Access Violation może uszkodzić pliki zapisu? 1820 4

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 5.04.2020 roku

Wyświetleń 1820

Odpowiedzi 4

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Pytanie krótkie i zwięzłe. Czy ciągłe wyskakiwanie AV po wyłączeniu gry może uszkodzić zapisy gry? A jeśli tak, to czy na 100% czy to kwestia losowości - jednym uszkodzi, a innym nie?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Skelly

Skelly

Użytkownicy
posty13
Propsy9
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Szczerze wątpię, żeby błąd Access Violation ingerował w jakikolwiek sposób w samą rozgrywkę i wnętrze Gothica. A nawet jeśli, to na pewno są to minimalistyczne zmiany których nie odczujesz grając. Graj normalnie i dla bezpieczeństwa po każdym wyjściu z gry kopiuj save do innego folderu i tyle

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Lol. AV to okno zrzutu pamięci i informacjach o ostatnio użytych metodach. Za każdym razem odpowiada za coś innego. Jak tworzysz moda to nie może być takiej sytuacji aby to okno kiedykolwiek wyskakiwało!
Przykładowo AV może być spowodowane błędem w metodzie oCNpc::CanUse(oCItem*) wtedy trzeba rozejrzeć się co grzebałeś w tych okolicach. Wtedy nie nastąpi uszkodzenie save, bo silnik tego nie używa przy zapisywaniu.  Lecz jeżeli AV wyskakuje w momencie wywołania metody odpowiedzialnej za zapis gry to wtedy na 100% uszkodzi plik.

Podsumowując - Tak może uszkodzić plik zapisu. I bez względu jaki to jest AV, to trzeba go wyeliminować...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Najprościej mówiąc: nie opierdalaj się i szukaj przyczyny błędu

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Znaczy wiem, gdzie leży błąd(przynajmniej teoretycznie), tylko po prostu chciałem wiedzieć, czy możliwe jest przejście gry pomimo tego.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry