Nowa Muzyka w Gothic 1 2672 4

O temacie

Autor Heniek

Zaczęty 21.03.2010 roku

Wyświetleń 2672

Odpowiedzi 4

Heniek

Heniek

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Sprawa ma się następująco:
Przeszukałem całe, a nawet więcej forum w poszukiwaniu tutorialu, wytłumaczenia lub czegokolwiek z instrukcją dodania zupełnie nowej muzyki do gothic I, jednakże nie przyniosło mi to żadnych efektów.
(Możliwe, że coś ominąłem)

Zadaje następujące pytania odnośnie mojego problemu:
1. Jakim programem dodać nową muzykę do gothic I?
2. W jakim folderze ma się znajdować?
3. Jakie ma mieć rozszerzenie?

Chodzi mi o nową muzykę by wstawić ją do stworzonego obozu.

Z góry dziękuję za pomoc.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
1. Jakim programem dodać nową muzykę do gothic I?
2. W jakim folderze ma się znajdować?
3. Jakie ma mieć rozszerzenie?

1. dodajesz ją do paczki z modem GothicVDFS
2 najlepiej data>>sound>>sfx>>plikmuzyczny
3. rozszerzenie WAV

Heniek

Heniek

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Niestety nie działa. Nie wiem w czym może tkwić błąd. Wstawiłem plik do folderu Gothic\_Work\Data\SOUND\SFX rozszerzenie WAV paczka z modem gotowa. Jak by nie było nadal nie działa (przynajmniej w spacerze).

Znalazłem tutorial autorstwa Xardas348 http://themodders.org/index.php?showtopic=526 ale tam jest przykład do menu. Przydało by mi się gdybym tylko coś z tego zrozumiał, a i nie wiem czy można w ten sposób dodać nową muzykę pod obozy, lecz gdyby można było to nadal nie wiedział bym w jaki sposób. Po prostu nic z tego tutka nie rozumiem, a wyżej wymieniony sposób nie działa.

Na wypadek dodam moje dokładne poczynania, w których prawdopodobnie znajduje się błąd:

[list=1]
  • Muzykę o rozszerzeniu *.wav przenoszę do folderu Gothic\_Work\Data\SOUND\SFX
  • Uruchamiam vdfs i tworzę paczkę z modem dodając całą zawartość folderu SFX
  • Gotowy plik *.mod zapisuję do folderu Gothic\data\modvdf
  • w pliku konfiguracyjnym mojego moda "buba.ini" w linijce "vdf=" dopisuję nazwę paczki z modem

i za przeproszeniem kupa z twarogiem, bo w spacerze nadal nie działa, a w grze nie wiem jak sprawdzić.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
A pokroiłeś odpowiednio ten utwór? Musi być pokrojony na sekwencje. Jak pewnie zauważyłeś w Gothic muzyka się powtarza (taki seamless jakby :lol2: ) i za każdym wejściem, wyjściem z jakiejś lokacji są płynne przejscia.
Był jakiś tutek i podany program w jakim to się robi. Poszukaj

Heniek

Heniek

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Jakiś tutek o tych cudach niewidach znalazłem i podałem post wyżej, ale pewności nie mam czy mówimy o tym samym. Psikus polega na tym, że ni w ząb nie rozumiem tego, co jest tam napisane.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry