Niebo zamiast ziemi (czasem nawet crash). Problem ze wczytanem .ZEN 3632 2

O temacie

Autor Thornwal

Zaczęty 24.10.2021 roku

Wyświetleń 3632

Odpowiedzi 2

Thornwal

Thornwal

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć!

Od niedawna próbuje się bawić programem "Spacer 2.6.1" i próbuje modyfikować światy. Na tą chwilę zacząłem od Khorinis. "Newworld" działa bez zarzutu. Natomiast postanowiłem zmodyfikować pewien świat z moda, który nazywa się "Odyseja".

Co zostało zrobione?

Wyciągnąłem świat za pomocą GoMana i wkleiłem .ZEN do folderu "worlds" w folderze z grą. Po odpaleniu Spacera i zaimplementowaniu do świata wyskakuje mi obraz nieba ze słońcem (zdjęcie 1) albo po prostu nie che się wczytać i wyskakuje mi błąd "Access Violation" (zdjęcie 2).

Zdjęcie 1:
https://imgur.com/RxVeIM1

Zdjęcie 2:
https://imgur.com/JdjQRTP

Zrobiłem próbę kontrolną, czyli spróbowałem wyciągnąć kolejny świat z tego samego moda. Sytuacja jest ta sama.

Wiecie może co trzeba zrobić, by pojawił się ten świat? Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam,
Thornwal

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
1. Potrzebujesz również assetów moda.
2. Świat w tym modzie jest sporych rozmiarów, więc raczej nie uda się go edytować. Twórcy moda mają świat podzielony na części i łączą go za pomocą funkcji Macros. Spacer ładuje znacznie więcej danych niż gra, więc prawdopodobnie nie jest w stanie zaalokować w pamięci wszystkich danych.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Thornwal

Thornwal

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Assetów czyli czego konkretnie?
2. Z tego co mi wiadomo, ten mod jest podzielony na kilkanaście plików .ZEN. Sprawdziłem w GoManie zawartość pliku "Odyseja.mod".
3. Dodatkowo zobaczyłem wielkość wszystkich .ZEN, które posiadam. Akurat te światy co sprawdzałem są mniejsze od świata Khorinis (NewWorld).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry