[AB] Pytania i problemy techniczne 220120 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 220120

Odpowiedzi 779

wisnia2143

wisnia2143

Użytkownicy
posty31
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, szukalem w googlach i nie znalazlem nawet wzmianki o tym wiec uwazajcie :
D: MDL: zModel(zCmodelProto::Load3DSMAXasc) :ASC not found: ARMOR_SLD_ELITE,ASC
Jakies pomysly? :D
Podpowiem ze blad wyskakuje jak probuje nalozyc PRZEKUTY mocny armor najemnika (czy jak on tam sie zwie, ten 3 armor najemnika co w 2 rozdziale mozna od lee kupic). Niestety zapisalem majac ten armor w EQ i teraz nie moge wczytac gry. ( wczytuje ale zrobie 2/3 kroki i wyskakuje crash). Pomocy :D

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś może changeloga do tych nowych wersji AB?
Link na bractwie prowadzi do archwim gdzie mod jest z 15 kwietnia a skrypty z 22 kwietnia.
Na rpgrussia jest ciężko cokolwiek znaleźć, korzystam z autotranslacji w chrome.

Mod jako taki działa (na AB_PL z 30 marca) i wydaje się, że naprawili ten irytujący bug z niemożnością ubierania pierścieni, amuletów itd.

skoczek

skoczek

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam taki problem ze wieza mgiel jest pusta czy jest szans uratowac tego sejwa czy od nowa musze zaczac rozgrywke, chodzi o to ze kreola nie ma w niej

wisnia2143

wisnia2143

Użytkownicy
posty31
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam taki problem ze wieza mgiel jest pusta czy jest szans uratowac tego sejwa czy od nowa musze zaczac rozgrywke, chodzi o to ze kreola nie ma w niej
Skoro go nie ma, to na logike zamiast zaczynac od nowa najpierw bym pokombinowal z kodami i postaral sie go przyzwac :D Poszukaj na pewno jest kod na Kreola

skoczek

skoczek

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skoro go nie ma, to na logike zamiast zaczynac od nowa najpierw bym pokombinowal z kodami i postaral sie go przyzwac :D Poszukaj na pewno jest kod na Kreola
szukałem i wiem ze coś ze skryptami jest nie tak a kodu nie mogłem znaleźć na przywołanie

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć,

Mam dwa problemy.

Pierwszy, ten gorszy - nie mogę zakładać amuletów/pierścionków. Miałem od dłuższego czasu założone jedno i to samo - zdjąć założone się da, ale założyć nowych już nie. Ktoś miał ten problem i wie jak go rozwiązać?

Drugi - szukający ognik. Gdzie się uczyć możliwości szukania większej liczby rzeczy? Gdzieś wyczytałem, że wystarczy mieć przedmiot w ekwipunku a u Ognika pojawi się opcja dialogowa by go nauczyć. Ale niestety nie mam. Ktoś coś wie?

Byłbym wdzięczny za pomoc.

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
^ Tak jak kolega wyżej, problem z amuletami/pierścienami/pasami co jakiś czas (może next lvl, ale nie zawsze) coś się rusza i da się założyć cokolwiek, ale to się robi problematyczne przy konieczności używania oka innosa, ma ktoś jakieś rozwiązanie?

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem z pierścieniami i amuletami rzeczywiście jest wkurzający, osobiście gram na nowej wersji AB (15 kwiecień, skrypty 22 kwiecień) i chyba nie występuje, a na pewno rzadziej niż wcześniej.

Ale jest na to workaround. Np. jesteś przed smokiem i musisz ubrać oko.

1. Zdejmij swój normalnie noszony amulet. Na bugu nie jesteś w stanie ubrać nic z powrotem.
2. Zapisz grę (najlepiej na os. slocie)
3. Wczytaj grę
4. Ubierz oko innosa czy też inną biżu jaką chcesz. Działa na kilka naraz (np zmiana secika biżu z many na zręcznosć, pod kradzieże)

U mnie działało za każdym razem. Jak nadal nic to się ROZBIERZ do naga. Pozdejmuj totalnie wszystko, łącznie z bronią. Zrób zapis-wczytaj. Ubierz wszystko z powrotem to co chcesz. Powinno pomóc.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kto i kiedy wymyślił, że Oko Innosa kiedykolwiek trzeba ubierać? To kompletna bzdura o.O

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

maniek5vip

maniek5vip

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć,

Chciałbym zapytać czy poprawnie instaluję wszystkie pliki:
1. Najpierw Gothic 2 + Noc Kruka.
2. Returninga 2.0 (w tym najpierw potrzebne programy).
3. Kopiuję najnowszą wersjęAB, tj. z 15 kwietnia, do folderu z grą.
4. Kopiuję najnowsze skrypty, tj. z 22 kwietnia, do folderu z grą.
5. Kopiuję spolszczenie z 30.03.2019 do folderu z grą.
6. Kopiuję najnowszą wersję DX11, tj. 17.6.1 do folderu z grą.

Czy nie spowoduje to problemów w dalszej części gry, nawet jeśli gra uruchamia się na początku?
Czy jest możliwość wgrać dodatkowo dubbing polski (np. pierwsza rozmowa z Xardasem jest w 3/4 po rosyjsku)? Czy można przywrócić dubbing polski z podstawowej części gry?

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@maniek5vip Instalacja wydaję się ok, aczkolwiek nie wiem jaki wpływ będzie miało to, że na nowe skrypty (15,22.04) wgrywasz stare spolszczenie (30.03), jak ja pobierałem AB, była wersja z 22.03 i wszystko miałem ok.
Co do dx11 proponowałbym najpierw zainstalować wersje 17.5 by likier, potem tą nowszą i zobaczył jak działają obie wersje pod względem wydajności - u mnie na nowszej wersji były straszne spadki fpsów.
Co do dubbingu, to chyba tylko ta pierwsza rozmowa z xardasem jest w 3/4 w po rosyjsku, później nie widziałem już takich problemów (dużo dialogów z podstawki też pomijałem). Wgrywając nowsze skrypty, a starsze spolszczenie, musisz się też liczyć z tym, że nie wszystko będzie przetłumaczone - np zakładki w ekwipunku.

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakiś sposób na przywrócenie tekstur z podstawowego Returna 2.0? Te z AB są znacznie brzydsze w wielu przypadkach :( Np. elitarna zbroja straży miejskiej, w Retku Wulfgar nosi kozacką zbroję a tu taką biedę.

chowder123

chowder123

Użytkownicy
posty56
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie, szukalem w googlach i nie znalazlem nawet wzmianki o tym wiec uwazajcie :
Podpowiem ze blad wyskakuje jak probuje nalozyc PRZEKUTY mocny armor najemnika (czy jak on tam sie zwie, ten 3 armor najemnika co w 2 rozdziale mozna od lee kupic). Niestety zapisalem majac ten armor w EQ i teraz nie moge wczytac gry. ( wczytuje ale zrobie 2/3 kroki i wyskakuje crash). Pomocy :D

Mam ten sam problem co kolega. Tylko, że u mnie wywala crash po założeniu pancerza :( ktoś pomoże?

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mam ten sam problem co kolega. Tylko, że u mnie wywala crash po założeniu pancerza :( ktoś pomoże?

Panowie, z błędu wynika, że brakuje jakiegoś pliku, ja bym radził z reinstalować grę i zobaczyć czy to pomogło.
Jeśli to nie pomoże,, to będziemy myśleć dalej.

szczeki600

szczeki600

Użytkownicy
posty22
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Gdy przychodze do Slonecznego Kregu z naprawionym przez Benneta Okiem Innosa to gdy podchodze do Xardasa, Vatrasa i Pyrokara włącza się taka "CUTSCENKA" z tymi 3 magami. Problem tkwi, że to trwa w NIESKOCZNOSC.... po pewnym czasie pokazuje mi sie HUD, moge wlaczyc ekwipunek, ale daja leci ta zj***na cutscenka. Na dwoch save'ach to samo. To jest moj pierwszy raz z returningiem i mam ponad 100h przegrane, wiec szkoda by bylo tego wszystkiego, duzo czasu zajelo granie..

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Miał ktoś może taki problem że podczas gry<mam już 4 rozdział i z 50 godzin grania, że zepsuło się wyświetlanie interakcji np z łóżkiem, stołem alchemicznym itp że nie ma podpisów? Jest sama animacja.. Interakacja włancza mi się jak dopiero używam runy np teleportacji?xD śmiesznie to wygląda jak teleportuję się i wyskakujje mi oprócz teleportacji opcja spania... da się to jakoś naprawić?

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Mam mały problem - otóż zniknęło mi 1000 sztuk złota z ekwipunku. Jestem pewien na 100%, że nic nie kupowałem za taką cenę, nikt mnie też nie pobił. Z ciekawości sprawdziłem w gildii złodziei czy ktoś z nich może mnie okradł, ale to też nie to. Co robić, jak żyć? Czy w tym AB też jest tak zrobione po dziadosku że po użyciu kodu gra się pierniczy?
Edit: gdy przyprowadzimy do strażników przy bramie Khorinis nieznajomego, który chce nas zabić na cmentarzu przy mieście, to ci go zabiją a następnie okradną, jednak bug polega na tym, że oni okradają również nas i stąd ta strata złota...

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Witam. Gdy przychodze do Slonecznego Kregu z naprawionym przez Benneta Okiem Innosa to gdy podchodze do Xardasa, Vatrasa i Pyrokara włącza się taka "CUTSCENKA" z tymi 3 magami. Problem tkwi, że to trwa w NIESKOCZNOSC.... po pewnym czasie pokazuje mi sie HUD, moge wlaczyc ekwipunek, ale daja leci ta zj***na cutscenka. Na dwoch save'ach to samo. To jest moj pierwszy raz z returningiem i mam ponad 100h przegrane, wiec szkoda by bylo tego wszystkiego, duzo czasu zajelo granie..
jak  użyjesz pierścienia od manga ognia to możesz pominąć scenke

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Anima

Anima

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim!

Niestety mam problem bardzo utrudniający rozgrywkę - przy wejściu do portalu do Jarkendaru pojawia się błąd i gra się wyłącza (nie chodzi o błąd Access Violation). Nie korzystałam z kodów, reinstall całej gry i ponowne zainstalowanie moda niestety nie pomogły. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie mogę ruszyć dalej z fabułą.

Część komunikatu o błędzie to "illegal object index".

Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc :)

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Wie ktos jak poradzic sobie z nastepujacym bugiem?
Ucze sie walki tarcza i mimo to za kazdym razem bezi trzyma tarcze i macha mieczem jak na 1%....
niewazne czy ucze go po 1% czy wale po 5%. Probowalem wlaczac gre od nowa ale problem sie pojawial.

0 użytkowników
Do góry