Dragon Age 18899 75

O temacie

Autor

Zaczęty 10.11.2009 roku

Wyświetleń 18899

Odpowiedzi 75

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Mnie zawsze odrzucały wszystkie BG i NWN, (wybacz mi Panie) ale akurat DA przypadł mi do gustu. Przyznam, że świetnie się przy nim bawię, ale to może być powodowane tym, że nie znam dobrze innych produkcji tego typu.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Dragon age jest ok. Spodziewałem sie gniotu, miło mnie zaskoczył

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
A mnie atakują żołnierze w Denerim (z 20. ich jest) za kradzieże i nie mogę sobie z nimi poradzić :huh:

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Załatw sobie golema i wtedy nie ważne ilu by Cie lało to wystarcza wstrząsy : p  do tego morigan z lodowym stożkiem czy czyms takim i zamrażasz wszystkich przeciwników potem ogłuszasz itd i zalezy jeszcze kim ty grasz xd

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Dragon Age
#24 2009-12-05, 23:00(Ostatnia zmiana: 2009-12-05, 23:00)
E, poradziłem sobie bez problemu tym razem :huh:  

Gram wojem + Ali + Babulka + Leliana (po zdradzie Zevrana) :D

PS. Gdzie można tego golema zdobyć?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Z tego co wiem to golem w DLC jest, a kod do DLC w pudełku z grą jeśli się nie mylę. Jak masz pirata to sorry Winnetou.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Dragon Age
#26 2009-12-05, 23:15(Ostatnia zmiana: 2009-12-05, 23:16)
Ja nie mam pudełka ale mam "musk" : P jak by co to moge się podzielić wiedzą

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Dragon Age
#27 2009-12-06, 00:27(Ostatnia zmiana: 2009-12-06, 00:33)
Najlepszy sposób to glif odpierania. Radzą z nim sobie tylko pomarańczowi i niektórzy żółci. Zabijasz najmocniejszego i ze środka napierdalasz we wszystko kulami ognia, stożkami zimna i innymi rozproszonymi strzałami.

EDIT:
No tak zapomniałem o jednej z najzajebistszych kombinacji - jeżeli są daleko to rzucasz w ich pobliżu odpieranie i do tego jeszcze nakładający się na to glif paraliżu. Całość paraliżuje wszystkich w dość dużym obszarze na długi czas, wiec badz pewien ze jestes daleko gdy tego uzywasz. Znakomicie wychodzi najpierw rozproszony strzał który ogłusza ich na chwilke co pozwala ci rzucic oba czary potem posyłasz do walki wojów a zanim dobiegną wszystkich paralityków traktujesz fajerbolem i łańcuchem błyskawic.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Dragon Age
#28 2009-12-07, 22:33(Ostatnia zmiana: 2009-12-07, 22:45)
Przeszedłem gierkę, jak dla mnie jest to jedna z najlepszych produkcji, w jakie grałem - jak nie najlepsza.

Ma parę wad (np. odbiegniesz od ogra na 5m, ale i tak cię dosięgnie, brak teleportów, co w niektórych sytuacjach irytuje; mapa), ale strasznie mnie wciągnęła ta gra, wiele możliwości wyborów, coś świetnego :(

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Jezu co za ludzie xD

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jakiś problem?:(

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Narzędzia modderskie > http://www.worthdownloading.com/download.p...81&id=20571

Osobiście jestem zainteresowany wyciągnięciem tekstur i bliższemu przyjrzeniu się im :(

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Instalowałem narzędzia moderskie 2 dni temu pod koniec instalacji wyskoczył mi jakiś błąd krytyczny sytemu i jedyne co pomogło to przywrócenie ostatnich znanych dobrych ustawień więc zrezygnowałem a chciałem trochę się pobawić w "moddowanie" ; p

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Dragon Age
#33 2009-12-08, 21:58(Ostatnia zmiana: 2009-12-08, 22:12)

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
http://www.youtube.com/watch?v=x3oNdSCl2Lc

Nie ma to jak jebać swoich własnych fanów w dupę :lol2:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Dragon Age
#35 2009-12-29, 21:43(Ostatnia zmiana: 2009-12-29, 21:50)
http://wklejasz.pl/zobacz/nwh/Dragon Age - screeny
Parę screenów z mojej rozgrywki. Grafa nie jest najlepsza i wyłączona krew, ale coś da się zobaczyć :D

PS. Na pierwszym screenie to chyba jakiś bug, koleś zapomniał ściągnąć pancerza :(

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie zasłaniaj kurna :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dragon Age
#37 2010-02-12, 19:33(Ostatnia zmiana: 2010-02-12, 19:36)
Zacząłem grać w tamtym roku, grę zakończyłem dziś i była bardzo długa choć grałem na raty z długimi przerwami. Niesamowita jest ta złożoność, że możemy z konsekwencją wpływać właściwie na każdą decyzję począwszy od kreacji wyglądu bohatera, jego rodowodzie kończąc na wyborze króla i pisaniu unikalnego zakończenia gry. Wygląda to tak jakby autorzy zrobili 6 oddzielnych gier z jednolitym rysem fabularnym i pozwolili graczowi w różnych momentach skakać pomiędzy nimi. Można to chyba przejść kilka razy i za każdym nasza przygoda będzie unikalna.

Niestety mimo fabuły, która mi się podobała, drzewem relacji pomiędzy drużyną i tak wielkich opcji wyboru (a nie ich imitacji) przez większość czasu gra była dla mnie nużąca. Nie wiem jak innych ale mnie osobiście wkurwiają długie pogaduszki o bogach, patronkach i jakieś niesamowicie szczegółowe onanistyczne wywody o historii świata, w konsekwencji rzeczy typu kodeks czy dziennik nie czytałem prawie w ogóle. Niestety cała gra opiera się na prowadzeniu durnych, złożonych rozmów z postaciami z których każda chce nam na starcie opowiedzieć swój życiorys, rozwiązywaniu skomplikowanych sporów (co nudzi za którymś razem) i nieustannej walce w super mrocznych świątyniach, z których każda wygląda jak poprzednia. Jak ktoś powie, że cprg to są gry ambitne i wymagające to zabije śmiechem.

Nie podobało mi się również mozolne zwiedzanie "świata" i marnych lokacji, nie kupuje również takiej wizji "ogromnego" miasta, w końcu nie wiem czemu twórcy Dragon Age jak i zresztą większość twórców gier fantasty nieustannie kseruje to co było dawno u innych. No sorry, "Denerim" to ja już widziałem 6 lat temu w warcraft 3 a ostatnio w wiedźminie, podobnie orzammar, elfie lasy, elfie slamsy i nory krasnoludków. Zwiedzając świat w tej grze czułem się jakbym oglądał modę na sukces, w której nie dość że cała "akcja" dzieje się w pomieszczeniach to do tego w kółko jednych i tych samych z puli 15.

Ktoś coś powie o "epickim zakończeniu" to zabije kartonem po mleku. Epickie zakończenie to było w nowym wolfenstein... już w połowie gry. Dragon age może obsysać.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Całą grę wspominam bardzo dobrze, jednak nie podobały mi się takie elementy jak bieganie parę godzin w jakichś jaskiniach aby walczyć z robotem. Przed zmutowaną dżdżownicą nie miałem wystarczająco eliksirów i musiałem się wracać z 20min.
Takie rzeczy wnerwiają.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ja na robaka, który wygląda identycznie jak królowa pełzaczy z g1 wpisałem zwyczajnie koda. nie zamierzam się pierdolić i denerwować na takich momentach pod pozorem "satysfakcji".

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry