Dyskusja i opinie o modzie 532210 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 532210

Odpowiedzi 1281

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
Extra wygląda!!

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
To nie jest już Gothic. To jest Czas Zapłaty! :ok:

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
Widać że jest 55 fps, doskonale że nie będzie przycinek w rozdzielczości HD, model świata dobrze zoptymalizowany :ok:  
Aha, ładna paproć pokażcie ją z bliska  ;p

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dyskusja i opinie o modzie
#943 2011-02-27, 12:49(Ostatnia zmiana: 2011-02-27, 13:03)
Widać że jest 55 fps, doskonale że nie będzie przycinek w rozdzielczości HD, model świata dobrze zoptymalizowany :ok:  

Z tym jest jeszcze różnie, ale ork nad tym pracuje. Usunięto np dużo zbędnych polygonów, połatano różne dziury, zmniejszono ilość multimateriałów (czymkolwiek one są :lol2: ) i naprawiono/usunięto klastry miodu w lesie - jak z resztą widać powyżej. Powróciliśmy chyba również do starych modelów drzew znanych z chyba dnia screena 2010, bo poprzednie wyglądały imo paskudnie.

Na screenie oprócz całkowicie nowego modelu zbroi i pochwy widać również odświeżone tekstury kusz. Zasadniczo grafikę 2d mamy prawie w całości załatwioną. Zostało kilka rzeczy do poprawek, jak i kilka większych typu chapterscreeny (które "robimy" od 2008 :ok: ). Dobrze by było odświeżyć resztę pancerzy z gry, ale każdy kto zna je od strony technicznej wie jak to niestety wygląda.

Ogólnie nie ma wstydu i z grafiki można być zadowolonym. Jedyne co mnie irytuje to ogromna klocowatość terenu i pustki w różnych miejscach; zarówno brak trawy jak i roślinności na  górskich tarasach jednak na to już nie mamy zbytnio wpływu bo gra i tak jest mocno obciążona. Wielu ludzi to zarzuca i moglibyśmy to zrobić i się podniecać, gdyby nie wszystko inne. Jednak OR jest ceniony wyżej niż kilka kloców na zadupiach. Może rozwiązaniem by było podzielenie świata na mniejsze strefy/poziomy, jednak wątpię aby na tle przyzwyczajeń z g1 kogoś to satysfakcjonowało nie wspominając już o osobach ze starszym sprzętem.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Obecnie z optalizacja jest niestety rożnie. Gdzieniegdzie spokojnie utrzymuje się 60fps w innych miejscach jest srednio 30 kilka klatek, a gdzieniegdzie spada nawet ponizej 20 klatek momentami. Choć tutaj warto zauwazyć ze w G1 tak na dobrą sprawę było ograniczenie do 21 fps ;p . Co ciekawe obecnie w wielu miejscach powodem lagów nie jest wcale skomplikowanie siatki swiata, ilość vobów ani nawet szczegółowosć tekstur. Choć ciągle jestem na etapie ustalania faktycznego powodu. ale wszystko wskazuje na to że to ilość npctów wyświetlanych naraz na scenie .

Cieszy mnie w każdym razie ze dostrzegacie róźnice między grafika G1 a CZ :D

Pelon

Pelon

Użytkownicy
Jego Magnificencja
posty47
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Jego Magnificencja
Ta zbroja to liipa  :facepalm:   wieeeelki miiinus...
Ale ta pogoda to moze byc cos z tym to sie zgodze ...
po prostu da rade jestem ciekaw ile jeszcze potrwa ta maskarada pozdro... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Chce być ninja ;D

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
Niestety muszę zgodzić się z Pelonem co do zbrojii :D ...zbyt czysta...zbyt nowa...i te kolory dość dziwnie dobrane :D ...po prostu za dużo tego koloru...

Pelon

Pelon

Użytkownicy
Jego Magnificencja
posty47
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Jego Magnificencja
No to nie tylko ja sie uskarzam bo parenascie postow w stecz to samo napisalo o was liiipa  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Chce być ninja ;D

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja się z wami nie zgodzę ,mnie się wszystko podoba  :ok:  
Tak trzymać i powodzenia  teamie theModders!

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

#949 2011-02-27, 16:29(Ostatnia zmiana: 2011-02-27, 16:30)
@Pelon:

Mam nadzieje że się zrozumieliśmy...

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Niestety muszę zgodzić się z Pelonem co do zbrojii :D ...zbyt czysta...zbyt nowa...i te kolory dość dziwnie dobrane :D ...po prostu za dużo tego koloru...
aj tam czepiacie się, ta zbroja nie ma być "oczojebna" bo to do klimatu nie pasuje, mi się taka jak jest podoba, prosta, skórzana zbroja myśliwego, to nie rewia mody żeby przy zbrojach jakieś kolorowe duperele wstawiać, tam każdy dzień to walka o życie  ;p , nikt nie myśli o przyozdabianiu zbroi. Co do samego screenu, nie ma co się za dużo rozpisywać jest po prostu... świetny  :)bardzo duży plus za klimat  :ok:

Moro651

Moro651

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy

Moro651

#951 2011-02-27, 21:12(Ostatnia zmiana: 2011-02-27, 21:16)
rozumiem że wygląd zbroi jest oryginalny  :)  to zbroja dla maga czy jakaś zwykła? bo to zależy. zbroje wojowników zawsze miały w oryginale g1 jakieś rysy i nie były tak zadbane, jak szaty magów... one z kolei były wypielegnowane  ^^

edit: a jeśli chodzi o kolory to jest tam wieczór, a jak wiemy wtedy zbroje mają inny odcień. jesli ocenia sie zbroje to nalezy na nie patrzeć podczas pełnego swiatła  :naughty:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#952 2011-02-27, 21:31(Ostatnia zmiana: 2011-02-27, 21:32)
Jakie Ty chcesz rysy na skórzanym ubraniu  :facepalm:  

Ja nie wiem jak w ogóle można coś porównywać do "zbroi" z gothica. Chętnie zobaczyłbym ją od przodu, ale ja naprawdę nie rozumiem - spuszczacie się nad sklejkami, a całkiem fajny, acz niejako "zwykły" ubiór jest dla Was "liipa"

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Z przodu można ją zobaczyć na screenie z gothic.phx.pl ;)

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

#954 2011-02-27, 22:24(Ostatnia zmiana: 2011-02-27, 23:10)
Ja nie wiem co Wy macie do tej zbroi. Dla mnie dobrze się komponuje z klimatem CZ.

// A tu macie fotkę z lepszego ujęcia :
http://s2.ifotos.pl/img/2vnn9uc[1_hrrqexq.jpgCud i miód. :D

Edit. Poprawiłem. :)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#955 2011-02-27, 22:47(Ostatnia zmiana: 2011-02-27, 22:48)
404

edit. nie zalinkowało forum całego adresu i dlatego

edit.2. chujowe łaty na kolanach :D

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Właśnie dobrze że są łaty, (chociaż jedna by wystarczyła  ;p  ) czyni to grę trochę bardziej realną, przecież spodnie po tak długim użytkowaniu mogą być wyświechtane na kolanach, a krawców to oni tam nie mają żeby sobie nowe sprawić więc muszą sobie radzić jak mogą  ;p

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Właśnie dobrze że są łaty, (chociaż jedna by wystarczyła  ;p  ) czyni to grę trochę bardziej realną, przecież spodnie po tak długim użytkowaniu mogą być wyświechtane na kolanach, a krawców to oni tam nie mają żeby sobie nowe sprawić więc muszą sobie radzić jak mogą  ;p
Gdyby nie mieli krawców to nie mieli by pancerzy. Przecież nie starczyło dla wszystkich zbroi straży.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy

Orzeszek

#958 2011-03-01, 15:20(Ostatnia zmiana: 2011-03-01, 15:29)
Może i nie starczyło ale po to między innymi wymieniali magiczną rudę, a poza tym to płatnerz zajmuje się tworzeniem zbroi a nie krawiec.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Spodnie to raczej krawiec a nie płatnerz. A od skorzanych zbroi to jest garbarz(nie mylić z grabarzem).
Jeżeli chcesz być dokładny.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników
Do góry