Cześć wszystkim mam problem z odpaleniem moda, a mianowicie z fixem 2.6.0 przez który wywala mi Acces Volation, a jest on potrzebny do modyfikacji. Klikam nowa gra i error. Próbowałem już grę odpalać przez Gothic Starter, ale i przez program Spine i tak i tak ten sam błąd. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie. Niżej cały kod problemu. Posiadam Windows 10 64-bitowy, a Gothic 2 NK w wersji pudełkowej.
Spoiler
======================================= UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ======================================================
======================================= CRASH INFOS: =====================================================================
Gothic II - 2.6 (fix), Parser Version: 50
User: Marix, CPUType: 586, Mem: 2048 MB total, 2048 MB free
Startup Options:-game:Atariar.ini
=============================================== CALLSTACK : ==============================================================
0023:291EE418 (0x1A5A0761 0x0000000E 0x0000001F 0x00000000) <UNKNOWN>
Post połączony: 2020-12-16, 15:11
Cześć wszystkim mam problem z odpaleniem moda, a mianowicie z fixem 2.6.0 przez który wywala mi Acces Volation, a jest on potrzebny do modyfikacji. Klikam nowa gra i error. Próbowałem już grę odpalać przez Gothic Starter, ale i przez program Spine i tak i tak ten sam błąd. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie. Niżej cały kod problemu. Posiadam Windows 10 64-bitowy, a Gothic 2 NK w wersji pudełkowej.
Spoiler
======================================= UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ======================================================
======================================= CRASH INFOS: =====================================================================
Gothic II - 2.6 (fix), Parser Version: 50
User: Marix, CPUType: 586, Mem: 2048 MB total, 2048 MB free
Startup Options:-game:Atariar.ini
=============================================== CALLSTACK : ==============================================================
0023:291EE418 (0x1A5A0761 0x0000000E 0x0000001F 0x00000000) <UNKNOWN>
Udało mi się

. 3 godziny szperania po zakamarkach internetu i się udało. Jakby ktoś potrzebował to tak:
1. Instalacja czystego Gothica 2 NK (mój w wersji pudełkowej).
2. Zaawansowane ustawienia systemu>Wydajność>Ustawienia>Zapobieganie wykonywaniu danych>DEP włącz dla wszystkich oprócz wybranych poniżej. W tym miejscu dodajemy wszystkie pliki z rozszerzeniem .exe z folderu System naszego Gothica i klikamy zastosuj, a następnie restartujemy komputer.
3. Teraz instalujemy na Gothica fix
2.6.
4. Instalujemy Player Kit
2.6.
5. Instalujemy System Pack
1.7.
6. Odpalamy gierkę poprzez
GothicStarter.
Jeśli komuś pomogłem to bardzo się cieszę

!Pamiętajcie o wyłączeniu kaligrafii w opcjach już w grze!