Axel 18502 67

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 17.05.2010 roku

Wyświetleń 18502

Odpowiedzi 67

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Przed wydaniem edukacyjnego Axela przed gwiazdką możecie spróbować uderzyć do Dzień Dobry TVN. Gdyby nie mieli żadnego innego materiału, może zgodzą się Was puścić ze względu na przeznaczenie gry. Przy okazji moglibyście ładnie wypromować gierkę, program ogląda wiele osób. Warto spróbować.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Promocją i marketingiem zajmuje się wydawca. Jest wsparcie onetu, może da się gdzieś jeszcze powalczyć. Trzeba się pokazywać gdzie się da. W sumie spotkanie autorskie najlepiej byłoby zrobić na dworcu centralnym w wawie ;]

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Kurde zapomniałem napisać, że Axel będzie w Kawa czy herbata dzisiaj o 6.40. A tak w ogóle ktoś kupił chomika? :lol:

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Axel
#43 2010-06-08, 22:49(Ostatnia zmiana: 2010-06-08, 22:50)
Wybacz, Sher, ale ja nie, bo w takie gry nie gram :lol:
W każdym razie, w Kawie/Herbacie widziałem. Wyszło całkiem w porządku.

P.S. Axela nie ma na darkwarezie :D

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Nie ma i raczej nie będzie. Chociaż z drugiej strony może za jakiś czas przygotować wersję na torrenta, żeby popularność i dostępność zwiększyć :D  Na tym i tak wiele nie zarobimy, dopiero kolejne części co nieco zarobią.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
fajno gdyby wyszedł z tego drugi kangurek kao

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Swoją drogą na torrentach i warezach wzrośnie popularność gry, natomiast grupa docelowa raczej nie piraci xD

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Wydawca ma pewne plany co do gry, nam to pasuje bo niewielkim kosztem w kilka miechów zrobi się kolejną grę za cash. Z jednej strony trochę szkoda, bo mamy fajne pomysły na nową grę dla dzieciaków, z drugiej trzeba wydoić Axla na maxa + za jakiś czas sequel już na innym engine, a więc będzie dużo ładniej. W przyszłym roku do wakacji powinniśmy skończyć kolejne 2 gry dla dzieci i wtedy zabierzemy się za jakiś konkret, żeby coś zarobić. Studio też raczej w przyszłym roku realnie zacznie funkcjonować, choć team nalega, żeby już coś kombinować, ale to się zobaczy. Teraz dużo zależy od tego jak gra się zagranicą przyjmie bo póki co dopiero rozmowy trwają - w PL niestety się marnie zarabia.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Robiliście to jako Bone, jego sumplement czy jakaś niezależna od tego grupa?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jako mix: kilka osób z bit dobiło do projektu, z którym jechali ludzie z branży (lead CI, PCF, proger z Techa, etc). Zobaczymy jak to się poukłada, na razie to tylko dodatkowe zajęcie i inwestycja w przyszłość.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
http://www.gamezilla.pl/content/komputer-swiat-gry-62010-juz-w-kioskach

Przyglądamy się także grom dla dzieci - Axel: Wielka ucieczka

Czytał ktoś?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Recenzji ukazało się kilkanaście, chyba tylko 2 były krytyczne :D

Co do axla to teraz czekamy tylko na licencję na USA i tam wydamy, ciekawe co z tego wyjdzie.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
W CDA Axel dostał 3 :lol:  Pisali, że tekstury są w bardzo niskiej rozdzielczości i modele są gówniane. Plusem było to, że gra nie propaguje przemocy.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Modele i texy kwestia gustu, poza tym to gra low poly wg mnie grafika jak dla dzieci jest bardzo dobra. Największy problem z ocenianiem Axla jest właśnie przez pryzmat gier dla starszych, a nie tędy droga.

W końcu klepnęliśmy umowę w USA :)  Dystrybucja cyfrowa, drm już hula, ogólnie duże kanały dystrybucji. Podrzucę info jak wbiją w system.

Tak btw to robimy 2 kolejne gry, umowa na jedną z nich też w przyszłym tygodniu powinna być klepnięta, tu już będzie budget więc w końcu coś na tym zarobimy przed wydaniem :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
możecie ujawnić ile dostaliście za axela?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Nie mogę, ale w PL gra sprzedała się w kilku tysiącach i zarobiliśmy grosze - z każdej mamy 25%. Wydawca się na tym odkuł, ale my niestety wcale. Dlatego tak cisnąłem na USA, wątpię, że gra się dobrze tam sprzeda, ale rynek jest ogromny więc minimum tam to i tak dużo więcej niż maksimum tu.

sauron
  • Gość
Cytat: shergar link=topic=10110.msg117302#msg117302#msg117302#msg117302 date=1288854951
Nie mogę, ale w PL gra sprzedała się w kilku tysiącach i zarobiliśmy grosze - z każdej mamy 25%. Wydawca się na tym odkuł, ale my niestety wcale. Dlatego tak cisnąłem na USA, wątpię, że gra się dobrze tam sprzeda, ale rynek jest ogromny więc minimum tam to i tak dużo więcej niż maksimum tu.

pogratulować że tak daleko zaszedłeś, ja teraz mam dramaty z ustalaniem limitów sprzedaży gier które inwestor uzna za racjonalne a nie hiper optymistyczne  :lol2:

michalsz

michalsz

Użytkownicy
posty132
  • Użytkownicy

michalsz

Axel
#57 2010-11-04, 17:09(Ostatnia zmiana: 2010-11-05, 00:19)
Gra nawet fajnie wygląda , a gratuluje wam że zaszliście tak daleko :P
Nawet z ciekawości chciałem sprawdzić czy gra jest na torrentach , i jest , ale jak wpisałem "Axel wielka ucieczka" to pierwsze to co zobaczyłem to "axel wielka ucieczka crack"

[mod=Aztek]Warnik za bezczelne propagowanie piractwa :ok:
Torrenta rzecz jasna wyciąłem[/mod]

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No cóż, dzięki torrentom nie zarabiamy...

Kazz nie wiem czy daleko, ogólnie w pl to porażka, podobnie app store - też nie jest różowo. Może steam lepiej wygląda, ale tam nie jest się łatwo wbić.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ten tekst z torrentami mi się podoba

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry