Grałem jakieś 4 miesiące temu i mam podobne wrażenia jak niektórzy pisali parę postów wyżej. Główna wada, to zbyt silne bossy (bez bugowania nie da się niektórych pokonać) i zbyt słabi normalni przeciwnicy. Dodatkowo dochodzi brak respawnów przeciwników co rozdział. Po wyczyszczeniu GD w 2 rozdziale (tylko po za smokami) do końca gry latałem po pustej Dolinie. 7 rozdział coś tam dopiero zrespił. Khorinis trochę lepiej, ale też masowe pustki. Potwory powinny respić się co rozdział, w każdym rozdziale o 50% silniejsze. Inaczej gra nudzi się od 3 rozdziału i jest już tylko latanie od zadania do zadania i szybki koniec. Drugą wadą jest przesadzona regeneracja HP. Grając kilka lat temu bez AB musiałem robić całą masę miksturek. Tutaj zrobiłem tylko odrobinę, a tak to wystarczało to co znalazłem na mapie (grałem najemnikiem, ale specjalnie bez tego bonusu od Sagity i wszystkie statystyki potworów były ustawione na maxa, tj. chyba 200% jeśli dobrze pamiętam).
Ale o co ty się żalisz że 4 miesiące temu było za łatwo? liczy się to co jest teraz.
Bez bugowania da się pokonać każdego bossa bo sam to zrobiłem, wystarczy dobrze postać rozwinąć.
Normalni przeciwnicy są tacy jak być powinni, są słabsze jednostki są mocniejsze odmiany normalka, a postać zawsze w pewnym momencie będzie od nich mocniejsza.
Jakby się respiły potwory co rozdział t obyłbyś jeszcze silniejszy... zresztą część potworów respi się co rozdział, dodatkowo masa bydła pojawia się w GD i khorinis w R3 i R4 wiec w czym problem?
Nie potwory nie powinny respić się co rozdział o 50% silniejsze bo to zabiłoby urok tej gry dajmy na to ten wilk zawsze będzie miał dajmy na to 150hp a nie po rozdziale nagle będzie z dupy silniejszy, taki scaling stosują współczesne mało ciekawe rpgi, to nie jest elderscrolls, tutaj każdy potwór ma bazową siłę która się nie zmienia to jest największa zaleta, ty po prostu chcesz by gra była jeszcze łatwiejsza.
Przesadzona regeneracja HP??
Nie rozumiem normalne 2.0 jest tak pobugowane że masakra, AB poprawia i ulepsza gre, widac grałeś dawno temu 4 miesiące to jest przepaść są opcje by potki od regeneracji hp nie regowały aż tyle życia, wszystko da się ustawić, a ty narzekasz na coś co było kiedyś a tego już dawno nie ma.
Także zagraj an tym co jest teraz a się zdziwisz ile potek bedziesz musiał robić i jak 1 ork elita zmiecie cie przy 400 obrony.