Pytanie odnośnie regeneracji życia - czy ona w ogóle działa? Czy wymagany jest jakiś próg siły, bądź hp, żeby zaczęła działać?
Kolejne pytanie, ile razy można skorzystać z kapliczek Innosa i modlitwy za 300 sz? Modliłem się w 2gim i 3cim rozdziale, w 4tym nie mam opcji, w pierwszym z kolei przeoczyłem tę możliwość i jestem ciekawy, czy przez to będę stratny o te 75 hp.
Czy opcja 'wzmocnij pancerz' ma w ogóle jakieś zastosowanie? Przez całą rozgrywkę ani razu nie miałem możliwości ulepszenia żadnego ze zdobytych pancerzy.
Gdyby ktoś planował grę jako łowca smoków pod broń 1h + tarcza, to ogólnie nowym graczom nie polecam grania pod broń 1h + tarcza. Jest niewiele schematów kowalskich na bronie 1h, na 2h jest ich znacznie więcej, plus top tier broni dwuręcznych jest dużo więcej do zdobycia (generalnie na przestrzeni całej rozgrywki gra nam oferuje dużo broni 2h, także na pewno więcej funu z gry pod tym kątem będzie). Ponadto % walki bronią się buguje ze względu na tarczę - uczysz się do 100% walki bronią 1h, a przez bonusy do walki w broni i kary do walki w tarczach procent potrafi spaść permanentnie. Należy uważać na kolejność wykonywanych czynności jeśli chcemy otrzymać maksymalną liczbę gulaszy Thekli (bug, przez który możemy nie mieć możliwości dostania piątej porcji nie został naprawiony). Nie polecam również kupowania średniej zbroi łowcy smoków, strata siana, na spokojnie z ciężkim pancerzem najemnika Myrtany można biegać aż do ciężkiej zbroi łowcy smoków.