Mod 24198 50

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 17.06.2009 roku

Wyświetleń 24198

Odpowiedzi 50

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent

dr inż. Fenix
The Modders

Mod
2009-06-17, 14:13(Ostatnia zmiana: 2010-03-09, 16:03)
Czasami jeden kamyk może wywołać lawinę. Tak było w tym przypadku. Zaczęło się od próby zabójstwa. Cień Dekster, zaatakował jednego z Guru nauczających w Starym Obozie, Baal Tarana. Teraz o życie członka Sekty walczą Magowie Ognia.
Jednak ciąg wydarzeń został zapoczątkowany. Nieważne było, że agresor toczył pianę z ust. Liczy się tylko to, że był Członkiem Starego Obozu, który zaatakował Członka Obozu na bagnie. Póki wieść ta rozbija się o zamknięte bramy Starego Obozu, lecz gdy nadziejdzie świt, informacje rozniesie się po Kolonii. I całą górniczą dolinę ogarnie wojna. Nowy Obóz nie będzie się bezczynnie przyglądać konfliktowi. Wesprze Bractwo.
By zapobiec konfrontacji Diego musi rozgryźć zagadkę tego niedoszłego morderstwa. Musi to również dlatego, że Gomez nie będzie szukał winnych tego stanu wśród magnatów. Najstarszy wśród Cieni, wie, że padnie na niego.
Lecz co robić, gdy z mrok grozi, by odwieść Diego od rozwiązania tej zagadki? A pytania, niczym trup, ścielą się gęsto
Gdzie uciekł Graham, kartograf?
Co było powodem stanu Dekstera?
Dlaczego strażnicy wygonili kopaczy z targowiska, koło któego mieszkał Cień, morderca, zostawiając to miejsce opuszczony?
Kto grozi Diego?
Kto stoi za otruciem Dekstera?
Co zmusiło Diego by współpracował z magami?
Kto naprawi bug, że w pierszej rozmowie Diego nie mówi, że świstak z jego polecenia pilnuje domu Grahama.
Odpowiedź jest tylko jedna
Nie ja :D  

Przedstawiam mod ala wspólne opowiadanie. Zasady zna chyba każdy. Jedna osoba pisze część, następna dalszy ciąg, i tak dalej. oto mod:
http://www.sendspace.pl/file/CkerCt1P/

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No dość ciekawy pomysł. Może coś napiszę, jak będę miał więcej czasu.

Grałem w moda. Fajnie to wygląda, ale dostrzegłem dość dużo błędów ortograficznych i literówek.

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Tak, rozgryzłem to! To na pewno ta lewitująca BECZKA stoji... ee to znaczy wisi za tym morderstwem xD Sami zobaczcie, wisi w powietrzu w okolicach zabójstwa i zachowuje się podejrzanie: lewituje! ;p  

A tak na poważnie, to ciekawie to wygląda, ale należy poprawić te literówki i błędy ortograficzne, a także kilka mankamentów od strony technicznej w modzie :P

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Małe poprawki.
I jeszcze parę słów. Choć mod jest przeznaczony głównie dla skrypterów, to nic nie stoi na przeszkoddzie by ktoś dodał, nowe tekstury czy modele w spacarze ;p

I jeszcze info dla skrypterów. By można było się odnaleść w plikach, które modyfikujecie, zmieniajcie każdą nazwę modyfikowanego pliku dodając "swójnick_" przed nazwą. A także wszystko co dodajecie lub zmieniacie zamykajcie w klamrach, np:
//Edit By ktoś

///////////////
by można było wiedzieć co zmieniliście.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Chyba wiem, czym jest spowodowany ten bug w pierwszej rozmowie. Dialog między Diegiem i Miltenem jest ok, dopóki nie przybiegnie Trevor. Gdy się już pojawi, to rozmowa zaczyna się pieprzyć.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opowiadanie-mod super :D  Chyba wezmę się za jego "zwiększanie"...

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
Ty a można dodawać swoje Questy??

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
można, na tym polega ta zabawa.

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Tylko fajnie by było gdyby były na pewnym poziomie, to znaczy bez rażących błędów ortograficznych i bez jakiś tandetnie prostych typu: przynieś 10 grzybków muchomorków.
 Jeśli można tu jakoś doczepić tesktury czy coś takiego to mogę zrobić, tylko ktoś inny musiałby to do moda dodać bo jak dla mnie to czarna magia.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak będę miał czas, to mogę wrzucić tekstury do moda.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ok. Mam dla was niespodziankę :P  Nie, nie zgadliście, to nie rozszerzona wersja z nowymi questami :P  Udało mi się prawie naprawić buga. :D  Dlaczego prawie? Otóż dialog pierwszej rozmowy działa prawidłowo, co teraz jest ok, ale za to Trevor nas od razu nie zaczepia, trzeba podejść kilka kroków do niego. Dlaczego tak jest? Z tego co zauważyłem, to dialog się pieprzy, ponieważ ...został spełniony warunek włączenia tego dialogu z Trevorem. Najlepszym sposobem było by włączenie "chodzenia" Trevora po dialogu, co mi za bardzo nie chcę wyjść :P  Próbowałem to jakoś inaczej rozwiązać, niż jak teraz jest, ale po dwóch godzinach mi się nie chcę i nie mam pomysłu. A teraz sami możecie oblookać jak to teraz wygląda. Mam nadzieję, że twórcy moda będzie się podobało takie rozwiązanie ;)
A tu link: http://www.sendspace.com/file/rxekdz

A teraz trochę inne pytanie: czy ktoś już zaczął coś robić, aby powiększyć tego moda? Ja na razie mam koncept na dalszą fabułę, chciałbym zrobić najpierw "drogę NO", ale na razie mam mętlik fabularny w głowie :P  Poza tym jeśli by ktoś chciał dać jakieś tekstury to niech napiszę, to wrzucę do nowej wersji moda.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Mod
#11 2009-07-11, 09:47(Ostatnia zmiana: 2009-07-11, 10:11)
UWAGA!!! Zanim co zrobicie przeczytajcie cały tekst od początku do końca :D
Po kilku dniach ciężkiej pracy udało mi się skończyć kolejną część moda. Jak już wcześniej wspominałem jest to "droga NO". A teraz do rzeczy:
- dodanie kolejnych "30 minut" grania
- poprawiony pierwszy dialog, teraz działa jak należy :lol2:
- poprawione liczne literówki
- poprawiony dialog Miltena dotyczący listu, już nie pojawia się niepasujący dubbing z podstawki
- nowy startscreen i loadscreen (mam nadzieję, że się podobają ^_^ )
- chyba dwa eastereggi ^_^

Co zrobić, aby w pełni cieszyć się modem? Wystarczy zrobić tylko 3 rzeczy ^_^  Oto one:
1. Ściągnąć moda: http://www.sendspace.pl/file/d2908fccd93baccf34d8adf
2. Zagrać w niego.
3. Zrobić dalszą część moda :roll:

UWAGA!!! W modzie jest chyba tylko jedno niecenzuralne słowo i różne podteksty :P

Jeśli znaleźliście jakieś błędy, macie jakieś uwagi, komentarze, to piszcie.

UWAGA!!! Jeśli stwierdzicie, że w pierwszym dialogu Diego wypowiada tylko jedną kwestię, to dajcie Nowa Gra

UWAGA!!! Pamiętajcie, że jest to rozszerzenie do moda, czyli początek jest taki sam jak poprzednio u Fenixa, moje dzieło rozpoczyna się gdzieś od stwierdzenia o jaki specyfik chodzi.

Do modderów: mam nadzieję, że zaznaczyłem wszystko w skryptach, co edytowałem.

EDIT
Jeśli ma ktoś wrażenie, że dana akcja podczas dialogu działa się zbyt szybko lub zbyt wolno, to pewnie ma rację... Próbowałem jakoś "manipulować czasem", ale nie za bardzo wychodziło...

EDIT2
Popatrzcie się jak ułożyły się emotikonki xD

Kisamee

Kisamee

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Konieczne jest przychodzenie moda od początku?? Bo to dość sporo łażenia :D

Granica między ciekawością a głupotą , jest bardzo cienka.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Przecież początek można przejść w 10 minut :D  więc co za problem :roll:

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można by było wrzucic moda na inny upload np. rapidshare,odsiebie czy cos ?

Szkodnik

Szkodnik

Użytkownicy
posty68
  • Użytkownicy

Raczej mnie tu nie będzie. Jak jest sprawa to walcie na gg:235943

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Zjadliwy ten modzik? Bo nie wiem czy się skusić. o_o

Moje portfolio

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki Szkodnik

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Mod
#18 2009-07-18, 14:31(Ostatnia zmiana: 2009-07-18, 14:32)
Ej, ale jak tak każdy będzie dodawał kiedy chce, to skończy się tak, że dwie osoby w tym samym czasie dodadzą różne rzeczy, wyślą na forum i praca jednego z nich się zmarnuje, bo wydadzą dwie wersje, których nie będzie szło połączyć.
Miałem tak kiedyś z worldem do moda, nie pomyślałem i dałem w tym samym czasie dwóm osobom do vobowania i miałem dwie wersje worlda, których nie mogłem połączyć. I praca jednego gościa poszła sie paść.

Przydało by się ustalić kto teraz coś dodaje, żeby się nie wymieszało.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Mod
#19 2009-07-18, 14:49(Ostatnia zmiana: 2009-07-18, 14:49)
Ej, ale jak tak każdy będzie dodawał kiedy chce, to skończy się tak, że dwie osoby w tym samym czasie dodadzą różne rzeczy, wyślą na forum i praca jednego z nich się zmarnuje, bo wydadzą dwie wersje, których nie będzie szło połączyć.
to zawsze można zmerge#msgote author=Buła link=topic=6122.msg57273#msg57273 date=1247921348]Ej, ale jak tak każdy będzie dodawał kiedy chce, to skończy się tak, że dwie osoby w tym samym czasie dodadzą różne rzeczy, wyślą na forum i praca jednego z nich się zmarnuje, bo wydadzą dwie wersje, których nie będzie szło połączyć.[/quote]
to zawsze można zmergeować. W przypadku skryptów, dodawania/zmieniania różnych zenów/texów to nie powinno być strasznie trudne. a umiejętność merge#msgote author=Buła link=topic=6122.msg57273#msg57273 date=1247921348]Ej, ale jak tak każdy będzie dodawał kiedy chce, to skończy się tak, że dwie osoby w tym samym czasie dodadzą różne rzeczy, wyślą na forum i praca jednego z nich się zmarnuje, bo wydadzą dwie wersje, których nie będzie szło połączyć.[/quote]
to zawsze można zmergeowania kodu (przy pomocy odpowiednich narzędzi) napewno nikomu nie zaszkodzi.

już nie wspominając, że zainteresowanie jest takie, że ta groźba jest straszliwie poważna...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry