi krew już spłynęła poniżej pasa. Jak nie spierdolą to Dragon Age będzie moją ulubioną serią obok Gothica, Metal Gear Solid i Devil May Cry... uwierzcie mi, to prawdziwy prestiż :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No ciekawe, ciekawe. Zobaczymy czy to na pewno DA2 ;D
Ja osobiście jeszcze muszę dodatki przejrzeć;)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Dragon Age 2 A to Ci niespodzianka :D
Wcale nie. Od początku zapowiadana była trylogia, podobnie jak Mass Effecta.

Cytat: V3Q link=topic=10722.msg102742#msg102742#msg102742#msg102742 date=1278578343
No ciekawe, ciekawe. Zobaczymy czy to na pewno DA2 ;d  
Ja osobiście jeszcze muszę dodatki przejrzeć;)
Nie warto

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wcale nie. Od początku zapowiadana była trylogia, podobnie jak Mass Effecta.
Chodzi mi raczej o to, że tak szybko... bo bardzo szybko jak na grę tego formatu :lol:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Mam nadzieję, że zamiast DA wyjdzie ME :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Yeee oficjalna zapowiedź jednego z najmniej oryginalnych cRPGów ostatnich lat xD

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Elvans link=topic=10722.msg102816#msg102816#msg102816#msg102816 date=1278612947
Yeee oficjalna zapowiedź jednego z najmniej oryginalnych cRPGów ostatnich lat xD
Zapomniałeś dodać najnudniejszych i idiotycznie zaprojektowanych

Spoiler

WAH WAH WAH.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dragon Age 2
#8 2010-07-10, 12:29(Ostatnia zmiana: 2010-07-10, 12:29)
Podaj argumenty.
Owszem gra była cała schematyczna i jedynie potwierdza moją teorie, że wszelkiego rodzaju pospolici fantaści, twórcy takowych gier to idioci zamknięci w szafie nie potrafiący wyjść poza pewne normy retoryczne i utarte schematy. Mimo tego grało się bardzo fajnie, mimo że grę musiałem podzielić na 2 tury z półrocznym odstępem bo bywało nudno i irytująco od tych smoków, orków, plag i innego gówna które widziałem już dziesiątki razy w innych produkcjach.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
"Owszem gra była cała schematyczna i jedynie potwierdza moją teorie, że wszelkiego rodzaju pospolici fantaści, twórcy takowych gier to idioci zamknięci w szafie nie potrafiący wyjść poza pewne normy retoryczne i utarte schematy."

Moim zdaniem po prostu takie są oczekiwania rynku, tak samo jak cukierkowanie gier.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potwierdziły się najgorsze obawy graczy czekających na Dragon Age II. Jak ujawnił magazyn Game Informer, główny bohater tej produkcji będzie postacią od podstaw stworzoną przez twórców. Nie będzie można mu więc zmienić rasy ani nadać własnego imienia.

Podobnie, jak w przypadku komandor(a) Shepard(a) z serii Mass Effect, Hawke (bo tak ma na imię główny bohater Dragon Age II) będzie postacią stworzoną przez BioWare. Choć gracze będą mieć wpływ na je (postaci) wygląd, płeć oraz klasę, nie będzie można wybrać dla niej rasy – Hawke będzie człowiekiem i nic tego nie zmieni.

Może dziwić taki krok twórców, którzy w Dragon Age: Początek stawiali duży nacisk właśnie na kreację postaci (oraz tytułowe Początki, dzięki którym można było w jeszcze większym stopniu przywiązać się do bohatera). Oczywiście ma to swoje plusy – wszystkie kwestie Hawke’a zostaną udźwiękowione i nie natkniemy się na sytuację, gdy poszczególni NPC-e zwracać się będą do bohatera bezosobowo. Ma to wpłynąć na "filmowość" fabuły.

A kim jest Hawke? To gość, który uciekł przed zagładą rodzinnej wioski Lothering, którą mroczne pomioty zniszczyły w „jedynce”. Oznacza to, że najprawdopodobniej akcja sequela toczyć się będzie (przynajmniej na początku) równolegle do wydarzeń znanych z Dragon Age: Początek i jego pudełkowego dodatku, Przebudzenia.

O ile w oryginale gracze, jako Szarzy Strażnicy, musieli pokonać Arcydemona i powstrzymać Plagę, o tyle w Dragon Age II Hawke’owi przyświecać będzie zgoła inny cel. Po ucieczce z Lothering, uda się na północ Fereldenu. Tam trafi do metropolii Kirkwall – największego centrum populacji w Wolnych Marchiach. Pragnieniem bohatera będzie zdobycie honorowego tytułu Czempiona Kirkwall. A to, w jaki sposób go zdobędzie, zależeć będzie od graczy.

Źródło: http://www.cdaction.pl/news-13637/dragon-age-ii-glowny-bohater-elfem-lub-krasnoludem-nic-z-tego.html

Noż kuźwa ;< Z drugiej strony... i tak bym grał człowiekiem :lol:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Tam trafi do metropolii Kirkwall – największego centrum populacji w Wolnych Marchiach.

Niech żyje Jasiek Kiep!
Gdyby w Kirkwall humor dorównywał temu z Opowieści Barda, kupiłbym oryginała  :lol2:

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
Dragon age miał wnieść coś nowego do gatunku RPGów(przynajmniej tak zapowiadali).
Ale w praktyce nic nowego nie wniósł tylko skopiował to co już było.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ciekawie była przedstawiona magia, przynajmniej w sensie fabularnym. niestety buractwo nie wykorzystało pełnego potencjału tego wątku.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Są dwa nowe screeny przedstawiające nowy styl graficzny :lol:  

http://www.cdaction.pl/obrazki/dragon-age-2-ii-screeny-2_173h5.jpg
http://www.cdaction.pl/obrazki/dragon-age-2-ii-screeny-1_173h5.jpg

Ogółem fajnie to wygląda, tylko te mroczne pomioty nie są już takie szkaradne ;<

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
To teraz się nie popisali robią nam wowa w trybie single ; p

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
W ogóle mi się to nie podoba względem jedynki. Teren jakiś masakryczyny, mroczne pomioty wyglądają jak jacyś przebierańcy, miecze jak z odpustu (albo i gorzej).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Te mroczne pomioty wyglądają jak te o wolnej woli z dodatku. Może jakieś nawiązanie?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nic dziwnego, że wygląda brzydko skoro nie ma teraz nawet shaderów. Nie za bardzo wiem jednak po co takie screeny publikować, zwłaszcza że w obecnej postaci wygląda to jak gra z przed 5 lat.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=Bjk-wzOUS_Y
[/media]
ja z racji słabego neta nie podzielę się wrażeniami, ale wy mówcie, czy wam się podoba czy nie :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry