Prace 3D 1025488 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1025488

Odpowiedzi 3194

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
A czym ten model ma się różnić od setki innych modeli które załóżmy poszłyby do jakiejś gry?

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Prace 3D
#1721 2011-04-06, 15:58(Ostatnia zmiana: 2011-04-06, 15:59)
Tak myśli większość dzisiejszych producentów gier, dlatego wychodzi samo gówno.

kiedyś na jakimś filmie reklamowym studia dev, widziałem stanowisko pracy rysownika, sporo książek tematycznych o broniach itp, fakt jednak jest taki, że większość z tych pięknych foliowanych drukowanych na kredzie albumów to shit bez większej wartości historycznej. żeby faktycznie odtworzyć coś solidnie trzeba się przekopać przez olbrzymią nieraz ilość danych, a to kosztuje, zabiera czas którego nieraz gry po prostu nie mają. wziąć pod uwagę takie rzeczy jak np okres kiedy dzieje się gra/film bo w danym okresie pewne uzbrojenie było innego nie było itp do tej pory jak oglądam film http://www.imdb.com/title/tt0082348/ opowiadający dzieje z okresu prawdopodobnie początku średniowiecza, schyłku okresu romańskiego i widzę jak goście popylają w płytówkach to mnie skręca ze śmiechu.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Jeszcze ten sam model z bliska(teraz w png by można było ocenić testure):

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Prace 3D
#1723 2011-04-06, 16:14(Ostatnia zmiana: 2011-04-06, 16:15)
To ostrze nie jest małe. Nie pomachałbyś sobie tymi swoimi chuderlawymi rączkami.

Props.
Wszystkim polecam najpierw choćby i porąbać drewna starą zwykłą siekierą a dopiero później pierdolić, że coś jest za małe, nieproporcjonalne, liche czy słabe. Nie ludziom z przed monitorka dane oceniać jakość i użyteczność osiągnięć cywilizacji starszych niż mit o krystusie zbawicielu.

Ma po prostu dobrze wygladac :ok:  

Dla mnie wygląda zajebiście. Sto procent razy lepiej niż "topór" jedaitha, który mimo że technicznie wykonany bardzo fajnie to pod każdym innym względem jest do dupy, ale to już wina nie jego a zaczerpniętych wzorców.

ktory ktos z teamu zajmujacy sie tym nasmaruje

Dobrze powiedziane - nasmaruje. Szkoda, że osoby "smarujące" mają zwykle zerowe pojęcie na temat tego co "smarują", ale to akurat dość powszechny problem pewnej grupy ludzi.

legomir

legomir

Użytkownicy
posty44
Propsy3
  • Użytkownicy
Akurat przy EF mniej więcej wiedzą co smarują tylko zwróćcie uwagę, że to co oni smarują to broń na późne średniowiecze, więc zamiast długiego duna(w rekonstrukcjach ma nawet 2 m. co jednak jest przesadą :P ) będzie masywny berdysz... Różnica w proporcjach ciężarze jest chyba zauważalna... oczywiście normalnie miecze miały ok 1,5/2 kg wagi, ale kiedyś znaleziono Zweihandera o wadze bodajże 7kg :P

Si Legomir nobiscum, quis contra nos?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Prace 3D
#1725 2011-04-07, 14:42(Ostatnia zmiana: 2011-04-07, 14:53)
Jeśli żyjesz z podejsciem byle było ładne to słabo widze Twoją karierę w przemyśle gier bo tam zazwyczaj musi być i ładne i sensownie odwzorowane
Po pierwsze: w świecie gier nie muszą być elementy zazwyczaj sensownie odwzorowane. Produkt ma się sprzedać, a czy doda się do jego elementów jakieś superduper bajery to kwestia wyznaczenia sobie tego, kto ma być odbiorcą.

Po drugie: dlaczego musi być wszystko odwzorowane? Nie lubię takiego podejścia. To, że nie ma czegoś przedstawionego w księgach czy w rycinach nie oznacza, że to nie występowało. Jeśli ktoś tworzy coś, co w danych czasach MOGŁO powstać (na przykład jakiś nowy typ wczesnośredniowiecznego ubioru z dostępnego materiału jak chociażby len, który (typ) nie jest nigdzie przedstawiony. co z tego, że nie wiadomo, czy to istniało? ludzie zawsze mieli różne gusta i mogli sobie tworzyć co im się podobało), to nie ma co komuś bronić. Opierajmy się nie tylko danych, ale przede wszystkim na MOŻLIWOŚCIACH.

edit. i nie chodzi mi tu o obronę wowoza, bo z jego postem ma mój gówno wspólnego. niektórzy jednak na tym forum traktują posty tego typu jak napaść, więc wolę z góry uprzedzić wszelkie kłótnie i niedomówienia.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ogrodnika ogólnie prosuje ale zapominasz też o jednym bardzo ważnym źródle wiedzy o danych czasach a mianowicie wykopaliskach.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
podawałem tylko pierwsze lepsze przykłady, nie zależało mi na wgłębieniu się w ten temat. na upartego można by jeszcze szukać pamiątek rodzinnych i innych tego typu pierdół, ale to nie było głównym tematem mojego posta.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Mineły gdzieś dwa tygodnie więc stwierdziłem że dam parę śmieci które zrobiłem. Ogółem było więcej ale nie wszystko chciało mi się uwieczniać.

Wymiarowo powoli rosną już nie 12cm a z 20 ma ostatnia.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
moja figurka zakapturzonego kolesia w płaszczu wykonana z hydraulicznego green stuffa przy tym wymięka :D

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Gościu masz talent i pewnie cierpliwość

sauron
  • Gość
gline ma  :lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie śmiej się z naszego Donatella :D

sauron
  • Gość
nie śmieje  :lol2:  
https://www.youtube.com/watch?v=1_LfUmdR2Mo

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
keep it up, Elvis.

Tylko... to pierwsze - to co to jest?

makin' bacon

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Elvans, ile trójkątów te figurki? Pokaż siatkę ;)
Ale tak poważnie, to bardzo ładnie.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy
Zrobiłem sobie taką skrzyneczkę:

Triscount: 196
Tekstury: 256

YARRrrr...

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Czy mi się wydaje czy ta tekstura jest tak rozmazana?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Screen z viewportu?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy
Z UDK.

YARRrrr...

0 użytkowników
Do góry