ZEN Convert 6247 12

O temacie

Autor Kino

Zaczęty 21.03.2010 roku

Wyświetleń 6247

Odpowiedzi 12

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Witam,
Mam problem z programem ZEN Convert. Wbijam plik WORLD.ZEN z Gothica1 w ZEN File.

Ale, kiedy próbuję wbić odpowiednie foldery do Directories, program się zawiesza i wyłącza.
Wszystko robiłem według tego tutoriala.

Czy mógłby ktoś wysłać gotowego, przekonwertowanego już zena z Gothica1 do Gothica2 tak, bym mógł po prostu je podmienić i w G2 poruszać się po Kolonii takiej, jak z G1? Albo też powiedzieć, co zrobić, żeby program nie zawieszał się za każdym razem, kiedy wbijam odpowiedni folder (i każdy inny) w obojętnie które Directories?

ZakonKrwii

ZakonKrwii

Użytkownicy
posty33
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A masz gothic sourcera?

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Oczywiście.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

ZEN Convert
#3 2010-03-25, 15:20(Ostatnia zmiana: 2010-03-25, 15:54)
A po cholerę mu niby? W pierwszym musisz podać ścieżkę do folderu Worlds G1, zaś w drugim to samo, tyle że G2.
Potem wybierasz nieskompilowane, niezmacrowane zeny i konwertujesz. Ot, cała filozofia.
A i żeby konwertować z G1 do G2 musisz wybrać opcję G1 > G2

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?

Kino

ZEN Convert
#4 2010-03-25, 16:39(Ostatnia zmiana: 2010-03-25, 16:39)
Zrobiłem dokładnie tak, jak napisałeś. I niestety dalej nic z tego. Program się zawiesza przy obojętnie jakiej próbie wbicia czegoś do Directories (a nawet, kiedy wcisnę Anuluj w oknie wybierania folderu do Directories). Tak to wygląda:

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Zrobiłem dokładnie tak, jak napisałeś. I niestety dalej nic z tego. Program się zawiesza przy obojętnie jakiej próbie wbicia czegoś do Directories (a nawet, kiedy wcisnę Anuluj w oknie wybierania folderu do Directories). Tak to wygląda:

daj G1 > G2

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?

Kino

ZEN Convert
#6 2010-03-25, 17:54(Ostatnia zmiana: 2010-03-25, 17:55)
Było zaznaczone. Po prostu zapomniałem o screenie zanim wyłączyłem program, włączyłem jeszcze raz i po prostu zrobiłem jego zawieszenie, co nie było trudne :lol:

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale spróbuj profilaktycznie wyłączyć DEP:
Panel Sterowania>System>Zaawansowane ustawienia systemu>Wydajność "Ustawienia">Zapobieganie wykonywaniu danych>Dodaj...
I znajdź ZEN Convert exe.

Spoiler

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Wyłączyłem. I dalej się zawiesza.

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
To ja może podbiję. :P

Frozen

Frozen

Użytkownicy
Drugi Thorus
posty29
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Drugi Thorus
sorry za odkopanie tematu, ale potrzebuję tego przekonwertowanego świata z g1 dla g2. Dam propsa

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
Jak Ci bardzo zależy to wpisz w google gothic 2 colony.zen w społeczenstwie GMP już taki world przekonwerterowali.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odświeżam temat, ponieważ kogoś może to zainteresować.

Jeśli z jakiegoś powodu Zen Converter wam crashuje, uruchomcie go przez debugger WinDbg. Pozwala on na kontynuowanie działania programu nawet gdy pojawi się krytyczny błąd.

Po uruchomieniu WinDbg wybieracie:
File\Open executable

W kilku miejscach WinDbg zatrzyma dalsze działanie programu, charakteryzuje się to brakiem ruchu w okienku Command. W takich sytuacjach klikacie GO(F5).

Czy ten sposób jest dobry? Nie wiem, ale działa. Zeny konwertują się bez problemu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry