Gothic vs TES 5976 10

Ankieta

Gothic czy TES

Głosów w sumie: 17

O temacie

Autor muttley

Zaczęty 23.12.2009 roku

Wyświetleń 5976

Odpowiedzi 10

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

muttley

Gothic vs TES
2009-12-23, 02:05(Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 21:03)
Zapowiadali gigantyczny świat, wielkością przypominający te z TES oraz multum questów. Niestety, skończyło się to na odizolowanej Górniczej Dolinie, otoczonej magiczną barierą.

Nie mów nam o TES. Ogromny świat, na którym nic nie ma i npc, bez dubbingu czymkolwiek, może być syntetyzator Microsoft Sam. Grając w TES#msgote author=Caesum link=topic=8358.msg74654#msg74654 date=1261530302]Zapowiadali gigantyczny świat, wielkością przypominający te z TES oraz multum questów. Niestety, skończyło się to na odizolowanej Górniczej Dolinie, otoczonej magiczną barierą.[/quote]

Nie mów nam o TES. Ogromny świat, na którym nic nie ma i npc, bez dubbingu czymkolwiek, może być syntetyzator Microsoft Sam. Grając w TESa miałem wrażenie, że zszedłem z tego świata. W dodatku każdą kwestię można było 300x obgadać z npc.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To, że świat w TES jest tak interesujący jak worek kartofli, to już inna sprawa. Fakt faktem, że TES znane jest z gigantycznego świata, co chcieli osiągnąć Piranie, ale i tak im nie wyszło.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ale co wy sumujecie? TES to od zawsze była przede wszystkim platforma i świat budowany przez ogromną, dojrzałą i kreatywną społeczność graczy - coś czego gothic ani żaden inny produkt piranii nigdy miał nie będzie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Gothic vs TES
#3 2009-12-23, 21:33(Ostatnia zmiana: 2009-12-24, 11:16)
Chodziło mi o to, że Piranie zawsze chcieli dorównać Bethesdcie w rozmachu, z jakim tworzą TES. Chcieli tak zrobić w Gothicu, tylko, że "większe" i "lepsze", jednak ani razu im się to nie udało. Co się dziwić, skoro Piranha najwyraźniej nie podchodzi poważnie do swoich projektów.

Dół: Akurat odnośnie żywego świata, Oblivion w porównaniu do G3 jest cholernie realistyczny w tej kwestii. Ludzie w Obku mogą zrobić więcej czynności, zaś w G1-3 mogli tylko jeść, spać i bić się(bo czegóż więcej od życia trzeba).
Choć osobiście też wolę Gothica od TES, fabuła ciągnie się przez całą grę i nie jest tylko "dodatkiem", jak w przypadku takiego Obka. Inna sprawa w G3, gdzie fabuły praktycznie NIE MA.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Moim zdaniem Gothic jest lepszy od TES'a, to że jest kilkakrotnie (naście?) razy mniejszy, to co innego. Gothic ma swoją grywalność i świat sprawia wrażenie żywego, a NPC to nie są gadające manekiny jak w TESie. Co z tego, że TES jest tak ogromny skoro (przynajmniej mnie) odpędza sztywność wszystkiego, wszystko jest bez charakteru i nie daje (przynajmniej mi) radości z grania. W Gothicu wiele postaci pamięta się na długo i są wyraziście zarysowane, natomiast w Tesie pełnią rolę chekpointów w questach.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Gruben

Gruben

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Nie zgadzam się z wami. Według mnie TES jest lepszy aczkolwiek Gothic'a fajniej się modduje. Ale to tylko moje skromne zdanie ^_^

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wymień coś czym w czym jest lepszy oprócz wielkości świata, co przekłada się na długie, nudne i bez sensowne granie i powtarzające się często schematy questów itp itd. Wole ciekawszego gothica z mniejszym światem niż ogromnego TESa w którego będę grał godzinami i z nudzą mi się pustkowia po dniu grania. Imho jak chcę sobie pograć w jakiegoś sandboxa to już wole odpalić fc2 lub f3 :lol2:

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Gruben

Gruben

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy

Gruben

Gothic vs TES
#7 2010-01-06, 13:55(Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 17:32)
Według mnie jest tam ciekawsza fabuła, lepszy klimat, więcej przyjemności z wykonanych questów oraz walki, no i piękne widoki. Ale każdemu podoba się coś innego. Nie mam nic do ludzi którzy wolą np. Gothic'a ale nie lubię jak ktoś wrzuca na dobrą grę bo jemu akurat się nie podoba.

Przeniosłem do offtopa,
Adanos

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Gothic vs TES
#8 2010-01-06, 19:18(Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 19:18)
Gothic. Ten drętwy cios we wprowadzeniu do jedynki a potem klimat SO, muzyka no i "Witaj! Jestem Zły. Mam zadanie dla takiego żółtodzioba jak ty." (ten tekst będę pamiętał do końca życia.) Jedynka była niepowtarzalna. IMO nie przebiła tylko Baldur's Gate.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Nie wiem czy jest sens w robieniu takiej ankiety na tutaj, na tym forum przepełnionym wręcz fanami "jedynej słusznej gry", jakby to powiedział Thoro.

Morrowind raczej pod każdym względem jest lepszy od gothica. Klimat, duży świat pełen questów, wciągająca fabuła i pełno różnorakich dodatków i pluginów.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie wiem czy jest sens w robieniu takiej ankiety na tutaj, na tym forum przepełnionym wręcz fanami "jedynej słusznej gry", jakby to powiedział Thoro.

Zero Tolerancji. Out.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry