[G2NK] Mastys L'Hiver Edition v1.6.4 PL 68616 110

O temacie

Autor Zipperiusz

Zaczęty 10.12.2020 roku

Wyświetleń 68616

Odpowiedzi 110

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Ostatniego poziomu płatnerstwa uczy w 4 rozdziale dopiero i będziesz mógł wtedy zrobić ciężki pancerz myśliwego/ciężki pancerz myrtańskiego najemnika. Dodatkowo jak już się nauczysz płatnerstwa na poziomie Ekspert, to przeczytaniu notki z almanachu w piwnicy klasztoru będziesz mógł ulepszyć pancerz paladyna/łowcy smoków.
Na ten moment powinieneś być w stanie stworzyć średnie pancerze myśliwego/myrtańskiego najemnika. W skryptach widzę, że miała się pojawić możliwość stworzenia tych pancerzy w formie lekkiej, istnieją notki, które tego uczą (można je przywołać tylko kodami), ale samych zbroi chyba nie ma w ogóle dodanych nawet.

Dzięki za odpowiedź  :ok: a zbroja z czarnej rudy jest w ogóle w tej wersji dostępna? I rozumiem, że kowalstwo też od 4tego rozdziału będzie na wypasie - w momencie jak smoczą krew dostanę (te wszystkie magiczne ostrza na smoki)?

frN

frN

Użytkownicy
posty52
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mała poprawka, bo lekki pancerz myśliwego można kupić od Bospera, chociaż miała się pojawić opcja stworzenia go.
Co do kowalstwa to obróbki magicznej rudy można się uczyć już od 3 rozdziału, a magiczne ostrza na smoki można tworzyć po przeczytaniu almanachu z piwnicy klasztoru.
Jeśli chodzi o czarną rudę, to jedyne co widzę, to ulepszenie zbroi paladyna/łowcy smoków. W skryptach jest coś takiego jak Pancerz z czarnej rudy, ale chyba nie można tego w żaden sposób zdobyć.

Tylko weź pod uwagę, że wszystkie informacje biorę ze zdekompilowanych skryptów, więc mogłem coś przeoczyć. :D

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Póki co to co piszesz pokrywa się z rzeczywistością :P zauważyłem, że regeneracja życia nie działa. Całą grę od pierwszego rozdziału (jestem obecnie w czwartym) walczę młotem z wieży, w której był Joe, nic lepszego nie znalazłem (gram 1h+tarcza). Nawet broń z magicznej rudy jest słabsza. Broni dwuręcznych z kolei napotkałem całą masę na poszczególnych etapach gry, więc pewnie większy fun byłby z gry nimi. Jestem trochę zawiedziony tą wersją L'Hviera, jest bardzo łatwa, a tych nowych bajerów w postaci zbroi/broni jest bardzo mało (w innych wersjach chyba tego jest nieco więcej, ale swoje domysły opieram jedynie na jakichś prezentacjach z youtuba).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To zacznij szukać :) nie potrzebujesz pierdyliard zbroi ich jest za dużo i tak 1 zbroja na rozdział to wystarczająca ilość wszystkie bronie masz ze szkicow i masz je w gd na specjalne miecze z magicznej rudy i te dopiero daja kopa  nie to co masz od benneta.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Jeżeli chodzi o eksplorację, to gd faktycznie jest jedyną lokacją w której nie zajrzałem jeszcze w każdy kąt (omijałem smocze lokacje), podejrzewam, że tam są szkice o których mowa. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedzi, na tę chwilę wiem wszystko co chciałem;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zainteresuj się terenem przed jaskinia z alamanachem z g1.
Przed tym najlepszym mieczem 1h byłby El bastardo, świetnym ofiarodawca tej broni jest Tom z Jarka.
Zas Najlepsza bron 1h, szkic możesz zdobyć nawet w 2 rozdziale ale nie wykujesz tego wcześniej niż w rozdziale 4 kamienny smok jest potrzebny do wykucia siewcy śmierci

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Te tereny przed jaskinią z almanachem mam zwiedzone, musiało mi coś umknąć :P El Bastardo mam z jaskini z cieniostworem-ożywieńcem, niedaleko kamiennego kręgu z amuletem Angara, ale jednak ciężki młot wojenny wygrał u mnie w zestawieniu. Dzięki za odpowiedzi  :ok:

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Pytanie odnośnie regeneracji życia - czy ona w ogóle działa? Czy wymagany jest jakiś próg siły, bądź hp, żeby zaczęła działać?
Kolejne pytanie, ile razy można skorzystać z kapliczek Innosa i modlitwy za 300 sz? Modliłem się w 2gim i 3cim rozdziale, w 4tym nie mam opcji, w pierwszym z kolei przeoczyłem tę możliwość i jestem ciekawy, czy przez to będę stratny o te 75 hp.
Czy opcja 'wzmocnij pancerz' ma w ogóle jakieś zastosowanie? Przez całą rozgrywkę ani razu nie miałem możliwości ulepszenia żadnego ze zdobytych pancerzy.

Gdyby ktoś planował grę jako łowca smoków pod broń 1h + tarcza, to ogólnie nowym graczom nie polecam grania pod broń 1h + tarcza. Jest niewiele schematów kowalskich na bronie 1h, na 2h jest ich znacznie więcej, plus top tier broni dwuręcznych jest dużo więcej do zdobycia (generalnie na przestrzeni całej rozgrywki gra nam oferuje dużo broni 2h, także na pewno więcej funu z gry pod tym kątem będzie). Ponadto % walki bronią się buguje ze względu na tarczę - uczysz się do 100% walki bronią 1h, a przez bonusy do walki w broni i kary do walki w tarczach procent potrafi spaść permanentnie. Należy uważać na kolejność wykonywanych czynności jeśli chcemy otrzymać maksymalną liczbę gulaszy Thekli (bug, przez który możemy nie mieć możliwości dostania piątej porcji nie został naprawiony). Nie polecam również kupowania średniej zbroi łowcy smoków, strata siana, na spokojnie z ciężkim pancerzem najemnika Myrtany można biegać aż do ciężkiej zbroi łowcy smoków.

frN

frN

Użytkownicy
posty52
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytanie odnośnie regeneracji życia - czy ona w ogóle działa? Czy wymagany jest jakiś próg siły, bądź hp, żeby zaczęła działać?
Kolejne pytanie, ile razy można skorzystać z kapliczek Innosa i modlitwy za 300 sz? Modliłem się w 2gim i 3cim rozdziale, w 4tym nie mam opcji, w pierwszym z kolei przeoczyłem tę możliwość i jestem ciekawy, czy przez to będę stratny o te 75 hp.
Czy opcja 'wzmocnij pancerz' ma w ogóle jakieś zastosowanie? Przez całą rozgrywkę ani razu nie miałem możliwości ulepszenia żadnego ze zdobytych pancerzy.

Gdyby ktoś planował grę jako łowca smoków pod broń 1h + tarcza, to ogólnie nowym graczom nie polecam grania pod broń 1h + tarcza. Jest niewiele schematów kowalskich na bronie 1h, na 2h jest ich znacznie więcej, plus top tier broni dwuręcznych jest dużo więcej do zdobycia (generalnie na przestrzeni całej rozgrywki gra nam oferuje dużo broni 2h, także na pewno więcej funu z gry pod tym kątem będzie). Ponadto % walki bronią się buguje ze względu na tarczę - uczysz się do 100% walki bronią 1h, a przez bonusy do walki w broni i kary do walki w tarczach procent potrafi spaść permanentnie. Należy uważać na kolejność wykonywanych czynności jeśli chcemy otrzymać maksymalną liczbę gulaszy Thekli (bug, przez który możemy nie mieć możliwości dostania piątej porcji nie został naprawiony). Nie polecam również kupowania średniej zbroi łowcy smoków, strata siana, na spokojnie z ciężkim pancerzem najemnika Myrtany można biegać aż do ciężkiej zbroi łowcy smoków.

Jak już wspomniałem wcześniej, gdy się nauczysz płatnerstwa na ostatni poziom (Ekspert) i przeczytasz notkę z almanachu w piwnicy klasztoru, będziesz mógł ulepszyć wtedy pancerze paladyna/ciężki łowcy smoków.

Regeneracji HP uczy Wulfgar (strażnik/paladyn) lub Torlof (najemnik/łowca smoków) od drugiego rozdziału za 15pkt nauki.
Jak masz <30% max hp to regeneruje 1.5%, od 31% do 65% max hp regeneruje 1%, powyżej 65% nie regeneruje już nic.
Nie mam pojęcia co ile sekund jest regeneracja.

Reszta nie mam pojęcia.

crydead

crydead

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, dlaczego moda nie da się pobrać? :) Czy macie inne źródło albo jakąś alternatywę dla tego moda?
pozdrawiam

frN

frN

Użytkownicy
posty52
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry