World of War 5659 12

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 25.07.2009 roku

Wyświetleń 5659

Odpowiedzi 12

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Tutaj wystawiamy komentarze do screenów z modyfikacji World of War.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
No niestety panowie, nie zaprezentowaliście nic ciekawego nie wspominając już o tym, że połowa wygląda jak wyciągnięta żywcem z podstawowej wersji gry. Na przyszłość proponuje się zaznajomić z funkcją brigness/contrast bo na drugiej połowie nic nie widać ze względu na brak światła i wszechobecną ciemnotę.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user

Tasilvar

World of War
#2 2009-07-25, 14:13(Ostatnia zmiana: 2009-07-25, 14:15)
No niestety panowie, nie zaprezentowaliście nic ciekawego nie wspominając już o tym, że połowa wygląda jak wyciągnięta żywcem z podstawowej wersji gry. Na przyszłość proponuje się zaznajomić z funkcją brigness/contrast bo na drugiej połowie nic nie widać ze względu na brak światła i wszechobecną ciemnotę.

Proszę też o zrozumienie, w końcu nie robię tego moda od paru lat , jak  wy, tzn. TheModders. Zgłosiłem się, aby nico zareklamować modyfikacje, a wy jesteście z CZ w końcowych fazach projektu? Tak więc pewna różnica jest, nieprawdaż?

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
Proszę też o zrozumienie, w końcu nie robię tego moda od paru lat , jak  wy, tzn. TheModders. Zgłosiłem się, aby nico zareklamować modyfikacje, a wy jesteście z CZ w końcowych fazach projektu? Tak więc pewna różnica jest, nieprawdaż?

No i zapewniam że napewno dobrze postąpiłeś prezentując te screeny, nazwa moda napewno gdzieś zapadnie ludzą w pamięć. A co do Thora, on jedynie dał wam radę na przyszłość, w zupełnosci się z nim zgadzam i napewno zmniejszyłoby to trochę tą różnicę miedzy CZ a tym projektem ;) .
A jeszcze wracajac do Brightness & Contrast, z odrobiną wyczucia można to nawet sensownie ustawic z poziomu gothica ;) .

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ale to prawda. Robienie czegoś, co będzie wyglądało wyjątkowo, co na pewno będzie wyłącznie Wasze, co będzie wskazywało na jakąś nowość, wcale nie musi być kwestią kilkumiesięcznej pracy. Skoro jednak niczego takiego na screenach nie ma, a wszystko faktycznie wygląda, jak pochodzące z podstawowej wersji gry, to naprawdę ciężko ocenić włożony wysiłek i bynajmniej ta ocena nie będzie przemawiać na Waszą korzyść. W końcu nie robicie tego moda od wczoraj, nieprawdaż?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

World of War
#5 2009-07-25, 14:21(Ostatnia zmiana: 2009-07-25, 14:22)
Proszę też o zrozumienie, w końcu nie robię tego moda od paru lat , jak wy, tzn. TheModders. Zgłosiłem się, aby nico zareklamować modyfikacje, a wy jesteście z CZ w końcowych fazach projektu? Tak więc pewna różnica jest, nieprawdaż?

Dlaczego uciekasz do porównań do Czasu Zapłaty skoro ja ich nie zastosowałem? Nie widzisz nic pośredniego pomiędzy zwykłą grą a kilkuletnią pracą nad jakimś projektem? Dexter bazuje na prostym meshu z wogowego databanku, podejście do moddingu ma jakie ma (czyt. robi jak mu się zechce) a mimo wszystko potrafił zabrać o tą namiastkę prezentacji aby to nie wyglądało jak przypadkowe zrzuty z gry.

Nigdzie nie napisałem "nie pokazaliście niczego konkretnego", lecz mam zastrzeżenia w jaki sposób zostało to pokazane. Dla mnie screeny, na których nie widać nic bo są niedoświetlone nie powinny być pokazane. Bardzo fajnie, że postanowiliście wziąć udział w tej inicjatywie jednak trzeba pamiętać, że to również troszkę zobowiązuje do pokazania przemyślanych scen ale mam nadzieję, że za rok jak i w przyszłych publikacjach będzie tylko lepiej ;) .

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
No i zapewniam że napewno dobrze postąpiłeś prezentując te screeny, nazwa moda napewno gdzieś zapadnie ludzą w pamięć. A co do Thora, on jedynie dał wam radę na przyszłość, w zupełnosci się z nim zgadzam i napewno zmniejszyłoby to trochę tą różnicę miedzy CZ a tym projektem ;) .
A jeszcze wracajac do Brightness & Contrast, z odrobiną wyczucia można to nawet sensownie ustawic z poziomu gothica ;) .

Co do  Brightness & Contrast to nie chciałem już dexterowi zawracać głowy o tym żeby podmieniał kilka screenów bo jeszcze wczoraj chciałem nieco poprawić, ale cóż..

Wiem, że Thoro dawał mi tylko wskazówki i nie mam mu tego zazłe wręcz przeciwnie. Popracuję zwłszcza nad wyglądem nieba i koronami drzew, bo zapodałem je żywcem z Gothic II no i niestety słabo się  i moim zdaniem prezentuje, jak widać...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
nie chciałem już dexterowi zawracać głowy
Organizowałem to i przecież od tego byłem, żeby zawracać mi głowę w takich sprawach ;) .

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Organizowałem to i przecież od tego byłem, żeby zawracać mi głowę w takich sprawach .

No tak, ale cóż wyszło jak wyszło... W przyszłym roku mod się rozrośnie więc będzie co pokazywać...

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Znowu G2 Tex pack, robicie update MT 1.1 ?
Za wiele to nie było zmienione. No cóż powodzenia.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Texture pack to robota The Modders ale zgadza się ten set nie pasuje zbytnio do Gothic 1 pomijając nieliczne wyjątki typu trawa.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Wiem, dlatego część textur zrobimy sami (korony drzew, niebo, piasek, etc.)

Gilbert
  • Gość
Podobają mi się promienie światło prześwitujące przez podszycie w lesie na drugim screenie. Niby jest to efekt znany, ale mało komu udaje się go wykorzystać w estetyczny sposób, często tylko nie potrzebnie zmniejsza on widoczność.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry