Filmik w gothicu 3309 4

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 17.04.2010 roku

Wyświetleń 3309

Odpowiedzi 4

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Stworzyłem filmik z podkładem muzycznym (nie z gothica), przekonwerterowałem go do formatu bik i wrzuciłem do gothica, niestety odtwarza się ale bez ścieżki dźwiękowej.
I teraz jak zrobić by to działało? Wystarczy wrzucić ścieżkę dźwiękową do jakiegoś folderu w gothicu?
Proszę o pomoc.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Cytat: wietrzyk link=topic=9751.msg28083#msg28083 date=Aug 16 2008, 01:30 AM\'
Filmy wideo do Gothica jak wiadomo są kompresowane za pomocą BinkPlayera do formatu *.bik. Należy pamiętać, że od Binka w wersji 1.5 (Gothic 2 i dodatek) dźwięk w formacie wideo został zmieniony, typowym objawem jest brak dźwięku w filmie. Aby poradzić sobie z wersją bieżącą Binka i ze starym formatem audio jaki jest obsługiwany w Gothic I, upewniamy się, przed rozpoczęciem kompresji, że mamy dodane w opcjach audio w poziomie kompresji 100, zamiast 4 będzie teraz 104.

chyba jasne :D

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
chyba jasne :D

Ale jak odtwarzam filmik normalnie z np. pulpitu to cały głos jest, nie ma go tylko w grze.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
nie chcę się wtrącać ale gra ma określone sterowniki do dźwięku a program odpalany z windowsa korzysta ze wszystkich kodeków jakie masz na kompie więc jest różnica :lol2:  aa i sprawdź może wyłączyłeś dźwięki w grze

widzę po screenie w sygnaturze ze wziąłeś mój pomysł z wykorzystaniem zbroi dzięki :D

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
widzę po screenie w sygnaturze ze wziąłeś mój pomysł z wykorzystaniem zbroi dzięki :lol:

Nie ma za co  :ok:
To nie jest jak coś path do podboju ale zupełnie nowy mod, raczej będzie robiony jednak pod G2.

Co do waszych rad to dziękuję, teraz na pewno mi się uda zrobić ten głos. Można zamknąć temat.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry