No racja, dubbing jest do bani, głosy nie budują klimatu, do tego chyba ciszej nagrane niż dźwięki.
A filmik też taki sobie. Nie to, żebym się czepiał, fajnie, że coś klecicie, ale brakuje tu dynamiki i płynności. Co raczej powinno dać się osiągnąć, bo filmiki z engine w wieśku też powalające nie były, ale lepiej przygotowane.
Co do historii. Nie chcę marudzić, ale jakoś tak nic ciekawego, bez zwrotów, bez zaskoczenia. Patosik wokół wiedźmina, który:
- nie zostawia świadków, zabija strażnika z kuszy. Hmm, w interesie wieśków jest raczej nie rzucać się w oczy, nie zadzierać ze stróżami prawa, nie zabijać bez konieczności. Równie dobrze mógł ogłuszyć, przestraszyć czy uśpić. No i ta kusza. Jakoś mi do wieśka broń strzelecka średnio pasuje.
- o co chodzi z tym dłużnikiem? Będzie kolejna część? Bo coś skrótu myślowego nie zatrybiłem.
- kurduple czekali w transie aż ich zmora pochlasta. Rozumiem, że to jakiś czar, urok, etc. Bo inaczej powinni chwytać ławy, zydle, co tam mają pod rękę i bronić życia za wszelką cenę.
- dialogi strażnika jakieś takie sobie. Wyszło trochę dziecinne. Ale to tylko moje zdanie.
Zabrakło chyba trochę precyzji i dbałości o detale, jak to poprawicie i choreografię sceny to powinno być nieźle. Na pewno też jakość dubbingu pozostawia wiele do życzenia. W każdym razie życzę powodzenia.