Edycja modelu świata bez utraty vobów 6752 9

O temacie

Autor Rohan

Zaczęty 24.07.2009 roku

Wyświetleń 6752

Odpowiedzi 9

Rohan

Rohan

Użytkownicy
posty38
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam. Można zedytować model świata bez utraty vobów ? Proszę o szybką odpowiedź.

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
1. otwierasz twojego zena
2. zapisujesz pod inną nazwą jako uncompiled zen ( zostaną tam wszystkie voby, waypointy itp. bez świata)
3. otwierasz 3Ds Maxa wczytujesz zena którego chciałeś edytować ( tylko nie tego uncompiled zen)
4. zmieniasz co chcesz i zapisujesz jako gothic 3ds ( kerrax 3ds)
5. łączysz za pomocą macro uncompiled zen z edytowanym przez ciebie światem 3ds

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Znajdujesz na liście vobów swój świat w .3ds. Zmieniasz go na ten nowy i dajesz Apply.
Potem kompilujesz świat jeszcze raz (nie w edit mode!), potem światło. Po skompilowaniu świata będzie widać już nowy mesh.

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
Buły sposób jest dobry jak ma się 3dsa do edytowania, jak posiada się tylko zena to pozostaje pierwszy sposób :P  

edit: sorki, zen można edytować za pomocą 3Ds Max :D

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Witam zrobiłem sposobem wietrzyka ale nie udaje mi się. zapisuję świat ze zmianą do formatu 3DS zwykłego jak i kerraxa, a nawet jako zen. W paneliku macrosa usuwam ścieżka z szablonu create world i wstawiam do dwóch wplików. po aktywowaniu, widzę tylko niebo i voby w bocznym okienku. nie ma swiata, nie widać vobów... tylko niebo.

jesli usunę plik uncopiled, ładuje się sam teren.

co do spodobu Buły, to może i udało się, ale konkretnie z innym, jakimś tam, małym skrawkiem terenu który kiedyś zrobiłem. Ale na moich docelowych obiektach już nie. Rozumiem, że świat.3ds na liście vobów, to ta pierwsza pozycja, zaraz na samej górze, która przeważnie nazywa się #CYFRA ?

ODŚWIEŻAM

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Dartam

Dartam

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi również sposób wietrzyka nie działa. Jednak problem jest w tym, że do edytowanego oldcampu dodaje się również świat z normalnego starego obozu. A mi chodzi jedynie o same voby. Pomoże ktoś?

Pozdrawiam Dartam.

Dartam

Dartam

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odświeżam, halo pomoże kto?  :|

Garrador

Garrador

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Mam identyczny problem, pomógłby ktoś :P

Dartam

Dartam

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Halo, nie ma tutaj nikogo kto się na tym zna?  :|

Lord Miguel

Lord Miguel

Użytkownicy
posty71
Propsy7
  • Użytkownicy
Moim zdaniem IMPOSIBLE

[mod=Wowoz]Skoro się nie znasz to się nie wypowiadaj. Zasmiecasz jedynie temat. + warn[/mod]

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry