[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1320353 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1320353

Odpowiedzi 5178

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie wiedziałem, że w gry gra się dla dumy xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bo nie gra się, albo się gra w gry dla przyjemności i to w takie które są do tego celu stworzone albo się gra dla bycia lepszym/wygranej itp i to się aplikuje to konkretnych gier

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a ta z demona na bagnach?
a kronika wypada z ciała demona bo jak tak to raczej miałem.

A miasto umarłych to gdzie jest?
kroniki tom 4 wypada w miescie nieumarlych w dolinie cienia(sa w skrzyni) wejscie do miasta jest przy oltarzu tam gdzie ten smok w dolinie cienia na pewno bo dopiero co brałem je
Ja tam niepokonałem ducha bossa bo nie dawałem rady więc może po nim będzie ta księga.

EDIT: Znalazłem ostatnia kronikę w mieście umarłych. Dziękuję za pomoc :)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jezu kradzież klucza do wyspy Etlu kosztuję teraz 250 pkt zręczności inaczej dupa. Jaki jest inny sposób by zdobyć ten klucz ? Przecież te wymagania to jakiś kosmos. Gram magiem i taki pułap to jakiś szok. Cyz teraz Szpon jest tylko dla tych co pod zręke grają czy jak ? :D Proszę o pomoc

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jakby ci pisało ze wymaga 1k to tez byś uwierzył? nie bierz dosłownie tego  co piszą  kradzież klucza wymaga jej 1  nie od tego zależy powodzenie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Z tą kradzieżą kluczy to wydaje mi się że to jest zależne od UMIEJĘTNOŚCI kradzieży a nie od zręczności tak jak tam pisze, czyli jak cos wymaga 200zręczności niby żeby zakosić jakiś klucz to realnie potrzeba tylko takiego skilla w kaskadierzy kieszonkowej, tzn tak mi się wydaje ze swoich obserwacji.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ile razy ja to pisałem to nie wiem ale nikt nigdy nie czyta tylko w kolko powiela pytania,  już od paru aktualizacji zręczność nie ma nic do kradzieży nic a nic. zawsze wymagania są te same czyli posiadanie umiejki i odpowiedni jej poziom w liczbach to jest wymagane, im więcej mamy udanych kradzieży tym większy poziom umiejki i szansy na kradzież trudniejszych npc

SQuonny

SQuonny

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się uczyć od fregyala o truciznach w 3 rozdziale, jeśli nie to czy jest jakiś sposób żeby mieć taką możliwość? (Moga być nawet cheaty albo coś w tym design)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ile razy ja to pisałem to nie wiem ale nikt nigdy nie czyta tylko w kolko powiela pytania,  już od paru aktualizacji zręczność nie ma nic do kradzieży nic a nic. zawsze wymagania są te same czyli posiadanie umiejki i odpowiedni jej poziom w liczbach to jest wymagane, im więcej mamy udanych kradzieży tym większy poziom umiejki i szansy na kradzież trudniejszych npc

Dokładnie a ostatnio Kajma na swoim livie mówił że % kradzieży zależy od zręczności :P

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
a ja reki nie dam uciąć ale na ruskim forum tłumaczyłem przez google ze to jest tak  udana kradziez w dialogu np klucza . potrzeba 200 zręczności to musimy mieć minimum 200(zręczności+ umiejętności kradzieży)czyli np 80 zreki i 120 umiejętności kradzieży albo 20 zreki i 180 umiejetnosci.

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dokładnie tak jest, jak pisze że potrzeba 80 zręki do kradzieży ( Bromor na ten przykład ) to liczy się suma zręczności i umiejętności. Dla przykładu ukradłem mu klucz mając 32 zręczności 54 kradzieży.

meten12345

meten12345

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może mi ktoś powiedzieć, czy lokalizacja łuku Er'hazira była zmieniana w AB? Jeśli tak, to gdzie jest obecnie? :)

Już mam xD

Tylko jeszcze zapytam o rękę Beliara, bo wcześniej chyba wypadała z maga w wieży na pustyni Adanosa, a teraz dostałem tylko topór pradawnych.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak działa szpon beliara?
Wziałem sobie przy chramie halabarde za 400 karmy.
Jak go ulepszyc? Czy po moge go ulepszyc duszami a potem dusza senyaka?
Czy tylko jedna opcja do wyboru?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jakby ci pisało ze wymaga 1k to tez byś uwierzył? nie bierz dosłownie tego  co piszą  kradzież klucza wymaga jej 1  nie od tego zależy powodzenie

W przypadku Returninga akurat w 250 można uwierzyć. Po drugie kradzież AST na Hagenie nie działa kradzież z opcji dialogowej również nie. Cokolwiek bym nie uczynił nie mogę nic zrobić by okraść Hagena. Poza tym nie ma go nawet jak zajść od tyłu a on sam nawet nie śpi więc jak go okraść ? Dla próby wbiłem sobie w GVE 120 pkt kradzieży i nadal nie mogę nic zrobić. Hagen niereaguje na kradzież tak jak inni NPC. Gdy siedzi na fotelu także nie można od tyłu go okraść bo za nami stoi Paladyn na którego a jakże by inaczej nie działa zaklęcie snu

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

W przypadku Returninga akurat w 250 można uwierzyć. Po drugie kradzież AST na Hagenie nie działa kradzież z opcji dialogowej również nie. Cokolwiek bym nie uczynił nie mogę nic zrobić by okraść Hagena. Poza tym nie ma go nawet jak zajść od tyłu a on sam nawet nie śpi więc jak go okraść ? Dla próby wbiłem sobie w GVE 120 pkt kradzieży i nadal nie mogę nic zrobić. Hagen niereaguje na kradzież tak jak inni NPC. Gdy siedzi na fotelu także nie można od tyłu go okraść bo za nami stoi Paladyn na którego a jakże by inaczej nie działa zaklęcie snu

Hagena można okraść z palcem w du... dopiero gdy chcemy iść na Eltu, bo po rozmowie z pijanym paladynem obok koszar pojawia się możliwość by okraść hagena, ale t najlepiej użyć do tego dialogu a nie ast.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Hagena można okraść z palcem w du... dopiero gdy chcemy iść na Eltu, bo po rozmowie z pijanym paladynem obok koszar pojawia się możliwość by okraść hagena, ale t najlepiej użyć do tego dialogu a nie ast.

Jak już mówiłem używam dialogu i ast na przemian i gra nie reaguje. Opcja dialogowa się uaktywnia ale nie ma żadnej akcji jakby ktoś wyciął Hagenowi skrypt od kradzieży.

EDIT:// Kradzież się udała dopiero gdy ustawiłem sobie zręczność na 250 i ciekawe co teraz powie Tizgar bo miałem um. kradzieży 120 pkt.

Swoją drogą runa Szpon Beliara strasznie słaba jest nawet z duszą Senyaka. Można jeszcze potem ulepszać kostur lub runę ? wybrałem kostur bo runa jest podobnej siły co Uriziel a jednak ta druga to obszarówka

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Co powiem jakbyś miał 400 i zreke 1 to tez by się udało,  powtarzam się zręczność nie ma znaczenia nie jest wymogiem

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Jak już mówiłem używam dialogu i ast na przemian i gra nie reaguje. Opcja dialogowa się uaktywnia ale nie ma żadnej akcji jakby ktoś wyciął Hagenowi skrypt od kradzieży.

EDIT:// Kradzież się udała dopiero gdy ustawiłem sobie zręczność na 250 i ciekawe co teraz powie Tizgar bo miałem um. kradzieży 120 pkt.

Swoją drogą runa Szpon Beliara strasznie słaba jest nawet z duszą Senyaka. Można jeszcze potem ulepszać kostur lub runę ? wybrałem kostur bo runa jest podobnej siły co Uriziel a jednak ta druga to obszarówka

Ja miałem około 100 zręczności i go okradłem, przeciez było mówione że zręczność nie gra dużej roli w okradaniu ludzi, tylko skill od kradzieży, to nie wina bugu tylko twoja że miałeś tak mało skilla w okradaniu ludzi, także zrobiłbyś to na legalu jakbyś ćwiczyć okradanie.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Ja miałem około 100 zręczności i go okradłem, przeciez było mówione że zręczność nie gra dużej roli w okradaniu ludzi, tylko skill od kradzieży, to nie wina bugu tylko twoja że miałeś tak mało skilla w okradaniu ludzi, także zrobiłbyś to na legalu jakbyś ćwiczyć okradanie.

No ale jak mówię nawet ze skillem 120 gówno to dało a po drugie grając magiem jakoś nie chcę mi się kraść bo nie pasuje mi to do klasy postaci. Właściwie złodziejstwo pasuje jedynie do Najemników do innych klas to mało fajne jest a już tym bardziej do klas magicznych. Wymóg nauki kradzenia czy retoryki by przejśc jakiś wątek moda to najgłupsze rzeczy jakie wymyślili twórcy Returninga :]

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
NO BO MIAŁEŚ ZA MAŁO SKILLA 120 to jest tyle co nic, ja w R1 mam tego skilla już ponad 400, to ja nie wiem co ty robiłeś przez 4 rozdziały jak masz tylko 120 to potem się nie dziw że czegoś zrobić nie możesz.

No to jak nie chce ci się kraść bo sobie rolepleyujesz to nie dziw się ze czegoś zrobić nie możesz.

0 użytkowników
Do góry