Wsparcie ze strony mediów 31314 130

O temacie

Autor

Zaczęty 24.03.2009 roku

Wyświetleń 31314

Odpowiedzi 130

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
może najpierw poczytasz cały temat zanim łaskaw będziesz wtrącić swoje oświecone uwagi?
Proponowałbym rozszerzyć to także na czytanie własnych postów przed wysłaniem.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
To tym bardziej nie powinieneś go krytykować na każdym kroku.

A gdzie ja go niby krytykuje?!

Wypomniałem ci jedną małą rzecz z kulturą, jak człowiek[poza wyrażeniem dupa, ale to nie bluzg]

Jeśli wg. ciebie pojęcie kultury osobistej ogranicza się do nie używania rynsztokowego języka to ładnie masz.

ale przez to jeszcze bardziej nie rozumiem, po co ten najazd na seraila.

JAKI NAJAZD?!

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust

Baster

Wsparcie ze strony mediów
#102 2009-07-03, 13:45(Ostatnia zmiana: 2009-07-03, 13:46)
Z postów które napisałeś, miałem wrażenie jakbyś czuł jakąś niechęć do tego co robi, i miał jakieś dziwne uwagi to wszelkiego, co pisze. Może mi się przewidziało, jeśli tak to przepraszam.

"Jeśli wg. ciebie pojęcie kultury osobistej ogranicza się do nie używania rynsztokowego języka to ładnie masz."
Nie tylko bluzg, chodziło mi także o sposób w jaki piszesz.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#103 2009-07-03, 13:57(Ostatnia zmiana: 2009-07-03, 14:00)
Z postów które napisałeś, miałem wrażenie jakbyś czuł jakąś niechęć do tego co robi, i miał jakieś dziwne uwagi to wszelkiego, co pisze. Może mi się przewidziało, jeśli tak to przepraszam.

Bo uważam stwierdzenie "jak większość Polaków' za wyjątkowo nietrafne, bo nie śmieszą mnie takie nieuzasadnione żarty? Nie muszą śmieszyć i mam prawo się do tego odnieść tak samo jak wielu nie musi pasować mój humor i każdy może się do tego odnieść w jaki kolwiek sposób chce - szkoda, że w sytuacji odwrotnej już nie ma mowy o jakiej krytyce przy jednoczesnym zasłanianiu się rzekomą kulturą, wtedy jest ok. Ja nie zrozumiałem dowcipu i poprosiłem o wytłumaczenie, chętnie pośmieje się z Wami. Osobną kwestią jest to, że nie ma w tym żadnej niechęci - są to zwykłe pytania, które nie koniecznie muszą być sformułowane w sposób super sympatyczny aby przypadkiem ktoś sobie czegoś nie zasugerował. Wole zamieszczać moje uwagi i wątpliwości niż słodzić

Uwagi miałem na początku, w zawiązku z niesprecyzowanym pytaniem i niejasnymi oczekiwaniami ale to już zostało sprostowane kilka stron temu czego w efekcie była mała lista pomysłów więc nie wiem w czym problem. Wole zgłaszać wątpliwości niż słodzić: wow zajebiste, zróbcie czat świetny pomysł będzie super albo to olewać i później pieprzyć jak grono płaczków, że portale się nami nie interesują, nic nie robią i w ogóle mają na nas wypięte.

Przypominam, że wcale nie muszę być sympatyczny i wcale nie musi to oznaczać jakiejś wrogości czy niechęci do rozmówców. Jeśli masz jakieś uwagi odnośnie mojego zachowania to kieruj to na pw bo forum publiczne nie jest bynajmniej dobrym miejscem.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust

Baster

#104 2009-07-03, 14:02(Ostatnia zmiana: 2009-07-03, 14:03)
Cytat: Thörbjorn link=topic=5504.msg55250#msg55250 date=Jul 3 2009, 11:57 AM\'
Wole zgłaszać wątpliwości niż słodzić: wow zajebiste, zróbcie czat świetny pomysł będzie super albo to olewać i później pieprzyć jak grono płaczków, że portale się nami nie interesują, nic nie robią i w ogóle mają na nas wypięte.
Tutaj się akurat zgodzę.

Cytat: Thörbjorn link=topic=5504.msg55250#msg55250 date=Jul 3 2009, 11:57 AM\'
Jeśli masz jakieś uwagi odnośnie mojego zachowania to kieruj to na pw bo forum publiczne nie jest bynajmniej dobrym miejscem.
Może innym razem, ale to że to napisałeś było hipokryzją w odniesieniu to twojej całej działalności na tym forum.

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Baster, toć ja tam nie odczułem nic takiego, żeby ktoś na mnie najeżdzał, więc spoko jest. :)
Bo uważam stwierdzenie "jak większość Polaków' za wyjątkowo nietrafne, bo nie śmieszą mnie takie nieuzasadnione żarty?
To był ukłon w stronę naszych rodaków, którzy zawsze mają coś przeciwko jakiejś grupie etnicznej/popkulturze/religii, etc. Nawet jeśli o owej kulturze nie mają bladego pojęcia, a jeśli już mają to wiedzą o tym tyle, ile powiedziano w faktach TVNu albo napisano w Fakcie... Taka subtelna samokrytyka w formie żartu. Thoro, Tobie, mnie lub innym userom sedzącym w temacie  takie ugrupowania jak wolnomularstwo, iluminaci, itd. kojarzyć będą się inaczej niż dużej części Polaków. Gdybyś zapytał się kogoś na ulicy, czym jest wg. niego masoneria, to mogę ręczyć, że ludziom kojarzyłoby się to głównie/wyłącznie z żydami :roll:  Więc zastosowałem słowo "mason" w znaczeniu "stereotypowym". Nie do końca zgodnym z prawdą, acz popularnym. Zgodzisz się ze mną?

Ale wracając do tematu. Wczoraj odbyła sie pierwsza konerencja. Nie ukrywam, że była to kompletna klapa. Wina Tawerny to fakt, nie będę mówił, gdzie TG popęłniło błędy, bo każdy kto było doskonale widział. Frekwencja też nie za duża była. Proponuję więc zmienić skrypt chata na taki, w którym można banować na IP oraz posiadający inne przydatne opcje oraz próbę dogadania się z innymi sajtami, ale tak jak mówił Thoro, jeśli bedzie to na serwerach Tawerny, to wątpię, czy dopuszczą mnie w ogóle do głosu. Co o tym sądzicie?

Moje portfolio

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Musiałoby to być w ogóle na "neutralnym gruncie", bo gdyby zobaczyli adres themodders.org (userzy GS), to wyszłoby na jedno :roll: .

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Co zatem proponujecie? Założenie sobie czata na jakimś darmowym hostingu i tam przeprowadzanie konferencji z modderami?

Moje portfolio

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Już w grudniu ubiegłego roku pojawił się pomysł, aby zorganizować imprezę pod patronatem TG, która miałaby na celu zareklamować mody polskie i zagraniczne. Jednak w wyniku mojej małej aktywności w tamtym okresie projekt został „porzucony”, teraz jednak istnieje prawdopodobieństwo, że wszystko wypali. Impreza ta odbywać ma się jesienią, dokładny termin nie jest jeszcze ustalony, abo nie wiem, kiedy będzie CMS nowy. Na początku myślałem, żeby impreza dotyczyła wyłącznie polskiej sceny modderskiej, jednak po nawiązaniu kontaktów z niemieckim WoGiem i rosyjskim http://gothicgame.ru/ okazało się, że oni także wyrażają chęć zareklamowania swoich rodzimych produkcji na naszym przeglądzie. Okazuje się więc, że będzie to bardzo ambitna impreza, jednak wiąże się z tym mnóstwo pracy. Po pierwsze na TG z tego powodu utworzona powinna zostać kategoria na forum (lub kilka subforów w dziale o modach) związana z tym przedsięwzięciem. Jedna, w której zamieszczane byłyby wszystkie materiały zebrane przez redakcję TG, kolejna w języku angielskim, aby zagraniczni modderzy mogli na naszym forum odpowiadać na pytania fanów. Jak będzie to wszystko wyglądało? Cóż, każdy team z polski, który współpracuje z themodders.org będzie mógł uczestniczyć w przeglądzie, tzn. Dać Tawernie do dyspozycji niepublikowane nigdzie screeny, filmiki badź teksty traktujące o modzie, etc. Jeśli jednak nie uda wyrwać mi się execlusiwów, to wykorzystam dostępne już materiały. Do każdego moda redaktor z TG napisze komentar, w którym podsumuje wartość materiałów i poziom moda. Tak samo wyglądała będzie sprawa z modami zagranicznymi, jednak najpierw trzeba będzie przetłumaczyć to na język polski. Jako, że materiały dostanę od nich w języku angielskim, to w przypadku modów zagranicznych dostępne będą dwie opcje językowe (czy teksty polskich teamów będą w dwóch językach? To zależy wyłącznie od teamów). Już samo zorganizowanie tego sprawi nam dużo pracy, jednak to nie wszystko. Załatwiłem, że na serwerze TG zostanie zainstalowany czat wraz z kilkoma pokojami,  aby o ustalonych porach mogły odbywać się konferencje z modderami, tak aby każdy mógł zapytać się o moda go interesującego. Grupy, które będą tam uczestniczyły (a z tego co wiem będzie ich sporo) zapewne będą chciały zareklamować swoje mody w bezpośredniej dyskusji, jednak nie będzie to obowiązkowe, raczej forma ciekawostki.  Każdy mod miałby swój temat na forum i tam ludzie mogliby komentować te produkcje. W dodatku planuję zrobić kilka ankiet, a raczej konkursów w różnych kategoriach, np. „Najbardziej oczekiwany mod imprezy”, „Najbardziej innowacyjny mod”, etc. Przy tak dużym przedsięwzięciu zwycięstwo w jakiejkolwiek kategorii to duży prestiż, więc możemy się spodziewać naprawdę wyśmienitych materiałów od modderów. To by było wszystko. Aha, rozmawiałem z kilkoma teamami polskimi na ten temat oraz z pewnymi ludzi z ww. Wymienionych zagranicznych portali o Gothicu, wszyscy chcą w tym uczestniczyć, myślę więc, że pozostałe teamy też tak zareagują. Co wy o tym sądzicie? I jeszcze jedno. Projekt zostanie zareklamowany na gram.pl jako duża impreza modderska, więc gramowicze bedą mogli poczytać na stronie głównej o tym przedsięwzięciu, także spora reklama, no i oprócz tego myślę, że kilku userów z Woga i z rosyjskiego forum nas odwiedzi. Impreza odbyła by się we wrześniu i ma na celu wypromować modding do Gothica.

Moje portfolio

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
http://gothic.org.pl/

news. pt "Dzień Screena".

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
deks załatwiłeś mnie, a my chcieliśmy się wymigać z tej edycji ;p  No cóż, trzeba zacząć coś przygotowywać.. ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Można edytować zawsze ;p .

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
looz, nadeszła odpowiednia pora żeby coś pokazać ;p

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nasz team raczej nie weźmie udziału w Dniu Screena. Powód: nie mamy właściwie nic nowego i ciekawego do zaprezentowania.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Napewno coś macie ;p  Możecie nawet pokazać coś co już widzieli, z innej perspektywy, żeby tylko frekwencja była większa i przyciagnąć więcej ludzi.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Dokładnie. Trzeba jak najwięcej modów i grup, a ja już dopilnuję o wypromowanie na niektórych serwisach, z którymi mam kontakt ;p .

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
a ja już dopilnuję o wypromowanie na niektórych serwisach, z którymi mam kontakt .
<Powiedział patrząc w stronę Seraila> :)

Moje portfolio

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
<Powiedział patrząc w stronę Seraila> :)

niekoniecznie

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
No przecież ja rzadko kiedy coś na poważnie piszę, więc nie rozumiem, dlaczego wy bieżecie to na powaznie. :)

Moje portfolio

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
A ja nie dostałem żadnej wiadomości..... :)

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry