Więc przejdźmy do rzeczy:
1. Czy istnieje jakiś limit łączonych zenów(np. maksymalnie możemy połączyć dziesięć zenów...)?
2. Może ktoś napisać, co jest potrzebne do rozpoczęcia animowania Gothica? Jakieś pluginy, co otwierać, tutoriale...
3. W jaki sposób mam wyciąć coś w bryle? Którą opcję wybrać(są trzy: Exact, Midpoints, Multicut)? Czemu, gdy potwierdzam enterem, to bryła pozostaje bez zmian(mimo że zaznaczałem różowymi kreseczkami pole do wycięcia)?
4. Czy istnieje w Blenderze opcja, która usuwa obiekt wraz z częścią siatki, którą ten obiekt zasłaniał?
5. Jest w Blendrze jakiś sposób na podmianę wielu za importowanych na scenę obiektów na inne? Mam kilkadziesiąt takich samych siatek, jednak wszystkie mają trochę za dużo poly. Gdybym wstawił z mniejszą o połowę liczbą poly, nie byłoby zbyt dużej różnicy, a efekt - mniej poly, a co za tym idzie - płynność działania.
6. W jaki sposób dodać teksturę, aby można było nią teksturować w spacerze?
7. Do jakich folderów mam wrzucić teksturę i w jakim formacie ma ona być, aby była poprawnie odczytywana przez grę?
8. W jaki sposób zmienić walutę w Gothic'u?
Co do czwartego: może wyjaśnię:
Mamy wymodelowaną ścianę. Wstawiamy w nią cube'a, zaznaczamy jakąś tam opcję, usuwamy cube'a i pokazuje nam się ściana z prowizorycznym oknem(usuwa element ściany, w który "wchodził" cube). Istnieje taka opcja?
EDIT: Pytanie numer trzy dotyczy Blendera.
EDIT2: Dodałem pytanie piąte.
EDIT3: Dopisałem pytanie szóste i siódme.
EDIT4: Przypełzało pytanko numer osiem.