Gdzie jest plik World.zen? 5141 14

O temacie

Autor

Zaczęty 28.08.2008 roku

Wyświetleń 5141

Odpowiedzi 14

Hopeless
  • Gość

Hopeless
Gość

Gdzie jest plik World.zen?
2008-08-28, 17:50(Ostatnia zmiana: 2008-12-23, 18:55)
nie mogę znaleźć pliku o nazwie "world.ZEN" . Gdzie on się znajduje?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Możesz go wyciągnąć za pomocą GoMana z pliku worlds.vdf lub stworzyć w Spacerze z wykorzystaniem funkcji Macros.

Hopeless
  • Gość
dzięki :D

i jeszcze jedno: mam spacer 1.5 i nie wiem jak się nim posługiwać. włączam NEWCAMP.ZEN i nie wiem co zrobic by pokazało sięto na tym czarnym polu :D

PS kto mi pomoze obcykac spacera? :P

Kluge
  • Gość
Ale co się pokazało na czarnym polu? Wyjaśnij dokładniej. Chodzi ci o to, że nie pokazuje się Nowy obóz?

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games

wietrzyk

#4 2008-08-28, 22:25(Ostatnia zmiana: 2008-08-28, 22:27)
jak wczytasz zena typu np. NEWCAMP.ZEN to powinno pojawić się okienko z opcją kompilowania świata zaznaczasz outdoor lub indoor zależnie od wczytanego worlda i potem kompilujemy światło opcja w menu: compile light potem już możemy spokojnie działać.

Hopeless
  • Gość
Cytat: wietrzyk link=topic=3542.msg30080#msg30080 date=Aug 28 2008, 22:25\'
jak wczytasz zena typu np. NEWCAMP.ZEN to powinno pojawić się okienko z opcją kompilowania świata zaznaczasz outdoor lub indoor zależnie od wczytanego worlda i potem kompilujemy światło opcja w menu: compile light potem już możemy spokojnie działać.

ale to nic nie daje! daję compile light, compile high (czy jakoś tak) i 150 metrów od kamery, a główne okno nadal jest szare lub czarne! może mi ktoś na PW podesłać tutorial po polsku czy coś?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
po prostu kamera w nowym obozie znajduje się kawałek od nowego obozu. musisz do niego jakoś dolecieć xD

Hopeless
  • Gość
nie da rady... nie umiem poruszać kamerą...poza tym gdy uruchamiam mapę .ZEN pojawia się taka wiadomość:

M: BSP leaf destroyed, but had still vob(s) in it' s lists.

co to oznacza?!

Oven
  • Gość

Oven
Gość

#8 2008-08-29, 09:37(Ostatnia zmiana: 2008-08-29, 09:38)
W spacku poruszamy się klawiszami :P  ,,y,, ,,z,, i strzałkami do góry,itp.Są jeszcze dodatkowe klawisze do kamery ;p  ,,f3 umożliwia kierowanie kamerą ręcznie (czyli ruszasz myszką kamera się kręci ;d) ale można jeszcze za pomocą klawiszy ,,iinsert,,  ,,home,, ,page Up,,
,,delete,, ,,end,, ,page down,, '] przyda ci się do dalszej pracy w spacku

PS:jeżeli pomyliłem się z jakimś klawiszem poprawcie mnie dawno nie odwiedzałem spacka  :D

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Hopeless link=topic=3542.msg30115#msg30115 date=Aug 29 2008, 09:28\'
M: BSP leaf destroyed, but had still vob(s) in it#msgote author=Hopeless link=topic=3542.msg30115#msg30115 date=Aug 29 2008, 09:28\']M: BSP leaf destroyed, but had still vob(s) in it s lists.

co to oznacza?!

Tym się nie przejmuj. A żeby trafić do obozu naciśnij W i zobaczysz czerwone linie. Tam właśnie będzie obóz :D

Hopeless
  • Gość
i tak nie działa...
A żeby trafić do obozu naciśnij W i zobaczysz czerwone linie. Tam właśnie będzie obóz 4.gif
nie pojawiają się czerwone linie... nic sie nie pojawia...

Gimbi
  • Gość
Jeśli chcesz widzieć nowy obóz, to skompiluj świat tak jak napisał Wietrzyk, przy czym zaznacz Outdoor, po czym naciśnij strzałkę w prawo. Kamera zacznie się w tym kierunku obracać, a Ty w pewnym momencie ujrzysz w oddali obóz. Wtedy już tylko strzałka do przodu i czekasz aż 'dojedziesz' do tego obozu.
Jeżeli nie zadziała, to znaczy że coś ze światem jest nie tak.

Oven
  • Gość

Oven
Gość

#12 2008-08-29, 09:53(Ostatnia zmiana: 2008-08-29, 09:53)
A nie możesz po prostu wczytać world.zen i będziesz miał wszystkie obozy i 100% pewności że zadziała ???

Hopeless
  • Gość
włączyłem world.ZEN i nic! w jaką stronę nie poruszę, nic nie wyświetla!

Oven
  • Gość
Kurde przyjacielu zrób zdjęcie kompem i wyślij mam na pewno bedzie nam się lepiej widziało coś się dziej na zdjęciu niż jak piszesz

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry