[AB] Pytania i problemy techniczne 208106 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 208106

Odpowiedzi 779

Ymir6066

Ymir6066

Użytkownicy
posty28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obawiam się że to nie jest takie proste. Zamieszczam zdjęcie. https://drive.google.com/file/d/1HF7gLokMgMp8ZlOMjAP1yhdYWo0dl5jY/view?usp=sharing

Ymir6066

Ymir6066

Użytkownicy
posty28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To dodam jeszcze może jedno pytanie. Jaki lvl musi mieć chowaniec by nie ginąć od razu przy bossach albo by móc go przyzywać w koszmarze kruka ?

Post połączony: 2020-11-11, 02:14
To dodam jeszcze może jedno pytanie. Jaki lvl musi mieć chowaniec by nie ginąć od razu przy bossach albo by móc go przyzywać w koszmarze kruka ?
Ok już wiem

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ymir6066 Jeśli chodzi o demona, to ja przy moim 55 poziomie, chowaniec miał 60 i walczył równo z każdym, nawet z bosami. Oczywiście te mocne jaszczury jak i herszty orków, rozwalały mi go w 5s.

Ymir6066

Ymir6066

Użytkownicy
posty28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No w kwestii chowańców to z tego co się dowiedziałem to cieniostwór ginie bez względu na poziom. Wielka szkoda co prawda ale mam inny problem. Granie w tego returninga to jednak gra od buga do buga XD. Teraz utknąłem w zadaniu Ludzie do obozu. Erol zaproponował mi produkcję stalowych prętów ale nigdzie niemam opcji by tą produkcję rozpocząć. Jest rozpocznij sprzedaż rudy, zabierz rudę żelaza, zabierz magiczną rudę, pozostaw i sprzedaj zapasy wpłać złoto i zabierz złoto

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Znowu mi się zrobil taki problem ze gra niechce się włączać, naciskam na skrot i wyskakuje mi że niby nie mam gry zainstalowanej a normalnie mi wczesniej działała. Gra normalnie aktualnie jest na dysku, tylko niechce się włączyć co mam zrobić?

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Klaudek014

Klaudek014

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem, otóż gra zawiesza się prawie zawsze przy wczytywaniu stanu gry (nie pierwszym po uruchomieniu a następnych) i sejvy niektóre się psują na amen. Co już próbowałem:
-reinstall
-reinstal na partycję systemową
-istalowanie łatki dx11
-dodanie gothica do wyjątków
-wyłączenie części ustawień graficznych (gdzieś wyczytałem że może być to wina dynamicznych cieni)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Zakładam że dobrze gre i moda instalujesz, więc to może być problem w twoim systemie, sprawdź czy jakiegoś wirusa nie masz itp?

miqku

miqku

Użytkownicy
posty34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ściagałes latke 4gb tą ruską? Moje problemy ustały i  w sumie sumarum po 20h gry nie dostałem any 1 crasha z wczytywaniem gry itp.
Polecam wyłączyć albo odinstalować antywirusa - też miałem problem ,ale akurat przy instalacji.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ukrywam, że jestem trochę zdruzgotany, bo pierwszy raz mam problem którego nie wiem jak za bardzo rozwiązać :c

Czy ktoś z was wie, czym jest spowodowany czarny ekran, po każdym wyłączeniu gry? Autentycznie - gra się wyłącza a ja muszę robić hard reset kompa bo nawet ctrl + alt + delete nie działa.

Kiedyś jak grałem to też miałem takie sytuacje, ale były one na tyle rzadkie, że to po prostu olewałem, a teraz - 5 prób na 5 - 5 czarnych ekranów, 5x hard reset kompa...

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@TheMrFalwack Też to miałem. U mnie musiałem czekać jakieś półtorej minuty i pulpit się pokazywał.

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Mam Panowie problem, albo sam nie wiem co to, mianowicie odpalam grę, wszystko mi sie elegancko wczytuje i nagle pojawia się bezi u xadrasa w zbroi z magicznej rudy i nic sie nie dzieje. Muzyka leci, poruszać sie nie można rozmawiać z miszczem xardasem też nie. Jakieś tipy?
Pozdrawiam

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam Panowie problem, albo sam nie wiem co to, mianowicie odpalam grę, wszystko mi sie elegancko wczytuje i nagle pojawia się bezi u xadrasa w zbroi z magicznej rudy i nic sie nie dzieje. Muzyka leci, poruszać sie nie można rozmawiać z miszczem xardasem też nie. Jakieś tipy?
Pozdrawiam

Mam dokładnie ten sam problem. :/

EDIT: Problem rozwiązany, na początku użyłem DX11 w wersji 17.6.4, wrzuciłem poprzednią wersję czyli 17.5 by Liker i śmiga wszystko.

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

Dadamax

Dadamax

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szybkie pytanie i może szybka odpowiedź. Mam strasznie ciemną grę. Rozjasnienie w menu nic nie daje. Jak klikam f11 by miec ustawienia dx11 to nic sie nie dzieje. natomiast dziala ctrl+F11 ale tam nie mam nic na rozjaśnienie gry albo nie widze tego. Jakieś porady ?

Mario01

Mario01

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Próbuje od nowa zagrać w returninga 2.0 po zmianach, tylko że mam już problem na starcie, chodzi o ekwipunek który mi nie wyświetla, jedynie pasek na umiejscowienie przedmiotów. W czym jest problem, proszę o odpowiedz

Papopik

Papopik

Użytkownicy
posty72
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaka runą ładujemy tablice w bibliotece uczonych na tym podwójnym pulpicie żeby przyzwać strażnika w świątyni? Prawdopodobnie omyłkowo ja sprzedałem cantharowi, którego zabiłem dla gildii. Proszę o kod na ów rune gdyż utknalem:D

Kacpon

Kacpon

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, gram z zainstalowanym DirectX 11 i mam problem z celownikiem magii. Podczas celowania z łuku i kuszy wszystko działa prawidłowo, czyli celuję prawym przyciskiem myszy, a strzelam lewym. W przypadku magii, po wybraniu zwoju celownik wyświetla mi się cały czas i nie jestem w stanie użyć czaru myszką- muszę wcisnąć ctrl+strzałka w górę żeby "strzelić". Tak powinno być, czy coś mam popsute?

Tense590

Tense590

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może głupie pytanie ale jest mi ktoś w stanie powiedzieć jak tu strzelać z łuku ?
Mam najnowszą wersję returninga z AB. Na początku myślałem że to przez DX11 bo coś czytałem że nie widać wtedy celownika. Więc zrobiłem reinstall ale bez DirectX jest to samo. Ustawienia mam w grze dobre sprawdziłem to. Po wyjęciu łuku bezi go trzyma ale nie ma celownika ani nie mogę napiąć łuku czy oddać strzału. Oczywiście na trybie strzelania z Returninga. Dodam tylko że zawsze z przyzwyczajenia zmieniam kilka przycisków min. A I D zamieniam z Q i E. Oraz ustawiam skok pod PPM. Reszta jak zawsze. Dodatkowo problemem jest niska czułość myszy w grze mimo że ustawiłem ją na maksa to dalej musze obracać się klawiszami bo myszka jest poprostu za wolna.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To musisz przestawić się na skok pod innym klawiszem, bo domyślnie (i chyba niezmiennie) celuje się PPM i wtedy strzela LPM.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Norsu

Norsu

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam problem z dialogiem Vatrasa. Po otrzymaniu błogosławieństwa grę wywala do pulpitu. Do tej pory nic podobnego się nie zdarzało. Jest na to jakieś rozwiązanie oprócz reinstalla?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry