Inna twórczość > C, C++
Gra tekstowa - dobry czy zły pomysł?
FeisaR:
Uczę się C++, myślałem, że jak się douczę trochę, to żeby napisać grę tekstową w konsoli.Tylko myślę czy to ma sens.Czy nie lepiej nauczyć się SDL/DX/OG/inne i dopiero potem zacząć programować ,,gry"?
Ewentualnie ktoś kto też się uczy miałby ochotę napisać ze mną grę tekstową, w celu poprawienia umiejętności?
Wydaje mi się, że to dobry pomysł zważywszy na to, że większość programistów ( chciałaby ,,napisać Crysisa" od razu...
Ktoś byłby zainteresowany?
Goth:
No ja uczę się C++ (jestem NOOBEM) umiem zrobic tylko jak na razie najprostszy program ale jeśli poduczę się tak porządnie to kto wie
Zkirtaem:
Heh, ja już kiedyś takie pisałem. Fajne to, i ciekawe... Nawet RPG-a da się napisać (pisałem razem z walką i generowaniem losowym uderzeń ;p ) :) Zresztą, jak się tego nauczysz, łatwiej Ci będzie pisać gry z grafiką. Niestety, ja już w C++ nie piszę, więc mi się nie chce. Ale jakbyś miał jakieś problemy, to pisz do mnie na PW :D
Siekacz:
--- Cytuj ---zę się C++, myślałem, że jak się douczę trochę, to żeby napisać grę tekstową w konsoli.Tylko myślę czy to ma sens.Czy nie lepiej nauczyć się SDL/DX/OG/inne i dopiero potem zacząć programować ,,gry"?
--- Koniec cytatu ---
Na takich prostych gierkach dobrze sie uczy podstaw programowania. Podobno...
Masz choć konkretny cel i uczysz sie sam do tego dochodzic. To napewno lepsze niż uczenie sie z jakiś tutoriali.
Powodzenia w zabawie.
FeisaR:
Dzięki wszystkim za opinie, tobie też siekacz, na pewno będę się dobrze bawił :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej