Seria gier Stronghold 11938 38

O temacie

Autor

Zaczęty 8.05.2010 roku

Wyświetleń 11938

Odpowiedzi 38

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Zapraszam do opiniowania, która część jest najlepsza itd.

michalsz

michalsz

Użytkownicy
posty132
  • Użytkownicy
Według mnie najlepsza cześć to twierdza krzyżowiec extreme duża skala zniszczeń czary i jest bardzo trudna więc to jest to

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ja z entuzjazmem patrzę w przeszłość. Pamiętam jak bardzo podobała mi się kampania pierwszej części serii. To było coś niesamowitego.

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
Ja z entuzjazmem patrzę w przeszłość. Pamiętam jak bardzo podobała mi się kampania pierwszej części serii. To było coś niesamowitego.
Podbijam. Czysty geniusz, nawet niedawno znowu pograłem i nadal jest nadal bardzo grywalna.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak ostatnio byłem u koleżanki, była to jedyna gra jaką miała zainstalowaną na komputerze i była niesamowicie zdziwiona tym że nigdy w nią grałem i gadała ciągle że nie wiem co tracę... Jakieś słowa zachęty by w końcu spróbować?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jakieś słowa zachęty by w końcu spróbować?

Klasyka i tyle. Gra bardzo grywalna, bez większych minusów ale polecam tylko pierwszą część i krzyżowca z dodatkiem "warband". Nie polecam natomiast twierdzy 2, która mimo że jeszcze bardziej rozbudowana to klatkowała mi się na komputerze nowszym o lata od owej gry, poza tym grafika 3d jakoś nie służy tej grze. O stronghold legends nawet nie wspominam bo nie grałem ale pomysł z elementami fantasty (seria jest jej w założeniu pozbawiona) jest fatalny a sądząc po screenach wykonanie jeszcze gorsze. Ostanio sięgnąłem również po Crusader Extreme, jednak uważam że to niewypał.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Najlepsza jedynka nie ma co, krzyżowiec dobry jako multiplayer, dwójka to syf a w Legends  można zagrać aczkolwiek to już nie to samo :lol:

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Stronghold I - grałem jeden raz w wolną budowę, gra mnie zachwyciła ale nie miałem możliwości się jej przyjrzeć.

Stronghold Crusader - grałem całkiem dużo, szczególnie na multi z bratem, który był nawet w jakimś teamie. To było jakoś w 2006 roku. Sporo minusów - singiel był nudny i można było pokonać wrogów jednym kliknięciem, multi szybko robiło się powtarzalne.

Stronghold II - gra mi się jak najbardziej podobała, szczególnie ze względu na duże rozbudowanie pod kątem ekonomii. Chyba lepsze wyważenie niż w I. Lubiłem sobie oglądać wszystko w dużym przybliżeniu, co było niemożliwe w izometrii. Optymalizacja rzeczywiście słaba, grałem na najniższych możliwych ustawieniach. Nie wiem jak teraz wygląda sytuacja, ale możliwe, że dwie moje mapy się upowszechniły na multi (Chessmap I i II).

Stronghold Kingdoms - wciąga jak cholera i to najlepsza gra online w realiach średniowiecznych kiedykolwiek zrobiona, ale niestety nie miałem tyle czasu do zmarnowania by w to grać. Na Alpha 3 byłem chyba nawet w pewnym momencie 16. w rankingu, potem ograniczyłem aktywność i spadłem kilka pozycji.

Żadnych Legends ani innego fantasy gówna nie tykam.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Grałem w jedynkę - wiele spędzonych godzin, bardzo mnie wciągnęło.  Idę kupić Krzyżowiec i gram, zobaczę co będzie.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Grałem w krzyżowca i był zajebisty, w podstawce stanąłem na jakiejś misji z wieprzem co trza go było oblegać i zdobyć zamek przed upływam czasu, spasowałem po setnej próbie a później o tym zapomniałem :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Grałem bodajże w Strongholda II, ale - jak każda gra strategiczna - zupełnie mi nie podchodził, próbowałem się przekonać.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Stronghold II jak dla mnie źle zbudowany. Niby nadal wczesne średniowiecze, raczej proste gospodarcze zamki a musimy intensywnie od samego początku dbać o węzeł sanitarny, prawo i sprawiedliwość.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
W I grałem z trzy lata temu i szczerze mówiąc przyjemnie to wspominam. Grałem tylko w jedynkę, reszty nie ocenię.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Grałem, z tego co pamiętam, w Krzyżowca, bardzo dobrze wspominam tę gierkę :/  
Jedna z najlepszych strategicznych, które tykałem.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Wprawdzie wcześniej nie grałem, ale teraz ściągnąłem demko dwójki. Fajne, ale trudne w wojnach. TZAR'a wolałem chyba.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
dwójka to gówno, powiadam.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Nie zawsze nowsze = lepsze. Chociażby w Heroes'ach to ładnie widać :/

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Heroes to najlepszy przykład, niestety twierdza poszła tą samą drogą. W przypadku twierdzy grafika 3d nie była w ogóle potrzebna, skomplikowała rozrywkę, zepsuła grywalność (poprzez tragiczną optymalizacje) i była po prostu brzydsza względem widoku izometrycznego, który został wyrenderowany całkiem realistycznie i nawet dziś w swojej klasie robi wrażenie. Wielka szkoda, że gra nie jest modowalna (a przynajmniej ja nic nie znalazłem), bo by wystarczyło powiększyć mapy, dodać najlepsze rozwiązania z twierdzy 2, kilka rzeczy usprawnić, mienić oblężenia i rozwój zamku na bardziej trwały i realistyczny, odświeżyć trochę grafikę oraz wyrenderować kilka nowych elementów gospodarczych i fortyfikacji.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Seria gier Stronghold
#18 2010-05-09, 17:22(Ostatnia zmiana: 2010-05-09, 17:27)
O ile dobrze pamiętam były jakieś edytory.
Nowe mapy, prawie na pewno dało się tam tworzyć.

Ps. Wszystko było chyba wbudowane w menu gry.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
to tylko zwykły edytor.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry