[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1206999 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1206999

Odpowiedzi 5178

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakaś lepsza broń dla maga niż Kostur Najwyższego Kapłana ( z Piramidy na Pustyni Adanosa ) lub Zaklinacz ( Miecz z Zabójcy Lothara ) do zdobycia w 3 rozdziale? Przed wejściem do 4 rozdziału chciałbym mieć skończoną kopalnie orków, a zostały mi tam tylko bossy, tylko że demon ma 55k hp a ja biję mu ~100 bez możliwości odnowienia HP/Wytrzymałości, a to jest naprawdę problematyczne.

Dodatkowe pytanie.

3 rozdział. W Khorinis, Pustyni Adanosa i Jharkendarze wybiłem wszystkich bossów oprócz tego maga na terenie dodanym koło Xardasa. W Górniczej Dolinie zabiłem bossa zębaczy, trollów, węży rzecznych i harpii oraz demona z bagien i z kopalni orków ( zbugował się, zabiłem go buildem pod zręczność ). Gdzie jeszcze mogę zdobyć punkty nauki?

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest torba rudy z zadania dla Węża? W tej kopalni co była kiedyś jest tylko drakonid i żadnej możliwości kopania.

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao Dzieki wielkie :D
A jest jakis sposob na zabicie kamiennych straznikow ? Gram jako nekro i skillami go gilgocze tak samo z kostura xd
I kto uczy przepisu na kompot z jagod co dodaje hp ?

hollow93

hollow93

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@aranes010 Cliff, kucharz w zamku w GD

Post połączony: 2019-04-28, 00:24
jak podlaic zapasy paladynow w GD? biegam z pochodnia w kolko, ale nie moge jej uzyc

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@aranes010 Cliff, kucharz w zamku w GD

Post połączony: 2019-04-28, 00:24
jak podlaic zapasy paladynow w GD? biegam z pochodnia w kolko, ale nie moge jej uzyc

Musisz mieć chyba wyciągniętą pochodnię

hollow93

hollow93

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam wyciagnieta pochodnie, jara sie jak szalona :) a zapasow nie wiem jak

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Z którymś z tych stosów skrzyń możesz wejść w interakcję. Nie jestem pewien, ale chyba jest nawet podpis.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy warto w 2 rozdziale jako nekromanta uczyć się przywołania zombie? Czy zostać przy pomniejszym szkielecie z 1 rozdziału? Pomijając kwestie inty za naukę, chodzi tylko o moc przywołanców.

WojownikAdanosa

WojownikAdanosa

Użytkownicy
posty77
Propsy17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest Brahim w AB ? bo nigdzie go nie mogę znaleźć ...

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest Brahim w AB ? bo nigdzie go nie mogę znaleźć ...

Jest z tyłu magazynu. Za koszarami.

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy warto w 2 rozdziale jako nekromanta uczyć się przywołania zombie? Czy zostać przy pomniejszym szkielecie z 1 rozdziału? Pomijając kwestie inty za naukę, chodzi tylko o moc przywołanców.

Grałem Nekromantą i osobiście nie użyłem przyzwania zombie ani razu, nie wiem czy są opłacalne, ale jest wymagane, żeby móc nauczyć się przyzwania szkieletów wojowników, które dodatkowo od chyba 200 INTa nie są odsyłane przez bossy. Ogólnie protip, wymaxuj demonologię, najsilniejsze demony solują większość bossów.

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Grałem Nekromantą i osobiście nie użyłem przyzwania zombie ani razu, nie wiem czy są opłacalne, ale jest wymagane, żeby móc nauczyć się przyzwania szkieletów wojowników, które dodatkowo od chyba 200 INTa nie są odsyłane przez bossy. Ogólnie protip, wymaxuj demonologię, najsilniejsze demony solują większość bossów.
w

Serio jest wymagane? Przecież to osobny rozdział.
I demenoglogie wymaksuje, ale na razie mam 2 rozdział ;P

WojownikAdanosa

WojownikAdanosa

Użytkownicy
posty77
Propsy17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie ,jak mam podnieść amulet w zadaniu poszukiwanie artefaktów , a dokładnie ten amulet koło przeklętej latarni morskiej , nurkuje koło miejsca gdzie powinien być i nie podświetla mi się a przyciskiem do podnoszenia tylko płynę do przodu....

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy do tworzenia biżuterii z czarnej rudy potrzeba umiejętności tworzenia biżuterii z magicznej rudy? Poszły na to 33 punkty, których troszeczkę mi szkoda.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Niestety do tego czasu notatki o biżuterii z czarnej rudy nie dasz rady przeczytać. Znaczy dasz radę, reakcją będzie "Nie jestem na to gotowy".

You didn't grow.
You didn't improve.

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie ,jak mam podnieść amulet w zadaniu poszukiwanie artefaktów , a dokładnie ten amulet koło przeklętej latarni morskiej , nurkuje koło miejsca gdzie powinien być i nie podświetla mi się a przyciskiem do podnoszenia tylko płynę do przodu....

Widać go wyraźnie - jak staniesz na tyle statku i spojrzysz w kierunku latarni to będzie obok beczek z lewej strony. Jak nie działa prawy przycisk myszy, to podnieś za pomocą "v".

Teraz pytanko - gdzie znajduje się kapliczka do zadania "sanktuarium orków"? Znalazłem tą obok wieży Xardasa, oraz w klasztorze zmiennokształtnych. W solucji jest napisane, że jest obok miasta orków - ale nie mogę jej znaleźć nigdzie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kiedy idziesz ścieżką do miasta orków, trzymaj się cały czas prawej strony - nie ma mowy, żebyś przeoczył.

You didn't grow.
You didn't improve.

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak studiowałem excelowski plik z ficzerami AB (tłumaczony na angielski google translatorem) to wyczytałem, że miniony nekromanty się same ulepszają w zależności od tego ile masz inteligencji.

Z Zombiakiem jest tak, że na początku przyzywa zwykłego, potem wojownika, potem zarażonego i na najwyższym poziomie Mumię. Choć użyteczność zombie jest raczej żadna, są potwornie wolne i niezdarne w porównaniu do szkieletów. Niestety spella się trzeba wyuczyć, bo w gothicu spelli się uczymy 'drzewkami' jak w Diablo II. Na Magu Ognia to wygląda tak, że jest drzewko single target oraz AOE. Bez wyuczonej małej burzy nie nauczymy się ognistej fali czy dużej burzy. Ale spelle AOE nie mają wpływu na uczenie się np. dużej kuli ognia (ta wymaga tylko zwykłej kuli)

@WojownikAdanosa - aby amulet się pojawił wymagane jest zrobienie questa od Farima - oddanie mu zupy rybnej zrobionej przez Edde.

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A to dziękuje CI kolego,nie wiedziałem o tym. Pierwszy raz na AB gram nekromantą ( i w ogóle ) .
Warto szkolić tego peta demona? Mabiłem mu już 8 lvl i nie wiem czy warto w to się pchać.

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Skąd można wziąć duże ilości kwarcytu?
2. Kto uczy przetapiać magiczną rudę ?

0 użytkowników
Do góry